-
Bok cure,
Ima jedna odlicna knjiga koju upravo citam o akupunkturi i kineskoj medicini. Napisala ju je Randine Lewis i zove se "The Infertility Cure" (na engleskom je i kosta oko 15 dolara na Amazonu). Randine Lewis je doktor i zapadne i istocne medicine i bavi se iskljucivo neplodnoscu (od koje je i sama patila neko vrijeme), i vrlo je zanimljivo procitati sto se preporuca, posebno za hormonalne poremecaje, od dijete do akupunkture. Takodjer opisuje tocke koje sam mozes stimulirati pritiskom (acupressure). A sto se tice akupunkture, ja sam isla na to na zadnjem IVF-u, ali eto nije pomoglo. Ali je super za relaksaciju, covjek se osjeca ko da se je lijepo isplivao. Svakako ne moze odmoci, ako covjek zna sto radi, i uopce ne boli. Ja se osjecam emocionalno puno bolje: manje mi je vremena trebalo da se oporavim od zadnjeg neuspjeha, i bolje spavam nocu.
Inace, akupunktura je znanstveno dokazana da pomaze za razne stvari (ta njemacka studija je pokazala da dva tretmana akupunkture oko transfera povecavaju sanse sa 25% na 43%), ali homeopatija nije - studije oko homeopatije nisu pokazale statisticki znacajnu razliku u ishodu.
Pino
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma