Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: jaslice - obogaćeni program - hitno trebamo pomoć

di_zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno jaslice - obogaćeni program - hitno trebamo pomoć

drage moje, evo mi smo upale u jaslice (bez ikakve veze) i moram priznati da mi je čak malo i neugodno o ovome pisati obzirom na sve divne mame koje svoje bebaće nisu uspjele smjestiti u državni vrtić. Naime, ja nisam iskusna sa vrtićima Laura mi je prvo dijete i nisam ni znala da postoji nešto takvo. Laura ima urinarni refluks i to joj je jedini "feler" i to sam uredno i navela u molbi za vrtić. I danas smo došli na famozni razgovor i potpisivanje ugovora na kojem bi mi rekli kako smo SUPER dobili, kako je dobila jaslice po obogaćenom programu i kako smo imali sreće. Jedina stvar u toj "velikoj sreći" je kaj se taj program malo više plaća i onda nama mjesečno jaslice koštaju 500 kn umjesto 200 kn. Ja sam na to rekla da se moram još konzultirati s mužem ali kao ok (ma mislim si nebum valjda na svom djetetu šparala) na što sam dobila odgovor da se nažalost nemremo predomisliti jer da je normalna jaslička grupa popunjena i da nema mjesta.
    E sad, taj obogaćeni program ima dvije neke posebno provjerene tete koje su s njima od ujutra do popodne - znači ne čuvaju ih čistaćice i ne spadaju pod neka dežurstva. Imaju organiziran kontakt sa pedijatrom koji ih i posjećuje koliko sam ja skužila; u grupi ima 14 djece dok u ostalim normalnim grupama ima između 18 i 20 i kao imaju neke obogaćene programe sa više aktivnosti, tete im slažu nešto, režu i neznam ti ja šta.
    E sad smo muž i ja malo u banani jer moram priznat da nam je 500 kn dosta novaca, pitanje je na kakvu ću se ja plaću vratiti, stambeni kredit nam se povećao zbog kamata, i ostali krediti nam se lagano povećavaju i nekak nam je 500 kn jako puno, a s druge strane osjećamo grižnju savjesti jer ne želimo Lauru zakinuti za bilošta..... molim pomoć, iskustva, savjete, šta bi vi napravili u ovakvoj situaciji....

klmama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moji klinci imaju obogaćeni program, koji je to vrtić ?
    ista ti je stvar, najviše ipak ovisi o tetama

di_zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj klmama prvotno napisa
    moji klinci imaju obogaćeni program, koji je to vrtić ?
    ista ti je stvar, najviše ipak ovisi o tetama
    dubrava, Cerska I.B. Mažuranić

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja znam što znači nemati... ali odrekla sam se i onog što sam smatrala nužnim - da bi kikica imala ono što joj treba. izvukle smo se.
    velika je razlika od 200 do 500 - ali što bi napravila da nije primljena u jaslice?

di_zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj sorciere prvotno napisa
    ja znam što znači nemati... ali odrekla sam se i onog što sam smatrala nužnim - da bi kikica imala ono što joj treba. izvukle smo se.
    velika je razlika od 200 do 500 - ali što bi napravila da nije primljena u jaslice?
    ma sve to što si rekla stoji, a šta bi napravila da nije primljena nemam pojma - morala bi biti kod svekrve godinu dana na čuvanju što mi je najgora opcija. Ali moram priznati da se nekak osjećam preveslano jer sam dovedena pred gotov čin....

di_zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

ma sve to što si rekla stoji, a šta bi napravila da nije primljena nemam pojma - morala bi biti kod svekrve godinu dana na čuvanju što mi je najgora opcija. Ali moram priznati da se nekak osjećam preveslano jer sam dovedena pred gotov čin....

di_zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

to je tvoje dijete. ja sam prelazila preko "veslanja" - jer nisam imala izbora. nije doživotno - pa se da izdržati

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Sama činjenica da tako malo dijete ne mora u nikakva dežurstva nego ima isključivo svoje tete vrijedi puno više od 300 kn razlike.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Naš veliki (mali je tek upisan) ide u obogaćeni program (njemačku grupu) našim izborom (u početku je išao u redovnu grupu). Na svojoj smo se koži uvjerili da takvi programi imaju puno prednosti. Grupe su manje, tete imaju češća i zahtjevnija usavršavanja, pa je nastavno tome i njihov rad s djecom je bogatiji i kvalitetniji. Nikad nema spajanja s drugim grupama osim ljeti (pa makar došlo i samo jedno dijete). A ljeti se onda plaća niža cijena. Osim toga, nije zanemarivo niti to da te tete imaju ipak veće plaćice od ostalih, pa su nekako zadovoljnije i više daju, a nemaju niti obveze odrađivati dežurstva (osim ako si žele natući neke extra sate za koristiti preko ljeta).

jurisnik avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Mislim da bi trebala krenuti u taj obogaćeni program a ako ti se ne svidi probaj zatražiti da vas prebace u redovnu grupu. Možda će se netko htjeti mijenjati a i sve je lakše kad si unutra.

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

pošto imam dijete s refluksom ne bih se uopće predomišljala što se tiče navedenog programa jer...
    ...ima manje djece pa će biti i manje boleština (svaka viroza refluxićarima može donjeti nevolju)
    ...ih posjećuje pedijatar pa ima dodatnu njegu (što refluxićara može spasiti od uroinfekta i eventualne hospitalizacije)
    ...ima 2 tete na malo djece pa će moći voditi brigu o češćem mijenjanju pelena i higijeni koja je neophodna kad je dijete s refluxom u pitanju

di_zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

hvala vam svima

ne bi htjela samo da se shvati da šparam na svom djetetu....

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Malo je OT, ali u Puli smo redovne jaslice za svibanj platili 620 kn. Ovih 200 kn za redovit program mi je stvarno pohvalno. Sretno u jaslicama!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •