Miješanu salatu ja ne radim tako, radim sa sirovim povrćem (kako sam negdje gore napisala) i pasteriziram.
Kuhano radim samo paprike u ulju i filetirane paprike.
Vjerojatno je isti princip ako radiš miješanu salatu s kuhanim povrćem. Potražit ću tuđu pamet, ali nemam vlastitog iskustva.
Evo jednog recepta:OVdje sam ga našla - možeš pogledati i ostale: http://3mame.com/kuhaonica/kiseljenje-povrca/UKUHANO MIJEŠANO POVRĆE:
- 0,5 kg mahuna
- 0,5 kg cvjetače
- 0,5 kg mrkve
- 0,5 kg korabice
- 0,5 kg graška
- 10 g soli
Svo povrće operite i pripremite (ogulite, narežite). Kuhajte s malo osoljene vode oko 5 – 10 minuta. Stavite ga u staklenke i zatvorite te zalijte vodom u kojoj se kuhalo. Sterilizirajte 60 minuta i nakon dva dana 30.