drage moje, evo mi smo upale u jaslice (bez ikakve veze) i moram priznati da mi je čak malo i neugodno o ovome pisati obzirom na sve divne mame koje svoje bebaće nisu uspjele smjestiti u državni vrtić. Naime, ja nisam iskusna sa vrtićima Laura mi je prvo dijete i nisam ni znala da postoji nešto takvo. Laura ima urinarni refluks i to joj je jedini "feler" i to sam uredno i navela u molbi za vrtić. I danas smo došli na famozni razgovor i potpisivanje ugovora na kojem bi mi rekli kako smo SUPER dobili, kako je dobila jaslice po obogaćenom programu i kako smo imali sreće. Jedina stvar u toj "velikoj sreći" je kaj se taj program malo više plaća i onda nama mjesečno jaslice koštaju 500 kn umjesto 200 kn. Ja sam na to rekla da se moram još konzultirati s mužem ali kao ok (ma mislim si nebum valjda na svom djetetu šparala) na što sam dobila odgovor da se nažalost nemremo predomisliti jer da je normalna jaslička grupa popunjena i da nema mjesta.
E sad, taj obogaćeni program ima dvije neke posebno provjerene tete koje su s njima od ujutra do popodne - znači ne čuvaju ih čistaćice i ne spadaju pod neka dežurstva. Imaju organiziran kontakt sa pedijatrom koji ih i posjećuje koliko sam ja skužila; u grupi ima 14 djece dok u ostalim normalnim grupama ima između 18 i 20 i kao imaju neke obogaćene programe sa više aktivnosti, tete im slažu nešto, režu i neznam ti ja šta.
E sad smo muž i ja malo u banani jer moram priznat da nam je 500 kn dosta novaca, pitanje je na kakvu ću se ja plaću vratiti, stambeni kredit nam se povećao zbog kamata, i ostali krediti nam se lagano povećavaju i nekak nam je 500 kn jako puno, a s druge strane osjećamo grižnju savjesti jer ne želimo Lauru zakinuti za bilošta..... molim pomoć, iskustva, savjete, šta bi vi napravili u ovakvoj situaciji....