Pokazuje rezultate 1 do 20 od 20

Tema: amnioskopija u 39. tj?

teta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno amnioskopija u 39. tj?

zanima me da li je nužno raditi amnioskopiju ako još nisam ušla u termin? bila sam na pregledu u ponedjeljak u vinogradskoj (38 tj.) i doktorica me je naručila za tjedan dana i rekla mi je da će mi raditi amnioskopiju, što je mene začudilo jer nisam čula da se to radi prije nego uđeš u termin (10.6.)..inače trudnoća mi je uredna bez ikakvih problema i nisam otvorena tj. "uloživa sam za vršak prsta" pa me još dodatno strah kak će mi u opće napravit taj pregled ak nisam otvorena :?
    a opet strah me je odbiti jer možda ona sumnja na nešto iako mi nije ništa rekla..poludit ću :?

saska7 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

koliko znam NIJE nuzno.
    probaj bez straha prezivjeti ovaj tjedan a onda mirno doktoricu pitati da li je to stvarno nuzno i zasto. nemoj se opterecivati sa sbbkbb varijantama, samo si radis stres.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

pogledaj
    ovdje drugi post - amnioskopija se ne moze raditi ako nisi prohodna barem 1 prst...

sretno

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

nije nuzno al spada u rutinsku bolnicku kontrolu ulaskom u termin (od 38-og tjedna).

teta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

hvala na odgovorima...evo bila sam na pregledu i nisu mi radili amnioskopiju jer sam zatvorena ko čep...al mi ctg nije bio dobar pa sam ostala na promatranju al poslije druga dva ctg-a školska pa me opet pustili doma...joj to iščekivanje
    hvala još jednom

Sandee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Meni danas (na termin) radili amnioskopiju iako sam gotovo potpuno zatvorena, uloziva jedva za vrsak prsta. prije tjedan dana nisu forsali, nego sam isla na ctg, ali danas jesu. Koristen je najtanji tubus i nije bas bilo ugodno, ali nije bilo ni strasno...

argentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

evo mene iduci tjedan ceka amnioskopija
    malo me frka jer mi je prosli pregled bio bolan, valjda radi cerviksa.
    sad s punih 38 tjedana mi je ctg totalno uredan i nije bilo nista kontrakcija.

Točka avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj argentina prvotno napisa
    evo mene iduci tjedan ceka amnioskopija
    malo me frka jer mi je prosli pregled bio bolan, valjda radi cerviksa.
    sad s punih 38 tjedana mi je ctg totalno uredan i nije bilo nista kontrakcija.
    Ako ti to išta znači...meni je dr. u Vinogradskoj radila amnioskopiju na 39 tjedana. Lagani crveno-smeđi iscjedak se nastavio kroz dva dana. U petak ujutro rađena amnio u nedjelju ujutro sam rodila.
    Mislim da sam zbog amnio rodila prije termina, tj. na 39+3. Par minuta nakon pregleda malom skočili otkucaji na 180, te sam morala u rađaonu na ponovljeni CTG. Ne moram ti ni reći da sam skoro odapela od straha.
    Drugi put neću pristati na amnio prije termina.

Ora avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Meni su je radili dva puta prije termina i nisam imala nikakvih problema zbog nje. Niti iscjedak niti išta drugo.

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Pročitala sam par sad tema o amnioskopiji i užasnuta sam. Mene i uzimanje papa testa ježi, a ne da mi još netko razvlači cerviks i gleda unutra. Em sam uska, em ću se garant od predrasuda i straha stisnuti. Pregled bi garant bio jedan od najmučnijih ever...

Potpuno sam i dalje zatvorena i trudovi su ravna crta na ctg-u. Sad sam trenutno opterećena s fobijom od potencijalne amnioskopije i fobijom od pupčane vrpce. A 39. tjedan je na vratima.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj karmazonka prvotno napisa
    Pročitala sam par sad tema o amnioskopiji i užasnuta sam. Mene i uzimanje papa testa ježi, a ne da mi još netko razvlači cerviks i gleda unutra. Em sam uska, em ću se garant od predrasuda i straha stisnuti. Pregled bi garant bio jedan od najmučnijih ever...

Potpuno sam i dalje zatvorena i trudovi su ravna crta na ctg-u. Sad sam trenutno opterećena s fobijom od potencijalne amnioskopije i fobijom od pupčane vrpce. A 39. tjedan je na vratima.
    Samo da te utješim, meni su u Vinogradskoj 2x radili amnioskopiju, niti sam skužila kad su započeli, niti kad su završili, apsolutno me nije zaboljelo niti na sekundu. I nije mi potaklo porod kao nekima. Zadnja amnioskopija je bila u ponedjeljak, a rodila sam slijedeću nedjelju.

Smokvica. avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Ja sam u Zadru svaki drugi dan hodala na ctg i amnioskopiju :/
    Gori mi je bio ctg jer bi sestra uglavnom zaboravila da sam tamo..
    a to zašto su mi svaki put radili amnioskopiju je priča za sebe..
    nisam ni znala da se to ustvari ne treba radit :?

darci avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

otvorena sam prst zadnja 2 tjedna i "strašni" dr. Ivičević mi je radio asc i nikakvih problema nisam imala. to je tako brzo gotovo da ni ne skužiš da radi nešto drugo od normalnog pregleda.

a i asc se ne radi dok nisi barem malo otvoren.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

meni je amnioskpija rađena u OB Varaždin. Uopće nisam ni skužila kad su počeli ni završili,tamo općenito nisam znala da me pregledavaju jer su bili izuzetno pažljivi i nježni.
    Kod mene je potakla trudove. Rodila sam 2. dan.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Moram odmah ispraviti - potakla u smislu pojačala, jer sam već imala dan prije trudove.

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa
    Samo da te utješim, meni su u Vinogradskoj 2x radili amnioskopiju, niti sam skužila kad su započeli, niti kad su završili, apsolutno me nije zaboljelo niti na sekundu. I nije mi potaklo porod kao nekima. Zadnja amnioskopija je bila u ponedjeljak, a rodila sam slijedeću nedjelju.
    Jučer sam preplakala cijeli dan. Neutješno. Raspon najcrnjih misli: od toga da ću morati na amnioskopiju i da će me tamo raskrvariti, preko toga da imam pelene broj 2, a ne broj 1 za novorođenu bebu (a to uopće nisam skužila), do toga da će ovaj skafander koji imamo, ipak, biti prevelik i da moramo kupiti još jedan 56 broj za malu bebu. Ne spavam već četiri noći. Od svega me amnioskopija najviše plaši. Ne znam jel ima neki topic Trudnoća/Ridanje. :/

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

ima tema strah... nemoj bit u komi, valjda nas pred kraj opere, ja sam neki dan gledala svog sincica i suze same ( mislila i psihijatra nekog zvat kak me panika oprala, nisam ni pricat mogla, pa mi je mm reko, aj skuhaj si kavu i odi malo van na zrak )... nis ti nece bit od amnioskopije, pelene ce mozda bit ok, al svakak ih neces bacit, a ak si kupila pampers onda je 1 od 2 -5 kg, a 2 od 3 - 6 - velke li razlike, a skafander vjerojatno neces ni trebat .

Ora avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Karmazonka slažem se s Mihim. Probaj se umiriti i opustiti. Hormoni rade svoje htjeli mi to ili ne. A mislim da su pelene i skafander najmanji problem. ~~~~~~~~~~~~~ puno pozitivnih vibrica

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

[
    Jučer sam preplakala cijeli dan. Neutješno. Raspon najcrnjih misli: od toga da ću morati na amnioskopiju i da će me tamo raskrvariti, preko toga da imam pelene broj 2, a ne broj 1 za novorođenu bebu (a to uopće nisam skužila), do toga da će ovaj skafander koji imamo, ipak, biti prevelik i da moramo kupiti još jedan 56 broj za malu bebu. Ne spavam već četiri noći. Od svega me amnioskopija najviše plaši. Ne znam jel ima neki topic Trudnoća/Ridanje. :/

1. Ne rade svi liječnici amnio dok ne preneseš, ja sam prenijela 5 dana i četvrti dan su napravili, prije nisu htjeli jer sam bila potpuno zatvorena.

2. Ja sam namjerno kupila pelene broj 2, (dm-ove) jer su prve zaista premalene i em ćeš to potrošit za par dana, em spiša sva leđa u najmanjim

3. ovo zadnje dušice nek te najmanje muči. Nije baš da ćeš hodati prvih mjesec svaki dan šta ja znam gdje, a beba brzo naraste, 56 će prerasti dosta brzo...

Drži mi se!!!!

Baby avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

karmazonka, ne boj se amnioskopije, većina ju žena doživljava kao i ostale vag. preglede i nemaju krvarenje poslije! meni se čini ova pretraga opravdanom, idem na am. svaka dva dana od 39. tjedna i nikada nisam imala nikakve probleme niti me je posebno boljelo!
    samo se opusti, koliko god to bilo teško!

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Imam ti ja jedan mali skafander rozi ( kaj i nije bitno), ak si blizu potražim ga i dam ti ga!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •