-
Ništa posebno, ali treba sterilizirati boce i čepove. Boce treba oprati u mašini i sterilizirati u pećnici, a čepove prokuhati bar tri minute. Pasterizacija u vodenoj kupelji. Za sokove je 45 min previše, a 15 min premalo. Dakle, dvadesetak minuta do pola sata. Boce nemoj napuniti do vrha, ostavi centimetar zraka do poklopca, da se prilikom hlađenja same vakuumiraju. Ja ostavljam zimnicu da se hladi u vodi u kojoj se pasterizirala,, ali za sokove je možda bolje da se izvade na suho dok su još topli, a ne više vrući, pa pokriti debelom dekom da se polaaaako ohladi do sutra ili prekosutra.
Ja ne mjerim temperaturu vode, nego boce u vodenoj kupelji grijem polako, dok ne krenu sitni mjehurići. Tada smanjim plin na minimum i počnem mjeriti vrijeme.
Ispod boca treba u vodu staviti kuhinjsku krpu, da nije staklo na metalu, da ne puknu. Nije teško, ali je pipkavo i traje.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma