-
Danas ću raditi pekmez od šljiva. Imam jednu šljivu u vrtu.
Šljive su taman najbolje za pekmez, nisu prezrele (prezrelo voće nema pektina u sebi pa se teže želira).
Pekmez od šljiva pravim bez dodataka, čitaj: bez šećera.
Operem i očistim od koštica, te stavim u široku rajnglu na laganu vatru. Kad se malo prokuha, toliko da se kožica ufrče, onda propasiram. (Moji ne vole kožice, mada meni ne smeta) i onda se to dalje kuha i kuha i kuha... dok ne bude dovoljno gusto. Provjera se radi s malom količinom pekmeza na tanjurić od kave, pa u frižider. Netko je već pisao o tome.
Ovaj pekmez mi je nadraži od svih. 
Savjet korisnicima pekača za kruh, u njima se savršeno ispeče pekmez, a može i u pećnici.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma