Ima li ko provjeren recept za pečene crvene paprike pokiseljene? Mislim one u tegli.
Nemam mjesta u zamrzivaču a najrađe bi ih samo ispekla i smrzla. Kako nemam,jedino mi ovo preostaje.
Ima li ko provjeren recept za pečene crvene paprike pokiseljene? Mislim one u tegli.
Nemam mjesta u zamrzivaču a najrađe bi ih samo ispekla i smrzla. Kako nemam,jedino mi ovo preostaje.
Ista je zaljevna smjesa kao i za krastavce. Strpaš paprike u staklenke (vodiš računa da nisu prepunjene, tako da ostane dovoljno mjesta za ocat) i zaliješ octom.
Klasična smjesa je 2.5 dl alkoholnog octa +7,5 dl vode, na to 0,5 dl soli i isto toliko šećera. Meni je to za paprike prekiselo, pa ne radim smjesu 1:3 kao ovo, nego 1:4 (2 dl octa + 8 dl vode) i šećer smanjim na pola jer paprike su slatke same po sebi. U svaku staklenku stavim komadić lovorovog lista (veličine nokta na malom prstu, ne puno), zalijem i pasteriziram 45 min u vodenoj kupelji na oko 80oC, tj. u veliku posudu na dno stavim kuhinjsku krpu, poredam staklenke da između njih ima 2 prsta prostora, dolijem vode da budu uronjene malo preko pola, to zakipim polako i kad počnu ići sitni mjehurići, stavim plin na najmanje, navinem tajmer na 45 min i čekam da odzvoni. Kad je gotovo, samo isključim, ne vadim dok se ne ohladi prirodnim putem (idući dan). Poklopci će se tijekom pasterizacije malo nadignuti, a za vrijeme hlađenja uvući. Te staklenke gdje se poklopac uvuče mogu dugo stajati. Ako ima lufta (ako radi klik kad ga pritisneš) takve su za brzu upotrebu jer nije postignut negativni tlak u njima pa su podložne kvarenju.