ista je dijagnoza, ali su brojke puno gore.
kod nas je 0-1% morfoloski ispravnih i 0-1% pokretnih, kako koji sgram, zadnji je bio 0% pokretnih. MM uzima sexovit forte, mix vitamina i minerala po preporuci mpo doktora, vec 8 mjeseci, pomak nikakav.
ista je dijagnoza, ali su brojke puno gore.
kod nas je 0-1% morfoloski ispravnih i 0-1% pokretnih, kako koji sgram, zadnji je bio 0% pokretnih. MM uzima sexovit forte, mix vitamina i minerala po preporuci mpo doktora, vec 8 mjeseci, pomak nikakav.
Možeš li mi objasnit spermiogram mm.
Koliko je morfološki ispravnih?
Koliko je progresivno pokretljivih?
Koliko je pokretljivih?
Koliko je živih?
I koje su vrijednosti normalnog spermiograma?
pa to sam ti napisala.
http://www.roda.hr/article/read/spermiogram
Cure,negdje sam naletila na tablete bioastin...na tražilici ne mogu ništa naći....Da li koja ima iskustva sa tim tbl?Gdje ste ih kupile i koja je cijena ?U kojoj količini su ih uzimali vaši muževi? Negdje sam vidjela da piju i po 4 tbl dnevno,a koliko sam vidjela u uputstvima preporučena doza 1x1 tbl.Da li se smije onda uzimati tolika doza?
I najvažnioje da li su ikom pomogle?
Moj prije Bioastin 2 tablete dnevno. Košta oko 200 kn. Na Iherb koša cca 80 kn+poštarina. Dođu poštom kroz 3 tjedna. Mi smo uzeli jednu kutiju tu u apoteci (ima ih skoro svaka), a naručila sam još 3 kutije sa iherb-a. Ja isto pijem jednu dnevno, preporučila homeopatica. Koliko pomažu, to ćemo vidjeti...
MM je bio Bioastin 4tbl dnevno, jeo goji bobice, pio Zink i još nešto, ne mogu se sjetiti. Prvi s-gram je bio oligoasthenoterato, idući je astheno. Sad da li je to išta pomoglo, nemam pojma
Cure,evo vratila se ja doma sa hrpom čajeva za sebe,a za mog dragog bioastin.U bio&bio sam dobila u pakiranju sa bioastinom i havajska spirulina pacifica.Rekao mi dečko u trgovini da je to odlično za detoksikaciju organizma jer sadrži puno željeza i ostalih stvari.Pije se 6 tbl. dnevno.Pitala sam dal se smije miješat bioastin sa tim rekao je da smije.Ali ja smatram da bi to ipak bilo previše vitamina i minerala ???!!!Jer mm planira piti dozu bioastina 4 tbl. dnevno.Koje je Vaše mišljenje?I kupila sam čaj od zdravca za njega,čula sam da to pomaže.Ali dal se taj čaj smije pit uz bioastin???Ima li neka iskustva?Hvala
Jojo,jesam kupila dobar čaj ili bi mi preporučila neki drugi ili jopš neki u kombinaciji?
Da li se vama spermiogram poboljšao nakon uzimanja bioastina i koliko ste ga dugo koristili?
moj pije bioastin i spirulinu,8 sveukupno na dan,javim cim napravi spermiogram![]()
Jas sum mnogu razocarana spermogramot na mm e mnogu los ima samo1milion koncentracija I pak ke moram da odam naicsi vcera slusnav eden lek na tv koj se pravi so1kilo med 10grmaticen mljec 100gr polen i20gr propolis seto toa se mesa I se jade dva pati dnevno po1lazicka na gladno ova treba da jadat dvajcata I mazot I zenata jas ke go napravam pa ke videme sto ke bide
Hulija da bi se dijagnoza postavila kao muska neplodnost, tvoj muz bi trebao napeaviti barem jos jedan speriogram za.3 mjeseca, do onda probajte sa svime sta mislis da moze pomoci. Mm je na prvom imao azoospermiju, a nakon 3 mjeseca 3,9 mil. Pio je i bioastin, cink i vitamin C, od onda mu je nalaz isti. Isto nije dobar ali bolje nego azoo
Dakle radio sam ponovni nalaz nakon uzimanja svih ovih gore navedenih vitamina i rezultati su:
Ukupan broj spermija: 5,25 mil
25% progresivno pokretnih
Katastrofa! 100 dana i cca. 1600 tableta i zdravca i svega ostalog....
naletila na ovaj članak
http://www.jutarnji.hr/hranom-do-zdr...perme/1141283/
pozz svima
nova sam na forumu i imam jedno pitanje!!
napravili smo spermiogram i nalaz je odličan, jedino što me muči je da nakon 24 sata nema ni jednog pokretnog spermija (radili smo privatno u poliklinici gdje se uzorak gleda još jednom nakon 24 sata).
razgovarala sam sa bilogicom u toj poliklinici i rekla je da se nemoramo nište brinut zbog toga, ali naravno da ja to nemogu izbacit iz glave, pa me sada zanima dali mi možete preporučiti koji preparat da još poboljšamo spermiogram!?
Hvala svima
Pozdrav,trebala bi misljenje.Suprug je radio hormonski status.FSH je malo iznad ref.vrijednosti,a lh je u ref vrijednostima.Da li to utjece na nalaz spermiograma?
Mi smo zatrudnili iako smo imali problem sa spermiogramom i sa nepravilnim endometrijem maternice. Našli smo na netu fertilup tablete. Pokazali smo ga liječnici i preporučila nam je da pratimo njegovo djelovanje kroz spermiograme prije i nakon tromjesečne terapije. Preporučuju ga uzimati minimum tri mjeseca pa smo tako krenuli i uzimali smo ga do prije tri tjedna. To bi značilo nešto više od pol godine uzimanja. Nastavili smo ga uzimati jer nam se spermiogram nakon tri mjeseca popravio a nakon šest mjeseci se drastično popravio. Ne znam da li je utjecao i na moj endometrij ali činjenica je da smo sada trudni! Ovo naše iskustvo uzmite i sa rezervom jer ne mora biti uopče da nam je fertilup pomogao već da je bilo i djelo prirode ali imam potrebu ovo s vama podjeliti.
Napravila sam usporedbu nekoliko preparata za poboljšavanje spermiograma (dva koja se mogu kupiti u Hrvatskoj i jednog kojeg sam naručila neki dan s iHerba) pa ako nekoga zanima... Uz napomenu da je ovaj s iHerba višestruko jeftiniji od ostalih.
Evo linka s tablicom:
http://docdroid.net/hugs
Jel ti se da dodati sexovit i immunace extra?
Evo linka, tablica nije reprezentativno naprvljena ali nadam se da ćete se snaći.
P.S. S obzirom da ne vidim opciju za editiranje posta: Primjetit ćete da se %RDA razlikuju od proizvođača do proizvođača, odnosno ne uzimaju svi iste vrijednosti preporučene količine.
Izvinte na neukosti ali može li se biti alergičan na ekstrakte - kužite što mislim, ako si alergičan na smokvu jesi li i na njen ekstrakt u tableti? Ako možeš, kako znati jesi li alergičan na acerolu ili kelp? Da mi treba, ja bih sigurno uzela ovaj prvi jer ima najviše toga...ali što ako bi me dotukla pacific oyster
Lois, edit može samo unutar 2 minute
Posljednje uređivanje od Argente : 19.09.2014. at 13:11
Taj prvi je s iherba?
Koliko love?
Kako izgleda tableta/kapsula?
Mi smo krenuli sa FertilAid for man. Negdje su izmedju ova prva dva po sastavu. Razlikuju se i po preporucenoj dnevnoj dozi.
Ja sam na nekoj stranici koja uspoređuje preparate za spermiogram,njih 11, čula za fertilsan m koji je među tih 11 po omjeru cijene i kvalitete ocjenjen najvišom ocjenom:
Sastav je: vitamin D.......10 mcg
vitamin C.......200 mg
vitamin e.......120 mg
folna kiselina..800 mcg
L-carnitin.......500 mg
N-Acetyl-L-Cystein.. 80 mg
Koenzim Q10..15 mg
Cink .............40 mg
Selen............60 mcg
Beta karoten..3.000 mcg
Posljednje uređivanje od red pepper : 20.09.2014. at 08:08
Pozdrav svima, nova sam na forumu i isprike ako tipkam na krivu temu.. Uglavnom, mm i ja radimo na bebi već neko vrijeme, ali eto bez uspjeha..
Ja sam imala polip na maternici koji je nakon par mjeseci sam otišao te smo oboje izlječili ureaplasmu.. Kako ni nakon svega toga nije dolazilo do začeća, mm je išao napraviti spermiogram.
Uglavnom, dijagnoza mu je asthenoteratozoospermia (blagi oblik) :/.
Neke od spec. su:
Pokretljivost:
progresivni: 24 x 106/ml (47 %) ( a+b >50% )
neprogresivni: 3 x 106/ml
nepokretni: 26 x 106/ml
Kinetika: 3 (brzo usmjereno gibanje; tip a>5%) (> 2)
(MacLeodova skala od 0 do 4 )
Morfologija: 27 (% spermija normalnog oblika ) ≥ 30% (≥ 15 %)
Naručila sam se kod svoje gnićke idući tjedan da ju zagnjavim malo sa svime time, do tad me zanima jel tko ima slično iskustvo?
Odmah sam mu naručila Profertil kapsule :D, jel ima netko iskustva s njima?![]()
neli12 doborodosla! meni se to uopce ne cini tako los spermiogram. vrijednosti jesu ispod onih koje preporuca WHO, ali su jako jako blizu granice.
jesi li u medjuvremenu bila kod gin?
Pozdrav,nova sam na forumu,tako da nisam ni sigurna gdje cu poruku postaviti i zamoliti za pomoc.Vec 3 pune god se borimo s spermogramom i ne uspijem ostati i dr stanju.Prosle god sam zatrudnjela ali na zalost zbog loseg sper imala spontani.Zadnji put kada je radio spermogram diagnoza je slj.ASTHENOTERATOZOOSPERMIA,izgled -prisutni ugrusci niti-- i sluzi nakon likvfakcije,boja-krem boja,viskozitet-normalan,volumen 8,1,ukupan br u ejak 284*10 na 6 ,koncemtracija u 35*10 na 6 ,ukupna pokretljivost40%,progresivni spermiji 11%,neprog sper 29%,nepokretni 60%urolog je rekao da mozemo raditi na bebi,da nije tako los nalaz.Molimm vas mozete li vi reci vase misljenje bojim se ako i ostanem u dr stanju da opet bebu ne izgubim,ne znam sta da radim.iizvinite zbog duzine posta
Hvala na odgovoru. Jesmo, zagnjavili smo malo i druge doktore koji se bave time. S obzirom na to da je kod mene sve ok, treba samo njegov spermiogram malo popraviti. Isto su rekli da ovo ne mora biti loše, uglavnom sada je na Profertilu pa ćemo ponoviti spermiogram za dva mjeseca. Uz to sam sebi uzela čaj od Vrkute, njemu čaj od piskavice, goji bobice za oboje, što više orašastih plodova, pije i matičnu mliječ i propolis. Ako ništa imunitet će mu biti odličan :D. Rekli su nam da pokušavamo svaki mjesec, tek ako nakon godinu dana ne urodi plodom ćemo vidjeti što i kako dalje.
neli12 to djeluje kao dobar plan! sretno!
danita nakon vec godinu dana pokusavanja imate pravo na uputnicu za strucnjaka za neplodnost. odakle ste?
spermiogram nije strasan, ali nikako se ne bih slozila da je dobar. brojcano vas spasava ogroman volumen ejakulata koji po meni nije normalan i moze ukazivati na probleme s prostatom.
Cure upomoć. Mm je radio spermiogram privat prije godinu i pol i bio je savršen, ponovio je sada na sv duhu i dijagnoza je oligo... Da ne pišem krivo, smanjen br ukupnih i pokretljivih... Uglavnom nalaz je jako loš. Pa zar u godinu i pol dana se to može dogoditi??? Tolika razlika?
laine dobrodosla!
moras nam napisati brojeveako je dijagnoza samo oligo, onda je samo smanjen broj spermija, da je losa pokretljivost bila bi dijagnoza asthenozoospermija.
moguce je svasta da se dogodi, moguce je i razlika u analizi, mozda je i samo trenutno. svakako ponovite nalaz.
Pozdrav, nova sam na forumu i temi, ali čitam ga već neko vrijeme jer pokušavamo dobiti bebu, ali ne ide. Prvo sam bila uvjerena da je to zbog mog Hashimota i štitnjače, ali zadnji nalazi su savršeni, svi hormoni pod kontrolom i nisam još ni na terapiji. Ginekološki napravila papu i briseve, sve ok, na uzv nema cisti ni mioma. Ginić rekao da ode muž na spermiogram, pa će me onda poslati na vađenje spolnih hormona. I tako smo dobili nalaz s dijagnozom Oligoasthenozoosperma. Odmah mi je pao mrak na oči, čitam već danima po netu i forumima iskustva, sad dragi ide doktorici da dobije pregled kod urologa, a ja svom giniću. Zanima me ima li po ovim nalazima ikakve šanse za prirodno začeće i koliko loš/dobar vam se čini ovaj nalaz, odnosno da li da odmah krenemo i sa MPO konzultacijama:
Ph 7,4 (ref >7,2)
Volumen 4,20 ml (ref >1,5)
Ukupan broj spermija 21,00 (ref >39)
Koncentracija 5,00 (ref >15)
Ukupno pokretnih 40% (ref >40)
Progresivno pokretnih 30% (ref >32)
Pokretni (neprogresivno) 10%
Nepokretni 60%
Vitalnost 50% (ref >58)
Urednih morfoloških oblika 20,21% (ref >4)
Leukociti 0 (ref <1)
Čitala sam svašta po netu, nekome pomognu vitamini, čajevi i pripravci, nekome ne, sve je relativno, ali nakon toliko mjeseci zavaravanja da je sve ok i iščekivanja +, lagano sam pukla. Oprostite na kuknjavi i dugom postu, znam da ste svi u istim situacijama, ali eto, poklopi te kad konačno shvatiš da se ovako nešto ne događa samo nekom drugom i spoznaš gorku istinu… Hvala puno unaprijed na pomoći i sretno nam svima…![]()
Pozdrav curke, moze pomoc, trebam misljenje....
Mm-u je spermokultura sterilna, znaci li to da su njegovi i moji brisevi isto ok? Malo sam nestrpljiva dok cekamo nalaze... Ako su i ovi nalazi ok, krecemo uskoro u postupak....
Moze koje misljenje, please...![]()
Upuceni smo da napravimo spermiogram . Mozete li mi dati savjet gdje je najbolje u Zg to odraditi privatno? Puno hvala
Eni, mi smo radili kod dr.Lucingera. 500 kn smo platili spermiogram, moj uzv i konzultacije.
Samo spermiogram posebno mislim da je 500 kn, nalaz je gotov za 15 min.
Mi i dalje pokušavamo.. Sada suprug treba ponoviti spermiogram da vidimo jel se što popravilo nakon kure razno raznih tabletica, pripravaka itd. Jel igdje spermiogram privatno košta manje od 500 kuna, ili je kod više manje svih takva cijena?![]()
Pozdrav svima , imam pitanjce,dva.Moja situacija je ovakva. Narucila sam MM u Petrovu 13.05. na spermiogram, ali nalaz treba biti gotov do 11dc jer s tim moram kod svog doktora sto je kud i kamo prije dobivenog termina... isli bi mi i u privatnu kliniku ali me zanima da li tamo mozemo doci bez narucivanja i da li nalaz dobivamo isti dan ( to nam je jako bitno jer nismo iz ZG) do ZG imamo dva i po' sata jahanja
... ima li tko kakvih iskustava s VV?
Bok svima! Imam jedno pitanje. mm je radio spermiogram prije 1,5god i dijagnoza je bila oligoasthenozoospermija ( ukup broj 2,88) sada je oper radio i dijagnoza je ista medutim ukupan broj je 0, napomena je tezak oblik - u uzorku nadeni rijetki ( tesko brojcano izraziti) kako pokretni tako i nepokretni. Napravio je briseve ma ueoplazmu i mikroplatu i urinokultutu i sve je negativno). Prvo mi nije jasno sro znaci tesko brojivi - znaci da ih ima.... ali.... i da li broj dana apstinencije ima s time veze- za prvi nalaz 7 danas a sada 4?
Posljednje uređivanje od ivanais : 18.04.2015. at 17:12
ivanais,
broj dana apstinencije ne bi trebao utjecati u toj mjeri. Tesko brojivi znaci da ih je jako malo i da u principu rucno pregledavaju cijeli preparat ne bi li ih nasli (kompjuter pregledava odredjeni broj polja pa se matematicki izracunava broj po ml).
Planirate li ponavljati jos koji put? Gdje ste radili nalaz?
Bubekica oba puta je radeno na svetom duhu! U 8 mj. krecemo na prvi ivf ako sve bude u redu pa se sad pitam sta ako ih prilikom postupka bude ovakav nalaz, da li je dovoljno da i njih par nadu!
Posljednje uređivanje od ivanais : 19.04.2015. at 15:15
Ivanais, naravno da je bolje ako ih je vise, ali nije neizvedivo ako je i ovako. Raspitajte postoji li mogucnost smrzavanja uzorka na svetom duhu. Nama jako varira sgram pa smo hvatali bolji i njega smrznuli, ako se potrefi da na dan punkcije bude bas ocajan.
Jao hvala ti puno nisam znala da se to moze! 15.5 idem na operaciju pa cu ih pitati!! Nadam se da se moze, strah me da ne dode do azzo pa sta onda, s obzirom da se pogorsava!