odnesem na kemijsko čišćenje![]()
Pih, tko zna što tamo sve rade s robom, kakvim je rukama nakon čišćenja diraju i kamo je odlažu, a mogu je (ljudski faktor) i oštetiti na razne načine![]()
Ja gotovo sve perem osim jakni također.
![]()
ja obavezno perem sve osim jakni i cipela![]()
Jutros uključila veš mašinu sa jučerašnjim "ulovom" iz H&M-a".
Sve stvari osim remena i gumica za kosu.
Moja "svečana" odjeća se uvijek može prati, a ni ne nosim neke previše fine stvari.
imam svoju poznatu tetu kemijsku čistilicu, i znam da pazi na sve to! :DASTRA Postano: pet ruj 05, 2008 1:11 pm Naslov:
--------------------------------------------------------------------------------
Pih, tko zna što tamo sve rade s robom, kakvim je rukama nakon čišćenja diraju i kamo je odlažu, a mogu je (ljudski faktor) i oštetiti na razne načine
perem samo dječju robu i donji veš.
nikad mi ne bi palo na pamet prati najlonke koje nakon jednog nošenja ionak bacam jer obavezno negdje zapnem.
a kad bi razmišljala o tome gdje su sve bile npr. traperice koje sam kupila i odmah obukla i usporedim gdje sve sjednem u suknji, kratkim hlačama, badiću...primim se rukom, pomislim na četku kod frizera koja je ne znam sve kome prošla kroz kosu... prošvikala bi pa se zato i ne opterećujem time! 8)
a zakaj prvotno napisa
![]()
I ja isto tako.
Malom perem 100 posto, i jakne.
Sebi i mm 99 posto sve (zalomi se, jelte, ono gore sitnim slovima)
Jakne, kapute, stvari za kemijsko - ne perem.
Generalno izbjegavam kupovat fine stvari i odjecu kompliciranu za odrzavanje.
Svecano svileno paucinasto (jednom u pet godina si tak nesto kupim) odnesem mamida opere.
perem sve osim jakni i kaputa.
Najlonke bi obavezno trebali prati zbog procesa bojanja kojeg prolaze!!
e na to sam zaboravila, zapravo je to jedina stvar koju ne perembubica27 prvotno napisa
Dovoljno je bacit oko na vodu kad ih propereškristina_zg prvotno napisa
![]()
ja sam partibrejker![]()
![]()
djetetu još operem, ali ja sama navučem bez problema ravno iz trgovine, pogotovo ono što je svečanije nema šanse, tko bi to peglao da bude onako fino kao iz dućana... do sad nisam imala plikova...
cvjeto, jel' ti lakše?
Ja niš ne perem osim donjeg veša. Pa čovječe, šta mi vrijedi nova stvar ak ju ne mogu ODMAH pronosati. Ko bi dočeko da se to opere, osuši...
ja perem sve osim naravno jakni i cipela,
ali ;
kad nam se dogodi da smo negde u gradu pa se koji polije vodom, promoči pelena ili sl a nemamo rezervno sa sobom i ako imamo priliku kupiti majicu/hlače onda naravno da mu odmah obućem......
ha, zato ja odmah operem na ruke, sušim peglom ako drukčije nije mogućegita75 prvotno napisa
![]()
Obavezno perem sve novo osim jakne, stvari od štofa i vunenih vesti.
Kako kad. Nekad operem, nekad ne, zavisno o situaciji.
Najodvratnije što sam ikad napravila bilo je kad sam badić ostavila na sebi ravno iz dućana i otišla na kupanjeFuj, još uvijek mi dođe zlo kad se toga sjetim. Al bila je krizna situacija, nedjelja prijepodne, najdraži se sjetio da bi na kupanje, a ja nemam badić. Očajničke situacije zahtjevaju očajničke mjere
![]()
Isto tako.Matilda prvotno napisa
A bome ne peglam sve samo prijeko potrebne stvari.
uh, ja pak sve peglam, amabaš sve...domy prvotno napisa
čak i čarape.....
Perem sve osim kaputa i jakni.
Perem sve novo.
Osim cipela.![]()
A mene zanima zasto ne perete najlonke?
Ja perem sve,al najlonke nosim jednom godišnje i onda ih perem prije pranja.
mamaLare prvotno napisa
ja ih ne perem prije nošenja jer ih kupim tik prije nego mi trebaju....pa onda nestignem da ih operem...
Perem Helenino i donji veš.
Za sada bez posljedica, premda mi mama dobiva mlade kada vidi da se oblačim u robu friško iz dućana.
Potpis na Gitu75!
Prije nisam prala, gotovo nikad (osim donjeg veša), nisam mogla dočekati da navučem novi ulov.![]()
Onda sam upoznala MM-a, koji pere apsolutno SVE novo.
Otkad smo skupa, peremo sve osim jakni i čarapa, makar priznam da mi se teško riješiti stare navike, ja bi to odma' sve na sebe.![]()
Najlonke ne nosim.![]()
MM ne podnosi miris novoga, pogotovo ako je sintetika, pa mu sve moram oprati, meni to ne smeta, a često i nisam baš strpljiva pa moram odmah nositi. Mislim budimo iskreni, ne nosim svaki dan u godini neki novi komad na sebi, uglavnom je to dosta puta oprana roba![]()
Najlonke ne perem, kao ni obične čarape, ali i to novo nosim svega par puta u godini. Donje rublje uvijek perem, a i inače što se tiče oblačenja, recimo zimi čak i ispod košulja imam usku majicu kratkih rukava, ispod vestice uvijek neki tanki viskozni dugi rukav, tako da ona gornja roba uglavnom i ne dolazi u dodir sa kožom. Ali kažem, opet se roba relativno rijetko kupuje, imam je dosta, nosim sve uglavnom jedan dan pa bacam u pranje. Sve osim rebatinki (traperice jelte), njih rastežem i do misec dana prije pranja (tamnije, svjetlije ipak ne izdrže više od 10 - 15 dana). Ne smatram se šporkaćunom, ali i imunitet mi je na zavidnoj razini oduvijek, i to sam uvijek povezivala sa onom "čistoća je pola zdravlja, a šporkica druga polovica."
Ali ja i inače nisam osjetljiva, reakcije na bilo što općenito sam imala par puta u životu, zadnji put to je bilo prije dvije god, kako se pokazalo, na kombinaciju detergenta i omekšivača, i od tada omekšivač više ne ulazi u moju kuću.
Perem sve osim jakni,džempera i pantalona.
A peglanje sam svela na najmanju moguću mjeru-samo ono što stvarno moram-a to su muževe košulje i pokoja moja. Ostalo sve samo lijepo sa štrika odmah složim i u ormar.
Perem sve, eventualno mi se zna desiti da odma obucem neku majicu koju kupim, ali jako jako rijetko.
sve osim kaputa!
i kupujem sve sto je perivo doma u vešmašini, sve ostalo niti ne zelim jer mi se kemijsko ciscenje ne svidja (skupo je i roba ima miris koji mi je 8) )
i sad kad citam vas, nekako mi nemaju neke stvari logike: ajde jos da obucem neopranu majicu ali neoprane hlace, traperice navuci na sebe; samo na gaćice a spolni organ na izvolte robi koju je zasigurno netko probao, šivao, skladištio i svasšta nesto :/
...ja isto kao i Simone ...sve perem , pa čak i čarape .Simone prvotno napisa
perem![]()
medjutim, skoro nam se desilo da sam editi na golo tijelo navukla majicu iz C&A i hlace iz H&M-a, samo an minut da isprobam da li joj moze. Sat vremena poslije iskocili su joj plikovi po trupu, a zatim se pocelo spustat prema nogama :/
mm je odmah odveo doktoru i rekli su da joj je iskocilo u dodiru sa necim. vjerovatno od toga, ne znam od cega bi drugog.
okupali smo je i do sutra je proslood tada ni ne isprobavam odjecu
vidjela sam da je i minut dovoljan da se dijete ospe