Stranica 8 od 12 PrviPrvi ... 678910 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 351 do 400 od 561

Tema: Spermiogrami... 3. dio

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

ha ha, sve se vrti oko 7...došli u 6.40
    izgleda tkako da ženica pozove mm, da mu čašicu i stjera ga u wc ) ha ha
    baš sam bila bezobrazna, ali tak je pnosno izašao van iz tih prostorija i rekao nalaz je gotov danas. prvi puta nam je to da radimo s-gram pa smo se malo i nasmijali. u vrijeme kad je bio on pozvan, pozvali su još jednog, vjerojatno imaju 2 wc-a u funkciji

mislim da mi je bubi isto rekla ovo za tu šifru za neplodnost, ja nisam imala pojma kaj je moja doktorica napissala...

cure dal znate možda da li neka fizička aktiivnos (a da nije skes) može utjecati na nalaz? recimo trčanje, teretana i slično. možda glupo pitanje, ali ipak pitam

Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Meni su rekli bicikliranje jako puno vremena da utjece pa smo mi izabcili nase zajednicko bicikliranje skroz... Jer smo znali jako dugo vikendom s biciklama po makadamu voziti se... To mi je potvrdjeno sa vise strana...

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

moj je recimo trčao sinoć 1h i svaki dan trči toliko..
    e pa sad stvarno čovjek više ne zna što raditi, nije dobro ak živiš zdravo, nije dobro ako ne živiš zdravo

Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Ma nije trcanje lose ja mislim, bitno da nista ne pritisce testise kao sto je slucaj kod bicikle... Masa profi biciklista je neplodna upravo zbog toga... A kod trcanja je jako bitno da je odjeca udobna i prozracna (znam jer tricm i ja) i nikada nam nitko nije spomenuo trcanje njegovo kao problem, dapace cirkulacija je bolja itd... Ne bi se oko toga brinula...

Bitno da npr ne uzima steroide ako ide u teretanu npr, ali sumnjam da ti muz trosi te gluposti
    Posljednje uređivanje od Any : 07.11.2012. at 09:33

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

ma kakvi, ništa od toga. mislim ima tajce za trčanje, ali nije to sad ne znam kako usko. nosi bokserice, uske jesu, ali 80% pamuk i nisu pripijene prestrašno

ljubilica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Least skidaj mu gace bar pred spavanje. Moj sad nosi samo obicne pamucne leprsave bokse. I moj je napravio sprdnju oko 1. S-grama. Bas me zanima hoce li mu biti smjesno kad dodje u petrovu i kad pozovu jos jednog pajdu s njim hahahaha

Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Gle sat vremena u tajicam nije neki bed, bitno da ih skine odmah jer nije dobro da bude toplo njima tamo dolje, temp im mora biti malo niza, zato topli tusevi (ono vruci tusevi) su zabranjeni, kao i saune, kupke...itd... A bokserice, pa ovsi koliko su uske, mi smo izbacili sve koje su bile uske, i sad ima one ne bas leprsave kako kaze ljubilica ali imaju prostora izmedju, ne smetaju mu...

nestrpljiva anka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Ici ce MM na pretrage. Izvjestit cu vas o nalazima kad bude vrijeme.

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

dobili smo nalaz...e sad ne znam što je bitno za napisati, uglavnom gospođa tamo je rekla da je problem u pokretljivosti odnosno asthenozoospermia

može mi netko reći što je bitno isčitati iz nalaza?

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

volumen ejakulata, broj spermija po mL, koliko je pokretnih, ma prepisi sve

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

sperm analysed 56
    volume 4,6 ml
    concetration 49,38mill/ml
    spermcount 227,16 mill

grade A motility 11%
    grade B motility 2%
    grade C motility 7%
    grade D motility 80%

mean (sd) median s.e.m
    velocity 60,0 (76,1) 38,9 28,8
    linear velocity 45,3 (24,6) 36,9 9,3
    linearity index 86,9 (101,2) 92,4 38,3

ph (>7,2) 8,15
    viscosity (<2 cm) < 2cm
    agglutination no agglut.
    round cells (< 5 mill/ml) 0,4
    white blood cells (<1 mill/ml) 0,8
    morphology (30%) 17
    vitality (> 75%) 37

comment: asthenozoospermia

i u komentaru dolje piše prema who - donje referentne vrijednosti
    volumen ejakulata - 1,5ml
    koncentracija spermija - 15 mill/ml
    progresivna pokretljivost - A+B = 32%
    morfologija - 4%
    vitalnost - 58%

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

least dobro ti je gospodja rekla, osnovni problem je u pokretljivosti i vitalnosti.

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

rekla je vitalnost je ok pa mi nije jasno. i nije mi jasna ova morfologija

i što nam je činiti isto tako? ima li tu nade za prirodno zatrudnjivanje

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

možda sam ja krivo shvatila ovo za vitalnost, ne znam

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

least dalje od analize pokretljivosti nejdem jer se ne kuzim. ja bih rekla da ima sanse prirodno. obavezno javi doktoru nalaz prije nego krenes s klomifenom.

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

hoću, hvala na savjetu. ne znam samo koliko je to loš nalaz...
    odnosno čime si najbolje može pomoći... ako netko ima iskustva...

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

zanima me još o morfologiji, gdje u našem nalazu piše o vrijednostima normalno/nenormalno (glava, vrat, rep i sl.)

ljubilica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Pa morfologija se ne čini jaaako loša, ipak je 17 %, nama je 1 % makar je 30% neka donja granica. Nisam neki stručnjak po tom pitanju, ali vidiš i sama s čim mi svoje šopamo, bitno je da ne pretjeruješ... nama su savjetovali goji bobice, folnu i ja sam sama dodala biastin. ja neznam da li će nam to popraviti nalaz ali mm se sigurno osjeća svježije i vitalnije jer mu je imunitet bio na dnu. i naravno keks dijeta

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

cure ima li koja tema vezano za bakteriološki nalaz ejakulata, nemogu ništa pronaći a mm je danas dobio nalaze pa da malo ćirnem....

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Least123,morfologija ti je jako dobra,ne brini..mi imamo 9 mil.i od toga 2% morf.ispravnih..
    probajte sa Aih-om,pa ako ne uspije odite na IVF..veća je šansa za uspjeh,naravno

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

čitam svašta o tome kako popraviti spermiogram i u šumi svega ja više ni sama ne znam što odabrati. mislim nemoguće je i sigurno nije posve zdravo piti istovremeno toliko vitamina i pripravaka.
    uzela sam maca potent, to sam se sjetila kad sam vidla danas na polici u trgovini. i sad za asthenozoospermiju dal da uzimamo selen, cink, vitamin e, d ili čajeve ili biomasin ili što već...nije problem sve to kupit, ali kako naći pravu mjeru što uzimati, a što ne. i u kojim količinama dakako

tikki avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Least, nikad ne reci nikad za prirodno zatrudnjavanje... Istina, pokretljivost je lošja (13%), ali to ti je sve statistika. Jer ako izračunaš da 15m/milx1.5milx32% je 7.2 mil što znači da netko kome je nalaz na granici referentnih vrijednosti ne bi dobio diagnozu astheno a imao bi cca. 7.2 mil progresivno pokretnih spermija u ejakulatu, a TM ima cca.29.5 m u ukupnom ejakujatu. Kad čitate nalaze treba pogledati i ukupan broj spermija jer koncentracija i volumen rade bitnu razliku.
    Nadalje, konačna diagnoza se ne postavlja na temelju 1 spermiograma, jer oni analiziraju mali broj spermija i uzorak ne mora uvijek biti reprezentativan.
    Dobro je promjeniti način života (već smo pisali o prehrani, boksericama, pušenju, držanju laptopa na krilu, saunama...) i uvesti neke dodatke i vitamine.
    MM je pio kombinaciju dosta tih dodataka (vitamini, minerali, l-argnitin, l-carnitin...). Nedavno su cure (mislim bubekica ako sam dobro zapamtila) pisale o sexovitu koji navodno ima sve te elemente u jednoj tableti.

Najbolje se javiti nekom MPO doktoru i vidjeti što će savjetovati. I svakako ponovitis-gram za 3 mjeseca da se vidi stanje.

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Hvala tikki...pogled na cjelu situaciju mi se dakako sviđa, jer sama biologinja tamo mi je rekla da je koncentracija dobra i da je to pozitivno. e sad što se može iz toga izroditi, nemam pojma. ne znam što da radim i nisam pametna. poneklad si mislim da je taj nalaz možda samo neko trenutno stanje, možda je zaista problem s kojim će se nositi u nekom dužem periodu.
    najgore mi je što ne znam što da radim s tim klomifenima sad i što je to došlo baš sad kroz par dana razmaka kada se ne stignem ni sa kime posavjetovati. moj gin radi sutra popodne, probat ću sutra kod njega otići i vidjeti što će mi reći...

ne znam samo što znače ove vrijednosti

mean (sd) median s.e.m
    velocity 60,0 (76,1) 38,9 28,8
    linear velocity 45,3 (24,6) 36,9 9,3
    linearity index 86,9 (101,2) 92,4 38,3

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

kada vam mužići uzimaju vitaminske preparate za poboljšanje spermijograma?

ljubilica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

meni su više njih preporučili ujutro na tašte tako da se lijekovi stignu pravilno razgraditi prije nego tijeli natrpamo hranom

kolimoli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj Least123 prvotno napisa Vidi poruku
    kada vam mužići uzimaju vitaminske preparate za poboljšanje spermijograma?
    najbolje je pogledati dali ima kakva uputa na kutijici, pa slijediti tu preporuku.
    neki pripravci zahtijevaju hranu, radi boljeg podnošenja ili topljivosti, neki se trebaju piti natašte isto zbog bolje topljivost, dok nekima uopće nije bitno kako se piju u odnosu na obrok.

ljubilica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

mislila sam da mogu zalijepiti al očito ne mogu pa moram pješke, ili ja neznam, uglavnom:
    Concentration: 26,23 mill/ L Volume:3,5mL Spermcount: 91,82 mill
    Grade A motility: 14% 3,7mill/mL
    Grade B motility: 10% 2,6mill/mL
    Grade C motility: 12% 3,1mill/mL
    Grade D motility:64% 16,8mill/mL

~~~~~~~~~ MEAN (SD) MEDIAN S.E.M.
    Velocity (micron/s) : 27,6 (28,1) 25,8 8,1
    Linear velocity (microns) : 24,8 (7,7) 23,5 2,2
    Linearity index 90,0 (42,3) 94,3 12,2

pH (>7.2): 8,3
    Viscosity (<2cm): <2 cm
    Agglutination (no aglutination): No aglutination
    Round cells (<m mill/ml): 0
    White blood cells (<1 mill/ml): 0,1
    Morphology (30%): 5
    Vitality (>75%): 53%
    Dg: Asthenoozoospermia

Donje ref. vrijednosti
    Volumen ejakulata - 1,5 mL
    Koncentracija spermija -15mill/mL
    Progresivna pokretljivost - A+B=32
    Morfologija - 4%
    Vitalnost - 58%
    Posljednje uređivanje od ljubilica : 21.11.2012. at 16:15

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

evo, za mir u kuci
    meni se taj nalaz cini sasvim ok, pokretljivost je slabija, al i dalje ih ima dosta koji su dobro pokretljivi, mislim da je spontana trudnoca s takvim nalazom ostvariva...

ljubilica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Bubekice, srce si!!!!
    Sad je mir u kuci nakon tvog blagoslova, naravno svaciji je dobro dosao....
    U ponedjeljak sam u Petrovoj kod dr. pa cemo znati koji je iduci korak. Veselim se iako nekako osjecam da ce predloziti AIH pa vec sad imam scenarije bolova koji me mogu docekati kod HSG-a al sreca nema cijenu pa cu sve izdrzati... Naravno, mozda nas i kucna radinost iznenadi

wanna be mommy avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

evo naš nalaz... ASTHENOZOOSPERMIA

Abstinence: 5 days
    Volume: 1,5 mL
    Concentration: 61,73 mill/mL
    Spermcount: 92,59 mill

Grade A motility: 8%
    Grade B motility: 2%
    Grade C motility: 4%
    Grade D motility: 86%

Ph: dobra
    Viscosity: dobra
    agglutination: no agglutination
    round cells: 0
    white blood cells: 0
    morphology: 10%
    vitality: 23%
    progresivni 32%

nije baš dobro, daj da vas čujem kaj mislite.

ljubilica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Draga, kao prvo to je tek 1.nalaz i znaš da nije pouzdano dok se ne ponovi jer na temelju jednog nalaza nemože se potvrditi dg. Vidjela si kako se kod nas promijenilo nakon 2 mj. Neznam da li je od terpaije ili od čega već ali sam sretna. I dalje nastavljamo s istim principom, ak te zanima pišem u pp.
    Što se tiče nalaza, pokretljivost je loša ali i vitalnost ... Nama je pokretljivost bila 1.put jako loša, 2.put za duplo se povećala. Zakaj je 5 dana apstinencije? Nama je bilo 3 oba puta. Neznam jel 5 već previše?? I ako si ostala 1.put trudna, ostat ćeš i drugi.... Nemoj mi se sekirati jer je to ponavljam 1. nalaz. Spermića ima puno i morgologija je dobra, nema nikakvih bakterija i ostalih beštija, samo ta pokretljivost koja će se nadam se popraviti

ljubilica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

aha, čini se da ovo nije 1. nalaz? a kakv je bio 1.? Isto iz Petrove?
    Posljednje uređivanje od ljubilica : 30.11.2012. at 17:19

wanna be mommy avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Ljubi draga, prvi je bio iz poliklinike IVF, isto je bio lošiji ali puno bolji nego sad. Tješi me to što kažeš već sam ostala trudna jednom, a ako ne ide već normalno malo ćemo pogurati u 2 mjesecu. Sad ćemo kupiti bioastin, vitamine itd pa ćemo u prvom mj ponoviti nalaz.

ljubilica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

tak smo i mi, prvo poliklinika IVF pa Petrova... ali draga ako je tm uspio 1. put i to 2 djece a i vas dvoje ste uspjeli, onda se nemoj brinuti. Nadam se da će vitamini pomoći. Naravno, tuširanje jaja mlakom vodom, malo lepršavije gaće, mobitel kilometre dalje od džepa, laptop dalje od krila-ja mislim da je i to kod nas imalo utjecaja na poboljšanje nalaza i nemojte pretjerivati s vitaminima. Mislim da ti je u bio@bio najpovoljniji biastin... Sad više nisam sigurna na što tošno djeluje sexovit, možda se javi netko od cura ko zna

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

wbm nalaz je losiji, ali mislim da se na njega jako moze utjecati vitaminskim pripravcima poput sexovita (sadrzi cink, selen, vit c, arginin..) i promjenama nacina zivota koje je ljubilica nabrojala. negdje mi zvoni da je tm pusac? moguce da je pusenje ostavilo posljedice, vidim da ima 2 djece iz 1. braka, ali pretpostavljam da je tada bio puno mladji...

wanna be mommy avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Ljubi, bubi, da vas nema trebalo bi vas izmisliti! Hvala vam na savjetima od srca! Pričali smo s poznanicom apotekarkom pa nam je rekla da uzmemo biastin i cink, jer su i ona i njen muz imali iste problem a danas imaju 2 prekrasne curice.

Moe avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj wanna be mommy prvotno napisa Vidi poruku
    Ljubi, bubi, da vas nema trebalo bi vas izmisliti! Hvala vam na savjetima od srca! Pričali smo s poznanicom apotekarkom pa nam je rekla da uzmemo biastin i cink, jer su i ona i njen muz imali iste problem a danas imaju 2 prekrasne curice.
    Ako nekog zanima, mm je prije zadnjeg MPO postupka na preporuku MPO liječnice uzimao Betaimune. Nema ga baš u svim ljekarnama.. treba se malo potruditi naći...

Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

Pozdrav svima.
    prvi put sam na forumu ikad.... imam malu dilemu oko spermiograma....ako je netko on line volila bi to prokomentirati....

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj njuska prvotno napisa Vidi poruku
    Pozdrav svima.
    prvi put sam na forumu ikad.... imam malu dilemu oko spermiograma....ako je netko on line volila bi to prokomentirati....
    Njuska, vikend je i nema nas puno online, ali prepisi nalaz spermiograma pa ce ti netko odgovoriti.

ljubilica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Njuska, dobro nam dosla i sto prije zatrudnila
    stavi nalaz, skupa cemo a sigurno se neko bude i pridruzio

Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

Hej, pozdrav svima još jednom.....
    baš je fora vidjeti odgovor, več osječam da nisam sama a to je nakon ovih pola godine baš lijepo!

Evo naš nalaz ukratko je:

2,5 dana
    21 mil/ml
    ukupno 49mil
    progresivni :30%
    pokretni ukupno 51%
    normozoospermija

eto, par mjeseci sam mislila da je sve super, a sad nekako mi baš i ne izgleda tako....

pije baš sve, osim TRIBESTANA, a novi spermiogram me strah i raditi.... prošlo 6mj..... da se brinem ili?

pozdrav svima !

želim Vama i sebi + za Božić!

