Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: Priprema tijela

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno Priprema tijela

Kako pripremiti tijelo na što lakši porođaj? (prvi porođaj)

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

hm, mislim da joga nije losa. ma ustvari bilo kakve vjezbe, ja sam isla na jogu pa mi je bas pasalo.

ali kakav ce ti biti porodaj ovisi o genima, sreci, polozaju zvijezda, bog te pita cemu sve..

ja recimo imam bolne porodaje, a neke druge cure skoro nista ne osjete.

saska7 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno Re: Priprema tijela

Citiraj Monia prvotno napisa
    hmmm
    milion stvari mi pada na pamet...
    ovisi o tebi, sto ti najvise pase, kakv si tip - sportski, sjedilacki, misaoni...
    svatko ima svoje nacine.

osobno, yoga i hodanje su mi favoriti od fizickih aktivnosti. osim toga, pripremam se za drugi porod citanjem gomiletine pozitivno nastrojenih knjiga o prirodnom porodu koje svladavaju moju najvecu prepreku a to je GLAVA - mentalni sklop prepun strahova i sa malo sampostovanja...

ako si aktivniji tip ima i aktivnih priprema - pilates u trudnoci, neke grupe u fitness klubovima. plivanje se preporuca.

ne znam tocno koji dio te zanima, ali mozes prerostati malo po informacijama u trudnoci - recimo pod vjezbajmo u trudnoci

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i ja htjedoh reći da treba prvo pripremiti glavu, pa će i tijelo pratiti

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Hvala vam puno. A kako ste se vi psihički pripremile?

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

za prvi nikak, a s obzirom da je bio induciran, prosao je solidno. za drugi sam procitala par lijepih knjiga, iako ne znam koliko mi je to koristilo. mozda ne treba imati neka ocekivanja prema samom porodu, vise steci vjeru u svoje tijelo da ce to odraditi onako "kak bog zapoveda" , mislim da je to meni bio, pa ne najtezi, a ono svakako kompliciran zadatak

sweetmint avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ja sam citala sam pozitivna iskustva i trudila se samo pozitivno misliti.
    Sve lose price okoline ili onoga sto sam procitala sam maximalno izbjegavala i trudila se uzivati u duuuugim setnjama ...

Kako se priblizava taj dan, normalno je da postanes sve nervoznija, no opici te neka iznenadna euforija ...vidjet ces

argenta avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno Re: Priprema tijela

Citiraj Monia prvotno napisa
    Ja sam debela ljenčina, pa su se moje fizičke "pripreme" sastojale u tome što si nisam dopustila neaktivnost do pred sam kraj -- hodala sam kamo god sam mogla, puno plivala, nisam izbjegavala uobičajene kućanske poslove -- i pazila koliko i što jedem (jer sam ionako imala previše kila). Mogle bi ti pomoći Kegelove vježbe, a i ostali naputci u gotovo svakoj knjizi o trudnoći.

Psihički se, nažalost, prvi put uopće nisam spremala i to mi se odbilo o glavu, pa sam drugi put čitala, surfala, čitala, surfala i tako u nedogled. Pomoglo mi jest, ali u retrospekciji voljela bih da sam imala svijetlih primjera iz svoje okoline. Sve mame koje osobno poznajem imale su sličan "kako svima tako i meni" stav koji mi nije baš bio od pomoći. Ako bude trećeg puta, rado bih se potrudila da osobno upoznam žene koje su imale ispunjavajuća i produhovljujuća iskustva poroda. Ne bih se oslonila samo na svoju i knjišku pamet.

saska7 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

fizicke pripreme se trenutno sastoje od citanja knjige PILATES PREGNANCY i gledanja u slikice vjezbi YOGA U SVAKODNEVOM ZIVOTU

psihicke mi bolje idu
    citam MIND OVER LABOR i razgovaram sa frendicama koje su imale uglavnom pozitivna iskustva (tipa 1 lijep porod od 2 ili 3 od 3) jer sam skuzila da me negativne price puno jace "pucaju" pa izbjegavam takve razgovore.

citam inace na RODI sve o trudnoci i porodu nekoliko puta, kao i za svaku sitnicu textove sa stranica Poliklinike Harni i BabyCenter

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •