Pokazuje rezultate 1 do 50 od 771

Tema: Zimnica

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
  1. #1
    flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010
    Postovi
    6,480

    Početno

    I ja preporucujem mladi
    Stari se kuha i kuha i kuha
    I nikad kraja
    I nije mi fino ni nakon tog silnog kuhanja...

  2. #2
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,002

    Početno

    Citiraj flopica prvotno napisa Vidi poruku
    I ja preporucujem mladi
    Stari se kuha i kuha i kuha
    I nikad kraja
    I nije mi fino ni nakon tog silnog kuhanja...
    Ekspres lonac je rješenje. Omekša, a ne izađu sve hranjive tvari. Samo treba paziti da se lonac ne prepuni (nikako puniti do crte, nego maksimalno do trećine - stari grah pjeni ko sto vragova) i sve pet...

    Ovdje su upute: https://lupomarshall.com/bs/magazin/...ati-namirnice/, ali evo - izdvajam samo bitno:

    Koliko se kuha grah u ekspres loncu?

    Sigurno klasik među domaćim jelima, omiljeni ručak većini porodica. Ipak kuhanje graha je vrlo dugo, treba ga miješati, lako može i da zagori. Nema porodične trpeze sa koje mirišu puni tanjiri graha a da se nije svojski potrudilo. U ekspres loncu se kuha dosta drugačije. Najbolje ga je potopiti unaprijed kao što većinom i radimo, i zatim ga pustiti da proključa za 10 minuta. Pod hladnom vodom se lonac otvori, grah procijedi i ponovo nalije. Sa ostalim sastojcima se kuha još 40 minuta. I to je sve! Bez miješanja, stalnog dodavanja vode i nadgledanja, uz ekspres lonac kuhanje graha ide mnooogo brže i lakše.
    Za ciganski grah ja bih vrijeme kuhanja suhog graha skratila na 30 minuta, jer ide još termička obrada s ostalim sastojcima.

    Btw. ja i mladi kuham u ekspres loncu, ali 5 minuta - dosta je.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 27.08.2019. at 08:57

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •