Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: Proširenje bubrežnog kanalića

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno Proširenje bubrežnog kanalića

Moja cura 10 i pol mjeseci konstantno se budila noću u bolnim grčevima.
    Na moje inzistiranje doktorica nas je uputila na pretrage u bolnicu. UZV je pokazao proširenje jednog bubrežnog kanalića. Doktorica je rekla da je to vrlo vjerovatno razlog grčevima i buđenju. Kanalići se navodno do neke određene dobi mogu sami izdužiti rastom djeteta a u slučaju da se to ne dogodi onda operativnim putem.
    Da li netko ima iskustva s ovim problemom. Molim vas javite se.

meliss@ avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Imate mnogo o tome na temi VUR, jer, usljed VUR-a dolazi( izmedju ostalog) do prosirenja kanalica!
    Ali, najvaznije je da odete kod djecijeg nefrologa na pregled, OBAVEZNO!

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Lana (21 mj) nije iamla nikakvih bolova, barem ne tako očito pokazanih :/ , ali je imala par tempt za koje smo mislili da su viroze, a kad smo napravili urin, bio je jako uroinfekt. na UZV je bilo proširenje jednog bubrega i kanala. Sumnja se na reflux (VUR), moramo uskoro ponoviti UZV: Ja se nadam da je ipak bila samo upala

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Doktorica je rekla da mnoga djeca ne pokazuju nikakve simptome, ona inače ima jako lagan san pa valjda onda sve osjeti ili ju baš jako boli.
    VUR navodno izaziva česte uroinfekcije(ne znam da li sam u pravu), ona nije imala nikada infekciju. Vjerujem da je nešto ozbiljnije od samog proširenja kanalića jer jednostavno ne mogu vjerovati da bi ju to toliko mučilo. Trenutno čekamo nalaze iz bolnice pa ćemo vidjeti. Doktorica je rekla da bi svakako radila statičku i dinamičku scintigrafiju i isključila VUR.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ja ti savjetujem da odes privatno u polikliniku Helena. Moj malac je u bolnici prosao gadne pretrage, hodali smo 3 dana u dnevnu bolnicu, bili tamo od 7 ujutro do 3-4 popodne, on je isplakao more suza i nista nisu otkrili, sumnjalo se na prosirenje, pa na suzenje kanalica pa na neurogeni mjehur...
    Uglavnom, 2 pregleda privatno, profilaksa 3 mj. i moje dijete je zdravo!

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj koksy prvotno napisa
    Ja ti savjetujem da odes privatno u polikliniku Helena. Moj malac je u bolnici prosao gadne pretrage, hodali smo 3 dana u dnevnu bolnicu, bili tamo od 7 ujutro do 3-4 popodne, on je isplakao more suza i nista nisu otkrili, sumnjalo se na prosirenje, pa na suzenje kanalica pa na neurogeni mjehur...
    Uglavnom, 2 pregleda privatno, profilaksa 3 mj. i moje dijete je zdravo!
    O kakvoj profilaksi se radi?
    Kakve simptome je imao?

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Jaku urinoinfekciju i jako puno krvi u urinu. U bonici su rentgenom mjehura otkrili da je izduljen, scintografijom da su suzeni kanalici, na kraju zakljucili da ima neurogeni mjehur i svasta nesto. Sve dok nismo otisli privatno, tamo je dr. preko uzv-a ustanovila da je sve ok, da mjehur je izduzen ali da to nije nista alarmantno, radili smo urinokulturu svakih mjesec dana ali vise nikad mu se urinoinfekt nije ponovio.
    Uzimao je je furantoine i cranactin sirup i sve je 5.

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Jučer mi je naša pedijatrica rekla da ni slučajno ne radimo nikakve dodatne pretrage što se tiče bubrežnih kanalića, nikada nije imala uroinfekt i misli da je prirođeni, a to je rekla i nefrologinja te da će se vremenom kako bude rasla izvući (odnosno izdužiti rastom). Rekla je da radimo kontrolu urina svaki mjesec te nakon tri mjeseca na kontrolu. Što se tiče buđenja noću i grčeva misli da to nije uzrok. Vidjet ćemo kad dobijemo nalaze na alergije i EEG.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Anđelina, mislim da ti je pedijatrica u pravu kada kaže da grčevi nisu zbog toga. Mojoj curici su otkrili proširenje oba bubrežna kanalića još u mojem trbuhu. Bila sam pet mjeseci trudna. Kad se rodila obavili smo uzv i kontrolu urina i urinokulture koji je bio negativan. Sa dvadeset dana smo završile u bolnici jer je imala ec, ali nije se nikada grčila. Zbog infekcija su nas stavili na profilaksu do godine dana. Evo upravo je prošla godinu, ne pije više nikakvu profilaksu (jedino cranactiv kapi-brusnica) i kanalići više nisu vidljivi. Sve se vratilo na normalu. Istina imali smo i mi par teških pretraga koje ćemo morati kroz godinu dvije ponoviti, ali da kucam sad je sve ok. Također svaki mjesec kontroliramo urin i uk.
    Nemoj se ništa brinuti. Sve će biti u redu. Njima sve to sraste kako i oni rastu. šaljemo vam moja curica i ja dobre vibrice.

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

hvala mamalui,
    sad mi je u stvari još i gore jer bojim se da nije nešto ozbiljnije, ona se grči i budi po sto puta noću, nefrologinja je rekla da joj to može uzrokovati smetnje ali i ja nekako mislim da nije to to.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

joj nisam htjela da se osjećaš gore. nadam se da nije ništa ozbiljno. držimo fige da je sve uredu. i

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj mamalui prvotno napisa
    joj nisam htjela da se osjećaš gore. nadam se da nije ništa ozbiljno. držimo fige da je sve uredu. i
    Ma nisi ti ništa loše napisala. Tako je kako je. Nadam se samo da neće biti ništa loše.
    Hvala

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Ja također preporučam polikliniku Helena u Zagrebu, ako ste u mogućnosti.
    http://www.poliklinika-helena.hr/
    Sretno!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •