ma nema frke... ja sam jučer pobrala maraske i pravi mi se sok po kombiniranom receptu od Rene 2 i po malo iz svih ostalih koje sam pročitala... nisam čistila višnje od koštica, samo od peteljki i na 3,70 kg zgnječenih maraski sam stavila 3 kg šećera... to se sad pokriveno topi a unutra je jedna gaza u kojoj je isjeckana korica 1 limuna, 4 klinčića i 10 stučenih koštica maraski (pojačivač okusa)...

satalno se vraćam u konobu di mi se to topi i lickam... amarena iz najboljih dana :D ... danas ću pasterizirati i flaširati....

sutra ću praviti sok od kadulje i limuna za vruće ljetne dane:

1 kg limuna nasjeckati s korom
3 kg šećera
5 litara vode
1-2 šake listova kadulje

ostaviti preko noći i sutra dobro ispasirati... ne kuha se... rijedak je ali dovoljno ga je staviti malo kad se miješa s vodom jer je dosta jak...