Citiraj Apsu prvotno napisa Vidi poruku
Ja sam do sada napravila:
Džem jagoda
Džem jagoda i bazga
Džem amula
Džem marelice
Čekam još šljive da napravim tonu od šljiva i kad se vratim s mora džem od bazginih bobica, ako nabavim frisku aroniju udžemit cu i nju


Ciganski grah napravila, jos cu sigurno jednu turu
Skiselila ciklu
Sok od bazge
Sok od ribizla
Sok od maticnjaka

Radit cu jos ajvar, sok od bazginih bobica, kisele krastavce, pasiranu rajcicu, juhu od rajcice u staklenke i gotovi paradajz umak za tjestenine.. I mozda jos nesto sto uhvatim ideju po putu
Lijep ti je popis...

Zaboravih napisati da obično napravim i đuveč u staklenkama, da se zimi ne moram zezati s tim (imam malu ledenicu, pa nemam mjesta za smrzavanje). To je isto kao ciganski grah, ali bez graha i s manje octa.

Nemam pojma što su amule, ali ako misliš na cibore (divlje okrugle šljive) i njih imam na gruntu, ali moram dooobro paziti da ih ne ukuham prerano jer imaju puno voćne kiseline. Treba ih ukuhati kad su već mekani. Dok su tvrdi, odlični su za kompot. Odoh u subotu po njih pa ću i to obaviti.