Citiraj mašnica prvotno napisa Vidi poruku
Problem...zakipile su mi 2 teglice cikle koju sam kiselila prije cca 10tak dana...jel moguce da je to zato jer nisam u kuhanu kiselu otopinu stavila i secera, nekako sam ga htjela izbjeci jer je cikla sama po sebi slatka?

Jel vi stavite ulja? Pasterizirala sam ju i svi poklopci su se uvukli.

Visnje kompot od prije mjesec dana sve zakipile nije mi tako prijasnjih godina.

Ne znam jel u toj maloj špajzi koju imamo porasla temp.ili uh...ne znam... basme razalostilo a toliko oko toga nakuhavanja pranja...
Dugo nisam ciklu radila (otkad je kolegica prodala svoj ranč, pa nemam izvor domaće), ali ovako - ulje u ciklu ne stavljam. Može se staviti kasnije, prilikom serviranja. Šećer u ciklu stavljam, kao i u kisele krastavce. Mjera mi je za ciklu 1:1 (ista količina šećera i soli), a za krastavce 1:0,5 (pola manje šećera nego soli). Omjer octa i vode je 1:3 (maksimum) do 1:4 (minimum). Šećer se stavlja ne zato da bude slatko, nego je saharoza konzervans.