Grožđice
sezona branja grožđa kreće kroz koji dan...
jeste znali da se grožđice ne suše samo na suncu i gotovo... ima tehnikarecept je isproban - original by Dika M. Radica
uzme se bilo grožđe (sa jako malim ili ako se nađe bez koštica uopće)... ta sorta ovde raste pod nazivom cibib a kako se zove inače namam pojma... ali svako zrno stoji za sebe i dosta su zasebno poslagani na grozdu...
u teću se stavi 5-6 lit vode, 2,5 dcl maslinovog ulja i u jednu platnenu kesicu zaveže 30 dag prosijanog pepela (luga)... to se sve skupa zakipi i pusti da malo kuha... u vrilu vodu uronit grozd i odmah ga vadit vanka... suši se na suncu pokriveno sa tankom gazom (insekti)... kroz par dana grožđice su spremne za spremanje - malo se pritisnu (daskom npr.) razdvoje od grozda i spreme (u kutije ili pek papir sa malo lovora unutra...
i gotovo...
@ bubica 27 - 8% ocat stoji u receptu ali svaki recept je podložan izmjenama sukladno kuharovim željama i mogućnostima- improviziraj - u kuhinji to zna datirezultate... oprosti uopće nisam ranije vidila tvoj post
valjda si uspjela ukiseliti papričice...




recept je isproban - original by Dika M. Radica
)... kroz par dana grožđice su spremne za spremanje - malo se pritisnu (daskom npr.) razdvoje od grozda i spreme (u kutije ili pek papir sa malo lovora unutra...
rezultate... oprosti uopće nisam ranije vidila tvoj post
valjda si uspjela ukiseliti papričice...
Odgovori s citatom