Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: Depresija kod djece - kako je sprijeciti

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno Depresija kod djece - kako je sprijeciti

Citam danas u Jutarnjem:
    http://www.jutarnji.hr/clanak/art-2008,5,29,,121150.jl
    definitivno moram smanjiti svoje strahove, znam da ih imam (zbog njene hospitalizacije kad je imala 2,5 mj) i znam da ih M osjeti ali je dobro da me s vremena na vrijeme i ovakvi clanci podsjete na to koliko joj to moze naskoditi.
    Kad se samo sjetim kako sam do ta dva i pol mjeseca bila cool mama. I sad se vracam na tu tracnicu ali nisam jos na njoj skroz.

Nadam se da ce i vama clanak biti zanimljiv...

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Da, da.... ja osjećam da je moja mama pogriješila u odgoju i to sam jasno izražavala kao tinejdžerka.
    I sve me strah da ne napravim to isto svom djetetu, jer nisam načisto šta je meni trebalo tada.... možda da mi je nešto trebalo jako puno prije....

Uglavnom, jako me dirnuo tekst, i najviše me "zastrašilo" ono o prepoznavanju potreba djeteta do 1. godine.

arilu avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

A mene jaslice! Stalno se nešto premišljam bi, ne bi, bi, ne bi!

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ayurveda depresiju trpa u vata rogu, dakle teži oblik vata poremećaja, a problem se dade ispraviti redovitom prehranom koja umiruje vatu i disciplinom. Postoji i znanstveni rad koji opisuje povoljan učinak slušanja rAge Desi Todi (prijepodne).

To što se dokazalo da lijekovi ne pomažu ne znači da se čovjek ne bi mogao i zaistač izliječiti

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ima jedna knjiga: Optimisticno dijete, autor Martin Seligman u kojoj ima puno o tome kako se razvija depresija kod djece i kako to mozemo prevenirati.

Sramežljiva avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj Davor prvotno napisa
    Ayurveda depresiju trpa u vata rogu, dakle teži oblik vata poremećaja, a problem se dade ispraviti redovitom prehranom koja umiruje vatu i disciplinom. Postoji i znanstveni rad koji opisuje povoljan učinak slušanja rAge Desi Todi (prijepodne).
    Ovo je neka šala ili ti to ozbiljno?

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Sasvim ozbiljno.

Štetno je i nepotrebno napuhavati rješive probleme.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

davoreeeeeeeeee!!!!!!!! ja još uvijek čekam da pogledaš ono što si obećao ....

šala mala... znam da si u gužvi

sramežljiva, bilo je već članaka o tome kako uravnotežena prehrana može pomoći kod depresije...

anitalu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

meni je ovaj članak površan i simplificira jedno vrlo kompleksno pitanje nastanka depresije ili depresivnik simptoma
    no nebitno...

htjedoh reći kako pretjeran strah i tjeskoba majke (naravno) nije poželjan i dijete ga osjeti no čini mi se nije faktor rizika za razvoj depresije...

vrlo bitnu ulogu u razvoju depresije imaju rani gubitci i separacije te kvaliteta povezanosti M-D u ranoj dobi, dakle privrženost

anitalu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj anitalu prvotno napisa
    meni je ovaj članak površan i simplificira jedno vrlo kompleksno pitanje nastanka depresije ili depresivnik simptoma
    no nebitno...

htjedoh reći kako pretjeran strah i tjeskoba majke (naravno) nije poželjan i dijete ga osjeti no čini mi se nije faktor rizika za razvoj depresije...

vrlo bitnu ulogu u razvoju depresije imaju rani gubitci i separacije te kvaliteta povezanosti M-D u ranoj dobi, dakle privrženost
    pri čemu nesigurna privrženost u djetinjstvu pridonosi djetetovoj ranjivosti za depresiju
    odgovarajuće toplo, sigurno privrženo majčinstvo (ili roditeljstvo) neophodno je za optimalan psihološki razvoj

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •