-
Dragana33, to ti ovak funkcionira:
Homeopatija radi po sistemu slično se sličnim liječi, znači ak imaš npr. candidu, dobiješ candidu, ali jaaaaaako razrijeđenu. Lijekovi koje koristi moja homeopatica su minijaturne šećerne kuglice natopljene određenom otopinom - postoje mineralne, biljne i životinjske (neki koriste tekuće). Homeopatija pristupa pacijentu individualno što znači da ćeš rijetko dobiti isti lijek za npr. glavobolju kao netko drugi jer tvoja glavobolja ima različito porijeklo. Smatra se da bolest nije samo fizička nego se tek fizički manifestira, a korijeni su mnogo dublji. Tako, nakon što ti homeopat napravi konstitucijski pregled koji se sastoji isključivo od razgovora o tvom životu, bolestima, navikama, nasljeđu, obiteljskim odnosim (obično traje oko sat-sat i pol) pripiše ti lijek koji odgovara tvom psiho-fizičkom tipu. Homeopatija djeluje polako, lijek se ne uzima stalno nego par dana za redom (ovisi o problemu) i gotovo, do kontrole koja je obično za mjesec dana. Mi smo svi navikli da lijek djeluje trenutno i da nam je odmah "bolje", ali to je samo privid. Hom. djeluje dubinski i "čisti" sve ono ugurano pod tepih, izbacuje van sve stare emotivne probleme za koje smo mislili da nam više ništa ne znače, a koji ustvari koče naš daljnji razvoj i izazivaju bolesti na fizičkoj razini. Ne smiješ očekivati momentalno poboljšanje jer ako se problemi godinama nakupljaju i ne rješavaju ništa ih neće "srediti" za par dana nego tek mjeseci, pa i godina. Ono što je super kod tog liječenja je da nema loših posljedica, ti lijekovi nisu štetni.
Sad, što se štitnjače tiče...ja sam uvijek imala problema sa izražavanjem osjećaja, nisam se usudila artikulirati što želim i trebam, a štitnjača je energetski centar kroz koji se izražavaju osjećaji (možda baš nisam najbolje to formulirala
) pa se onda blokira. To ti kreće još iz djetinjstva, ako si imala probleme odrastanja, možda prošla rastavu roditelja ili drugu obiteljsku traumu, sve to tijelo pamti i upisuje i negdje skladišti. U našem slučaju u štitnjači. A problemi sa spolnim organima, cistama, miomima i nemogućnosti začeća gotovo u pravilu imaju korijen u neriješenim odnosima s majkom!
Nadam se da sam ti bar malo pomogla ovim poprilično dugim postom
Ako te i dalje zanimaju detalji o homeopatici
, javi se na PM
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma