-
Moj Zagreb, tak´ imam te rad´
Kazalište
Tvornica lutaka i Kula Lotrščak
PREDSTAVLJAJU
U POVODU DANA GRADA ZAGREBA
Moj Zagreb, tak´ imam te rad´
Kazališna udruga za promicanje kulture za djecu i dječjeg stvaralaštva - kazalište Tvornica lutaka, u suradnji s Kulom Lotrščak, nudi djeci nezaboravan i originalan put kroz Zagreb kakav još nisu doživjela, te edukativni sat interaktivnog učenja o Zagrebu kroz predstave, likovnu radionicu, kviz i igru.
Ciljana skupina su djeca predškolske i školske dobi (4 – 11 g.)
Trajanje programa: 2 sata (intervali: 11-13h; 13-15h; 16-18h; 18-20h)
Elementi ponude:
• lutkarska predstava "Čarobni osmijeh" u Kuli Lotrščak
• posjeta Kuli Lotrščak i Klovićevim dvorima (izložba Lovre Artukovića)
• kviz "Zagreb tak´imam te rad", primjeren djeci predškolskog uzrasta; uz nagrade (slikovnica "Čarobni osmijeh" i CD ˝Čarobni osmijeh˝ svakoj grupi ili razredu)
• likovna radionica uz stručno vodstvo Matije Šantića, koja se održava u Kuli Lotrščak.
ČAROBNI OSMIJEH
Produkcija: Tvornica lutaka
Scenarij: (prema priči Petre Radin): Anica Tomić
Režija: Iva Lipovac
Muzika: Mihael Nikolić
Lutke i rekviziti: Dunja Niemčić
Kostimi: Lana Kaiser
Pokret: Nikica Viličić
Scenografija: Matija Šantić
Glumi/animira lutke: Petra Radin
Sadržaj:
Priča o Zagrebu iz mortišta siromašnog i tužnog dječaka, koji kroz slučajno dobiveni dar osmijeha od strane zagrebačkog pantomimičara odjednom doživljava preobražaj sebe i grada. Kada se dječak uistinu nauči smijati, tada i progleda.
˝Zanimljivo, nikada prije nije viedio onog limenog čovjeka, koji nepomično stoji na kutiji, a kada mu ubaciš novac, napravi neku smiješnu pozu. Nikada nije vidio raznolikost cvijeća pod Dolcem. Vatrica na kojoj su cvrčali kesteni i kukuruzi stapala se sa vatrom koju žongleri bacaju u visine. (...)
Velika jelka ukrašena licitarima nagovještavala je Božić, drvene kućice su nudile najfinije kobase na svijetu, a osim one tri flaute, glazbenu čaroliju su stvarali i smiješni stričeki u šarenom, te dvije violinei jedan kazetofon, koji su se zvali Kraljevi ulice. Jedan je striček imao Bibliju i govorio o Bogu, drugi držao predavanje o tome kako je češnjak jako zdrav, a bakica iza njega nudila goblene i tabletiće od čipke u pola cijene, samo da ode doma...˝
Cilj:
1. Jasna poruka da osmijeh otvara srca, ljubav vraća ljubav, dobrota ulazi u sve tajne. Djeca se uče komunikaciji osmijehom.
2. Djeca upoznaju grad u kojem marginalci dobivaju priznati status, koji daruju ljubav i u potaji režiraju ljudske sudbine
3. Dijete kao glavni lik: priča ostaje nedorečena, ostavlja prostor vlastitoj doradi mašte.
Trajanje: 35 min
Tip predstave:
Lutkarska predstava, otvoreni teatar. Scenografija se nalazi na velikom stolu, a u sebi krije pravi mali grad, od zgrada do tramvaja. Lutke su izrađene kao štapne lutke, lutke – zvrkovi, koje svojom šarolikošću i pokretljivošću prikazuju dušu grada Zagreba.
Napomena: Predstavu prati i slikovnica (ilustracije Matije Šantića) s popratnim cd-om ( Režija : Petra Radin; sinkronizacija: Edo Maajka, Filip Šovagović, Marija Husar, Ivana Husar, Petra Radin, Nikica Viličić, Dino Škare, Juraj Rendulić, Ivana Sopta, Jura Ester; ton: Studio Morris)
Besplatne predstave za građanstvo:
30. svibnja 2008., petak, u 19.00 h
31. svibnja 2008. subota, u 11.00 h
01. lipnja 2008. nedjelja, u 11.00 h
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma