a ne znam, ja kuham dok nisam zadovoljna gustoćom. Dodaš sol, malo šećera ...
a ne znam, ja kuham dok nisam zadovoljna gustoćom. Dodaš sol, malo šećera ...
Isto ovako. Bez pasirke nula bodova, jer se kroz cjedilo ni blizu ne može protisnuti kao kroz pasirku.
Ja obično skuham 3 do 4 kg rajčica. Najbolje mi je volovsko srce. Prethodno ih uvalim u kipuću vodu, pa u hladnu, ogulim i očistim. Skuham kratko da bude mekano, propasiram i onda vratim na vatru da se još zgusne. Kad mi se čini ok, dodam sol, 1 žlicu (jušnu srednju, ravnu) i malu žličicu šećera. Punim obično u srednje staklenke za pekmez ili u boce 0,5 litre koje su sprethodno zajedno s poklopcima sterilizirane pranjem u suđerici. Kad boce zatvorim, hlade se polako pod dekom, da se poklopci uvuku.
Evo malo tuđe pameti. Ovako i ja radim: http://www.biovrt.com/article/Sos-od-rajcica.html