Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: Hemaroidi

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Hemaroidi

Imam uzasne probleme s hemaroidima , ma ni porod me nije toliko bolio i nisam toliko doslovno plakala kao kad me boljela guza nakon stolice. I htjedoh reci d ame spasio prasak od Favore, zove se Fitolax, cini mi se, omeksa stolicu i idete na wc bez problema pa i hemeroidi ne bole toliko i brze se oporavis!

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ja se nisam riješila hemeroida dok nisam počela stavljati oblog od najobičnije svinjske masti...

malinica

Početno

Kantarionovo ulje je zakon.

(Svaki put kad neko spomene hemeroide meni padne na pamet jedna od porodilja u bolnici u kojoj sam se ja poradjala, koja je dobila hem. a nije znala kako to izgleda pa je svoje stanje opisala " Izvrnulo mi se dupe naopacke" )

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Joj mene tako strah hemeroida...
    Imala sam iz prije pa se jezim od pomisli sto ce biti nakon poroda. :shock:
    IMa jedna dobra mast koja se moze kupiti u Italiji zove se Preparazione H. Dosta pomaze.

ingas

Početno

Prvi put sam (i jedini za sada) sam dobila hemeroide kad mi se bebica spustila u porodjajni kanal u 32.tjednu. Ginekolog a i u apoteci su mi preporucili mast Ultraproct kao najbolje sto postoji, kosta oko 80kn i pomaze, ne odmah ali nakon tjedan dana ziher. Ovaj tjedan se spremam roditi (po terminu) i svi su me preplasili kako ce mi crijeva "ispasti van" s obzirom da sam ih vec imala. Za boga miloga! I mene je strah da se opet ne pojave, ali Ultraproct i vlazni WC papir (kupljen u DM, dobra stvar) su u torbi za rodiliste. :D

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Je da su super, ali moraš znati da čepići Ultraproct brzo pomažu jer sadrži kortikosteroide, koje ne smiješ koristiti duže, jer su štetni, zato ti preporučam Faktu mast i čepiće, stavljaj ih redovito, i nakon što ti prođu tegobe, a Ultraproct stavi jedino ako ti je bol baš nesnošljiva kao što je meni znala bit. Evo meni prolaze lagano, a još koji put stavim Factu čepić i ako osjetim da će mi stolica biti tvrđa , stavim glicerinski čepić da mi pomogne. Ni njih nije dobro uvjek koristiti , ali koji put , bolje...

Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Svi pišete o bolovima, tvrdoj stolici i sl. a ja nemam ništa od tih problema, iako sam tokom poroda "zaradila" hemeroide. Da li išta od gore navedenih lijekova pomaže da se taj dio vrati u stanje u kojem je bio prije poroda (ili se to rješava isključivo operativno)?

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

meni su tako gadni da imam pravi nagon za tiskanje dok sam na wcu jer ništa neće van..pogledala sam se s ogledalom(nažalost) kad ono sve okolo u radijusu 5 cm modro...jedem samo bljuvotine i mućke a pijem fitolax...koristim faktu i čini mi se da to sve skupa polako ide na bolje...još plačem na wcu i sat poslije ali živa sam..
    mommy povuć če se kroz malo dulje vrijeme sami..možeš im "pomoć" kremom..

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Krompiricu, zar ti nisi rodilaaaaa????
    sad mi nista nije jasno?

malo morgen

Početno

Nemam iskustva sa hemeroidima,nasrecu,al sad bas citam da treba jesti vise namirnica koje sadrze vlakna i piti vise vode. Tipa "kruh od cjelovitih zitarica i rabite cjelovito brasno. jedite vise zobi,voca i povrca te uzimajte mnogo tekucine"Rafinirani ugljikohidrati pogoduju hemeroidima.. to je sve sto znam.mada vam to nece pomoci :/

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

snorki...jesam!!!ovo će čopilo nakon poroda!!
    25.5. u 22h rodila sam Marina 4300g i 54cm!

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

krumpiriću!!! pa gdje je čestitarski topic?!

dobro nam došao veeeliki dečko, čestitke mami i tati! :D

javi detalje kad uhvatiš vremena!

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Rodila sam prije dva mjeseca i još uvijek muku mučim sa hemeroidima. Najveći problem je taj što na WC uspijevam ići tek svaka 2-3-dana, bez obzira na prehranu, donat itd. Koristim Factu mast, i stvarno mi donekle pomaže, a zanima me taj prašak Fitolax, jel to može bebi izazvati tegobe, ionako mi ima grčeve. Mislim da bi mene tako nešto spasilo. Pozdrav!

Vid, 29.08.2005.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

E rodila bih još 100 puta ali hemeroide ne bih više nikada. Još ovi vanjski i nisu bili tako grozni (relativan pojam jer sam imala upaljenu kvrgu veličine teniske loptice nakon poroda pa plus toga epi pa ti odi kakati )
    ali nakon 2 tjedna sam dobila unutrašnje- E TO BOLI! Plakala sam ko kiša, nisam mogla ni sjrditi ni stajati ni hodati, a Maksa je trebalo nositi! :/ Užas.
    :smajl ljubi noge faktu masti i čepićima:

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

nisam baš sigurna, ali mislim da sam ih i ja zaradila
    nemam nikakvih problema, ne boli ništa i ne znam kako to izgleda - zato i nisam sigurna
    ali - stolicu nemam od poroda (već četiri dana)
    kojem dr. da odem ? što da radim ?
    thnx

Eowyn avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

kejt, meni su u bolnici dali 2 dulcolax tablete i spasili me. sestra mi je rekla da mogu uzeti i portalak sirup ako opet bude problema, ali da je bolje to rješavati prirodno pa sad kuham kompot od jabuka i šljiva i natačem se donatom i dalje.
    a hemiće riješila faktu kremom, bilo je grozno par dana poslije poroda :shock:

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj Kejt prvotno napisa
    nisam baš sigurna, ali mislim da sam ih i ja zaradila
    nemam nikakvih problema, ne boli ništa i ne znam kako to izgleda - zato i nisam sigurna
    Nemaš nikakvih problema, ne boli te ništa i ne znaš kako to izgleda..... samo ću reći; blago ti se, jer sigurno nemaš hemoroide !

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

cure moje, ipak sam ih zaradila - gledali moja mama i MM i vele da je to to
    malo je i i dalje ne boli, stolicu sam 'izazvala' prirodno (donat, kompot od suhih šljiva ...)
    mažem se s faktu kremom i čekam ...
    koliko to može trajati ? nisam bila do dr., trebam li ?
    thnx

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ne trebaš ić kod doktora, proči će sami od sebe vjerovatno kroz tjedan dva, super što te ne boli i što imaš normalnu stolicu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •