Pokazuje rezultate 1 do 50 od 771

Tema: Zimnica

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Ja sam do sada napravila:
    Džem jagoda
    Džem jagoda i bazga
    Džem amula
    Džem marelice
    Čekam još šljive da napravim tonu od šljiva i kad se vratim s mora džem od bazginih bobica, ako nabavim frisku aroniju udžemit cu i nju

Ciganski grah napravila, jos cu sigurno jednu turu
    Skiselila ciklu
    Sok od bazge
    Sok od ribizla
    Sok od maticnjaka

Radit cu jos ajvar, sok od bazginih bobica, kisele krastavce, pasiranu rajcicu, juhu od rajcice u staklenke i gotovi paradajz umak za tjestenine.. I mozda jos nesto sto uhvatim ideju po putu

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Apsu prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam do sada napravila:
    Džem jagoda
    Džem jagoda i bazga
    Džem amula
    Džem marelice
    Čekam još šljive da napravim tonu od šljiva i kad se vratim s mora džem od bazginih bobica, ako nabavim frisku aroniju udžemit cu i nju

Ciganski grah napravila, jos cu sigurno jednu turu
    Skiselila ciklu
    Sok od bazge
    Sok od ribizla
    Sok od maticnjaka

Radit cu jos ajvar, sok od bazginih bobica, kisele krastavce, pasiranu rajcicu, juhu od rajcice u staklenke i gotovi paradajz umak za tjestenine.. I mozda jos nesto sto uhvatim ideju po putu
    Lijep ti je popis...

Zaboravih napisati da obično napravim i đuveč u staklenkama, da se zimi ne moram zezati s tim (imam malu ledenicu, pa nemam mjesta za smrzavanje). To je isto kao ciganski grah, ali bez graha i s manje octa.

Nemam pojma što su amule, ali ako misliš na cibore (divlje okrugle šljive) i njih imam na gruntu, ali moram dooobro paziti da ih ne ukuham prerano jer imaju puno voćne kiseline. Treba ih ukuhati kad su već mekani. Dok su tvrdi, odlični su za kompot. Odoh u subotu po njih pa ću i to obaviti.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •