Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 53

Tema: Uputnica za porod u bolnici

argenta avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno Uputnica za porod u bolnici

Bok! Nadam se da je ovo pitanje na pravom pdf. Ako ne, slobodno me premjestite

Kako sam obje trudnoće vodila kod soc. ginića, od njih sam dobila i uputnicu za porod u bolnici koju sam morala predočiti prilikom prijama (pitali me oba puta). Zanima me koji je scenarij kad se trudnoća vodi kod privatnika? Otkud se onda dobije uputnica? Treba li ona uopće? Ako je nema , plaća li se bolničko "liječenje", tj. porod? Može li se donijeti naknadno? Ako da, kod koga se traži?

Hvala unaprijed na odgovorima!

Diami avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Imaš li i dalje nekog socijalnog kod kojeg si prijavljena? Jer jedino on/a ti može dati uputnicu, privatni ginekolog ne može na žalost.

Iskustva su različita, no uglavnom i dalje pitaju u bolnicama za uputnicu, iako je to službeno hitno stanje. Često su žene koje nisu imali onda tražili da im netko donese od socijalnog ginića.

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Uputnica za porod??? Đizus!
    Prvi put čujem... što ako nemaš uputnicu: pošalju te doma?!
    :shock:

Mene nitko nije u Rijeci tražio nikakvu uputnicu.

kikic avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Da, uputnicu traže. Ja isto idem kod privat. ginića ali imam "socijalca" kod kojeg sam upisana i koji mi je davao potrebne uputnice u trudnoći, za krvnu grupu, briseve, urinokulturu itd. Ako uspiješ nagovoriti dr. opće prakse može ti je dati i ona, mada moja kaže da ne može, da sve u vezi trudnoće uputnice daje ginekolog.

Romana avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Mene ni jednom u Petrovoj nisu tražili uputnicu.Nisam znala ni da to postoji. :?

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

oba puta išla privatniku na preglede, a kod socijalnog ginića uzimala uputnice, recepte i ostalo

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

argeta je vjerojatno mislila na uputnicu za kontrolu trudnoće u bolnici (treba imati najmanje jedan ultrazvuk u bolnici u kojoj namjeravaš roditi) - slobodno me ispravi ako griješim. Pod uvjetom da ne griješim - moraš od svog soc. ginekologa dobiti uputnicu, imaš ga sigurno ako ne znaš točno koji je provjeri u HZZO-u. Ako ga fakat nemaš, odi se upisati kod nekog da možeš dobiti uputnicu, jer ti privatnik ne može izdati uputnicu. Ako si stvarno mislila na uputnicu za porod onda :?

Diami avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ljudi, ozbiljno, u nekim bolnicama traže uputnice - za porod. Ima spomenuto u nekoliko priča i poruka forumašica. Je da je glupo, ali eto...

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Uputnice treba imati za narucene inducirane porode i carske rezove, takodjer narucene.
    Ako zena dodje u trudovima naravno da nitko ne pita za uputnicu

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

morala sam donijeti uputnicu za oba poroda, nisu bili "naručeni". moguće ju je donijeti naknadno, znači ne moraš ju imati kad dođeš u rodilište.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

e da, prvi porod petrova, drugi porod varaždin

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ne mogu vjerovati, koje bjesne ideje

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Meni u Rijeci tražili, daje ti je soc.ginić.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

njima se zapravo opravdava boravak u bolnici, mislim da čak na njima tako i piše (uputnica za bolničko liječenje)

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Tako je, piše bolničko liječenje.

Naime, nekome se taj porod mora i naplatiti, pa ako imaš uputnicu onda je to HZZO a ako ne ( a traže te) onda ti pošalju račun.

Ja sam oba puta došla u trudovima, niš narujčeno, ali sam oba puta trebala i uputnicu. Prvi na Svetom Duhu drugi u VŽ.

Inače, carski je preko HZZOa cca 6500 kn pa ti vidi.. mislim da bi me strefil herz.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj @n@ prvotno napisa
    Uputnica za porod??? Đizus!
    Prvi put čujem... što ako nemaš uputnicu: pošalju te doma?!

Mene nitko nije u Rijeci tražio nikakvu uputnicu.
    Ako nemaš uputnicu, na kućnu adresu ti ispostave račun za porod i boravak u bolnici. Barem je tako u Varaždinu.

Uputnicu ne moraš imati kad dođeš roditi, ali je netko mora dostaviti u rodilište prije nego te otpuste.

Ne znam kako bi se rodilište naplatilo od HZZO-a bez uputnice :?

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Još da dodam, kod nas je uobičajeno da ti ginekolog ispiše uputnicu za porod bez datuma, u 37-38. tjednu, pa je imaš kod sebe kad ti treba.

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

ja nisam imala nikakvu uputnicu za porod, doduše kontrolirala sam trudnoću od 32. tjedna na SD i kada sam došla prvi put imala sam uputnicu za bolnicu od svog ginekologa.

mali karlo avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

ja nisam imala nikakvu uputnicu nit me je itko tražio niti sam znala da mi treba, a i nemam soc.ginekologa tako da ne znam ni tko bi mi je dao.

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

potpisujem martinuP.

meni je moj soc. ginekolog dao uputnicu pred karj trudnoce i rekao da je ponesem kad budem isla rodit. u bolnici sam pitala a sta da nisam imala uputnicu rekli su da bi mi naplatili boravak u bolnici, ovako ide preko HZZO-a. uputnica se moze donijet i naknadno, pri izlasku iz bolnice.

kajsa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj martinaP prvotno napisa
    Još da dodam, kod nas je uobičajeno da ti ginekolog ispiše uputnicu za porod bez datuma, u 37-38. tjednu, pa je imaš kod sebe kad ti treba.
    ovako je i meni moja socijalna gin. i to već u 35 tjednu
    trudoću sam kontrolirala kod privatnika

argenta avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ufff, koliko ste se raspisale, a ja očekivala jednostavan odgovor
    Prvo, uputnica ne treba meni nego pitam za frendicu koji me znaju s nekih drugih tema, znaju da se (ovaj put) ne bih raspitivala za bolnički porod Hvala na brizi!

Drugo, stvarno pitam za porod, ne za kontrole, jer su meni uputnice tražili usred trudova, uz sve druge zavrzlame koje morate onako nesuvisli odgovarati. Jednom u Merkuru, drugi put u Zadru.

Dakle, zaključak je: uputnica treba. Ako mi frendica nema socijalnog, treba ga potražiti ili dobiti preko veze, jel' tako?

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ma kakve su to gluposti da ti pošalju račun za hospitalizaciju ako nemaš uputnicu??? Otkud to???
    Imaš zdravstvenu iskaznicu? Imaš. Onda?? Kakav ti još dokaz treba da si osigurana i da imaš svako pravo na 'bolničko liječenje'??
    Stvarno ne razumijem.

jurisnik avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj argenta prvotno napisa
    Dakle, zaključak je: uputnica treba.
    Ja rodila u Vinogradskoj bez uputnice i nisu mi je tražili i nisu mi ništa naplatili. Bitno je da ima zdravstvenu iskaznicu sa sobom.

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

ja sam bila u Vinogradskoj na prgledu kad su zaprimali žensku s krvarenjem u terminu i mužu vani rekli da im mora donijeti uputnicu od njeng ginića

jurisnik avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

E sad mi više ništa nije jasno.

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja se ne sjecam da sam imala uputnicu, niti da me itko trazio.

u svakom slucaju zenu koja rada moraju primiti. a ako kazu da netko naknadno donese uputnicu, pa nitko ne donese, opet nikom nis. bila bi fora da dode njen muz nakon 2 godine i veli "evo uputnica, zaboravio sam ju donesti na vrijeme"

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj jurisnik prvotno napisa
    E sad mi više ništa nije jasno.
    Same here

Ja sam 4 puta rodila u vinogradskoj i naslusala se svasta i vidjela svasta, ali da su zenu u trudovima trazili uputnicu nikada.
    Prvi puta kada sma radjala dosla sam na hitan prijem sa trudovima, nikakva uputnica se nije trazila ni odmah ni naknadno.
    Drugi puta me na ulici uhvatili trudovi u 36tj, otisla u bolnicu i primljena na hospitalizaciju - takodjer bez uputnice.
    Zadnja dva su bila dogovoreni carski tako da sma za to morala donijeti uputnicu.

Ako zena dolazi s trudovima na hitan prijem, kakva onda uputnica? Bezveze im je to :/

Diami avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Izgleda da i to, kao i mnoge druge stvari u našim rodilištima - prije svega ovisi o smjeni... :/

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

ja isto mislim kao i curke iznad - k vragu, to je hitan prijem. Možda su curke dobile rn za platiti jer nisu išle u bolnicu po mjestu prebivanja, a išle su bez uputnice. Onda ti znaju izdati račun (doduše ja sam vidjela rn kad su ljudi bili na moru, pa nisu išli kod svog izabranog doktora opće prakse). Ali postoji mogućnost da, ako ste platile, da vam se ta lova refundira. Idite pitati na HZZO. Argenta, ne traba joj nikakva veza, nek nađe nekog soc. ginekologa koji upisuje pacijente (ako stvarno nema svog) i upiše se (mora imati sa sobom zdravstvenu).

kikic avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Evo konkretno za Zd ako ti je prijateljica tu. Uputnica OBAVEZNA, to nam je i viša med. sestra naglasila na tečaju

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ma daj molim te, Kikic! Neka ti tu izjavu stavi na papir i potpiše, baš me zanima!!
    Kakve nevjerojatne gluposti!

Ne možeš dobiti nikakav račun, bez obzira u koju bolnicu ideš roditi! Meni je, po prebivalištu, nadležna bolnica Sv. Duh, a rodila sam u Rijeci (i to sam ciljano išla tamo i osoblje bolnice je to znalo).
    Nikome nije palo napamet tražiti me uputnicu.

Ovo je stvarno nevjerojatno!!

enna avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Meni uputnicu dala dr. opće prakse, trudnoću sam vodila privatno!

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

U nekom od razgovora na forumu, mislim kada je bila riječ o socijalnom ginu, pitala sam kako će mi dati uputnicu za porod u nekoj drugoj bolnici, dakle ne onoj u koju pripadam ako mu "stanem na žulj".
    Jedna od forumašica me je uvjerila da mi uputnica ne treba, začudila se je na moje pitanje o uputnici. No ja 100 % znam da moj socijalni ginekolog izdaje uputnicu za rađanje u bolnici iako i sam radi u sklopu te iste bolnice. E sada, kako sa tom nesretnom uputnicom u drugim rodilištima, nemam pojma.
    Eto drage moje, sve te "peripetije" me nerviraju i onda mi se Podobnik čini najbolja mogućnost. Dođeš, rodiš, platiš i gotovoooooo. Ovako uz brigu oko poroda muče me i sporedne brige oko uputnice i sličnih administrativnih naredbi, a to mi baš i ne treba. Jedni kažu da treba, drugi da ne treba i ajd sada nek ja znam. Ma nemam pojma

Diami avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Pa to je barem nešto oko čega se ne bi trebale uzrujavati. Ako imamo socijalnog, pitamo ga za uputnicu ili nam sam/a da. Ako nemamo, odemo u bolnicu i najgore što se može desiti je da muž ili netko moraju naknadno otići po uputnicu.

A soc. ginekologa je ionako praktično imati i ako se trudnoća vodi privatno, jer se od njega dobiju uplatnice za preglede i pretrage koje inače treba platiti, a preporuča ih se napraviti u trudnoći (vađenje krvi i sl.), a ovako se mogu obaviti besplatno.

S uputnicom generalno se može otići u bilo koju ustanovu koja obavlja određenu, na njoj navedenu pretragu - vaditi krv možemo bilo gdje gdje ima laboratorij koji obavlja sve pretrage koje su napisane na uputnici. Pa tako i uputnica za porod valjda vrijedi za bilo koju bolnicu, mislim - ne piše na njoj ustanova gdje treba ići. A to da li će rodilište praviti probleme oko mjesta prebivališta ili ne, vjerojatno ne ovisi uopće o uputnici nego o gužvi.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Rodila u Petrovoj, bez uputnice, prije 2 godine.
    Nije mi došo nikakav račun.

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

nikada u žvotu nisam čula da je za porod potrebna uputnica niti sam ikoga ikada za to pitala iz nekoliko razloga:

1. i prvu (i ovu) trudnoću vodila/vodim kod privatnog ginekologa i osim što sam rodila bez uputnice, bila sam i jednom prije toga hospitalizirana radi hematoma u 11. tjednu - provela u bolnici 3 dana bez ikakve uputnice (jest da je bio hitan prijem), nisam platila ni lipe ni prvi ni drugi put. Nitko mi nije uskratio prijem iako ne spadam u tu bolnicu :? što mi ipak nije jasno, ali tako je bilo
    2. privatni me ginekolog pitao gdje ću roditi, te mi je preporučio doktoricu u rodilišu kojoj bih trebala doći na par posljednjih pregleda (minimalno jedan, bila na kraju na 3 - u 37., 39. i 40. tjednu) - na sve sam preglede dolazila bez uputnice (iako sam mogla dobiti, ali mi se nije dalo ići čekati) - s prijemom nije bilo nikakvih problema (valjda zato jer sam ipak došla na preporuku), jedino sam sve preglede i na kraju amnioskopiju morala naravno platiti (iz čiste lijenosti jer da sam išla po uputnicu soc. ginekologu kojeg naravno isto imam, ali ga/ju u živtu nisam vidjela - ne bih morala)
    3. kad sam došla roditi nitko me ni za kakvu uputnicu nije pitao, nego su me pitali samo za nalaze i to uopće nisu gledali ove od vođenja trudnoće kod privatnika, nego isključivo tih zadnjih par iz bolnice - i nisu radili nikakve probleme što ni izbliza ne spadam u to rodilište jer su valjda vidjeli da sam na zadnja 3 pregleda bila u toj bolnici
    4. najnormalnije su me primili, rodila sam i ko što sam već rekla nisam platila ni lipe - samo sam dobila račun koliko je to sve koštalo, ali je bio ispostavljen na HZZO
    5. sve vezano uz porod (pa valjda i komplikacije u trudnoći) ne plaća se dodatno ako je osoba zdravstveno osigurana :?

Diami avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

E da, i ja sam sad po novom na par mjest adobila nakon pretraga osim nalaza i račun - ispostavljen na HZZO. Npr. nakon vađenja krvi u Petrovoj u Zavodu (KG, Rh i ostalo) i nakon urinokulture.

Pretrage se ne plaćaju ako su preko uputnice, a svaka se može napraviti i bez uputnice ali se onda plati (poput onih pregleda koje je Stijena imala u bolnici i amnioskopije).

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

fakat više čovjek nemre bit pametan, niti je išta više normalno. Očito je da svako radi po svome, čak i unutar iste bolnice - nevjerovatno. Argenta, mislim da bi bilo dobro da tvoja frendica nazove bolnicu u kojoj misli roditi i pita da li joj uputnica treba. Ak treba nek ode kod soc. ginekologa (ako ga nema neka se upiše kod nekog) i uzme ju i stavi na vrh sa svom med. dokumentacijom i zdravstvenom nek joj bude spremna za porod. Ovdje se stvarno više ne zna tko pije, a tko plaća (bez uvrede curke, ne mislim na vas, vjerujem onima koje pišu da uputnica treba iako sam ostala :shock: )

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj Diami prvotno napisa
    Pretrage se ne plaćaju ako su preko uputnice, a svaka se može napraviti i bez uputnice ali se onda plati (poput onih pregleda koje je Stijena imala u bolnici i amnioskopije).
    Pretrage da - svakako, a hospitalizacija zajedno sa svim zahvatima ako si zdravstveno osigurana, ne - govorim iz vlastitog iskustva...........

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Možda se nešto u ove tri godine i promijenilo.
    u svakom slučaju kad ću ponovno dolaziti na zadnje preglede u bolnicu, pitat ću ih treba li mi uputnica za porod, pa ako baš treba, bratemili, otići ću po nju..........

Rhea avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Očito da svaka bolnica radi po svome.
    Ja sam na drugi porod došla bez uputnice, jednostavno mi je prešlo preko glave, i ovi u rodilištu su se čudili kako sam došla bez nje :shock:

Uglavnom, potjerali su odmah MM na Hitnu po uputnicu (u ponoć, zamisli nisu mogli pričekati jutro)

argenta avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

A svaku uputnicu platite 10 kuna Ma tko je tu lud?

PS. Primam sugestije na pp, ako znate neke soc. giniće koji su tolerantni prema činjenici da vam oni izdaju uputnice i recepte, ali prema preporuci privatnika. Moja trenutna ginićka nema za to sluha.

argenta avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Rhea prvotno napisa
    Uglavnom, potjerali su odmah MM na Hitnu po uputnicu (u ponoć, zamisli nisu mogli pričekati jutro)
    Znači, uputnica za porod se po potrebi može dobiti i na hitnoj? Dobro je znati...
    Meni je bilo nešto slično u Zadru: moja mi je ginićka iz Zagreba dala par uputnica za kontrolne preglede, ali ne i za porod. I onda oni mene nađu u nedjelju u 7 ujutro, u full trudovima, ispitivati da gdje mi je uputnica? A ja samo mašem glavom i kolutam očima. Na kraju su si "prepravili" jednu od uputnica za pregled. Valjda im je onda to nešto važno, što ja znam.

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

A svaku uputnicu platite 10 kuna Ma tko je tu lud?
    argenta, uputnice koje se izdaju zbog pretraga vezanima uz trudnocu i porod ne podljezu placanju administrativne pristojbe, ako tvoj m.sestra to radi onda to radi protivno pravilniku

Diami avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Da, ja niti jednu uputnicu niti pregled niti administrativnu naknadu nisam platila.

argenta avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ona stara nije ih naplaćivala, ali nova da i još mi je tvrdila da je ona prije nje radila protuzakonito. A ja joj vjerovala. E baš sam
    Sva sreća da nisam trudna jer bi mi tlak odmah skočio na 150.

kikic avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Citiraj @n@ prvotno napisa
    Ma daj molim te, Kikic! Neka ti tu izjavu stavi na papir i potpiše, baš me zanima!!
    Kakve nevjerojatne gluposti!
    Hej pa neću se svađati s njom, žena je glavna sestra u rodilištu, lakše mi je donijeti uputnicu i biti u miru.
    Isto se sjećam moje kume prije 10 godina, došla je na porod ali uputnica ni na kraj pameti, muža su također poslali na hitnu po nju, bez pogovora

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ona stara nije ih naplaćivala, ali nova da i još mi je tvrdila da je ona prije nje radila protuzakonito. A ja joj vjerovala. E baš sam
    Sva sreća da nisam trudna jer bi mi tlak odmah skočio na 150.
    naplaćivanje uputnica i recepata i pregleda je bila administrativna pristojba koja se od 01.03.2008.godine više ne naplaćuje. Ta koja je tvojoj frendici naplatila uputnicu je naplatila nezakonito. Nevjerovatno. Ova tema me sve više i više iznenađuje, što sve neću pročitati. Ma nije mi jasno da se ne mogu usuglasiti - zakon je isti za sve. Istina je ono kaj veli kikic lakše je donijeti uputnicu nego se tamo svađati, ali bože dragi što je ovo.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Meni je privatnik vodio trudnoću, a dr. opće prakse mi je dao uputnicu. Muž mi ju je naknadno donio, važno je da se donese prije izlaska iz bolnice.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •