Citiraj flopica prvotno napisa Vidi poruku
Ja radim tako da skuham 3 kg graha, ne do kraja
posebno izdinstam 2-3 kg roge, očišćene i isječene na trakice, na 6 kapula i 2 glavice češnjaka ( to po želi stavljaš manje ili više, ovo je meni optimalno)
u to dodam 2 l soka od rajčice, deci octa, šećera 2 žlice, 2 žličice soli i jednu papra ( ovo po svom osjećaju, paziti na kiselost rajčice)
dinstam oko sat vremena i dodam grah pa pustim da prokrčka još nekih pola sata
u vruće sterilne staklenke, zamotati dekom i pustiti da se ohladi
taj grah mi je stvarno praktičan, može kao prilog, kao salata ili kao glaavno jelo s pečenim kobasicama u pećnici...
E, fala!

Meni su bitne ove sitne napomene (npr. paziti na kiselost rajčice) pa cijenim tuđe iskustvo. Jučer napravila po ovom receptu (pola tvoje količine) i ispalo je 4 velike staklenke: http://www.coolinarika.com/recept/grah-salatazimnica/

Ako ikako stignem, vjerojatno ću napraviti još jednu rundu od 1,5 kg graha po tvojim uputama.