wanna be mommy avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Draga njuska, ovo je ok nalaz, tak da ne trebaš brinuti. 51% pokretnih je jako dobro naspram našeg nalaza, a ipak sam ostala trudna spontano.
    Uzivaj i ne brini, brzo če +.

ljubilica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

draga, normozoospermia je uredan nalaz. Super
    samo opušteno i bit će i + i svega ostalog lijepog

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

Pisala sam na drugoj temi, pa ću prekopirati ovdje, ako nekoga zanima. Možda pomogne.

U knjizi Povećajte svoju plodnost preporučeno je sljedeće:

Hranjiva tvar Ž M
    Folna kiselina 400 mcg
    Cink 30 mg 30 mg
    Selen 100 mcg 100 mcg
    Laneno ulje ili 1000 mg 1000 mg
    GLA i 150 mg 150 mg
    EPA 300 mg 300 mg
    Vitamin B6 do 50 mg do 50 mg
    Vitamin B12 do 50 mcg do 50 mcg
    Vitamin E 300-400 iu 300-400 iu
    Vitamin A do 2500 iu _
    Mangan 5 mg 5 mg
    Željezo ako je potrebno _
    L-arginin _ 1000 mg
    L-karnitin _ 100 mg

MM ima dijagnozu: Asthenoteratozoospermia. Pio je cink, selen, Vitamine B6 i B12 i Bioastin, i s tom kombinacijom mu se poboljšao spermiogram. Doduše dijagnoza se nikad nije promijenila, ali bar nešto ...
    Zatim je po savjetu androloga dr.Peroša sa VV i mpo dr. Pavan-Jukić probao Sexovit Forte (dr. Peroš je rekao da nije sklon Bioastinu, ali se nije izjasnio zašto), ali sa ovim pripravkom nismo primjetili neko poboljšanje.

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

Citiraj Nellie prvotno napisa Vidi poruku
    Pisala sam na drugoj temi, pa ću prekopirati ovdje, ako nekoga zanima. Možda pomogne.

U knjizi Povećajte svoju plodnost preporučeno je sljedeće:

Hranjiva tvar Ž M
    Folna kiselina 400 mcg
    Cink 30 mg 30 mg
    Selen 100 mcg 100 mcg
    Laneno ulje ili 1000 mg 1000 mg
    GLA i 150 mg 150 mg
    EPA 300 mg 300 mg
    Vitamin B6 do 50 mg do 50 mg
    Vitamin B12 do 50 mcg do 50 mcg
    Vitamin E 300-400 iu 300-400 iu
    Vitamin A do 2500 iu _
    Mangan 5 mg 5 mg
    Željezo ako je potrebno _
    L-arginin _ 1000 mg
    L-karnitin _ 100 mg

MM ima dijagnozu: Asthenoteratozoospermia. Pio je cink, selen, Vitamine B6 i B12 i Bioastin, i s tom kombinacijom mu se poboljšao spermiogram. Doduše dijagnoza se nikad nije promijenila, ali bar nešto ...
    Zatim je po savjetu androloga dr.Peroša sa VV i mpo dr. Pavan-Jukić probao Sexovit Forte (dr. Peroš je rekao da nije sklon Bioastinu, ali se nije izjasnio zašto), ali sa ovim pripravkom nismo primjetili neko poboljšanje.
    Nažalost tablica je za vrijeme kreiranja odgovora drugačije izgledala nego sad u samom odgovoru (nije poravnata). Uglavnom prvi stupac predstavlja hranjive tvari, u drugom stupcu su vrijednosti za žene, a u trećem stupcu za muškarce

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

dosao nam je nalaz sgrama i vise nismo hypo/oligoatheno nego asthenoterato - sto ce reci - volumen ejakulata 2,2mL (veeeeliki pomak s prvih 0,5), koncentracija 36,9mil/mL, aliiiiiii.... pokretljivost kriminalna - 1% pokretnih, 0% progresivno pokretnih (nazadovanje u odnosu na nalaz iz 10mj. kad je bilo 4% pokrentnih, 1% pp) i ovaj put pise i morfologija - norm 2%, morf. index 13%. ocito nam sgram varira od loseg do ocajnog

ivanais avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

pozdrav svima!

molim Vas ako mi neko može razjasniti spermiogram koliko je loš i na koji način se to može popraviti

viskoznost-uredna
    likvefacija-uredna

ph-7,9
    volumen 2,20

ukupan broj spermija 2,88
    koncentracija-1,31
    ukupno pokretnih 23,66
    progresivno. pokretnih-19,08
    neprog pokretni-4,58
    nepokretni-76,34
    vitalnost živih-60,00
    leukociti-0
    morbologija- ne piše ništa

dijagnoza: oligoasthenozoospermia

Hvala!

ljubilica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

hej ivanais negdje na sredini stranice imaš i nas nalaz,
    ovo su donje ref. vrijednosti pa vidi gdje ste otprilike
    Volumen ejakulata - 1,5 mL
    Koncentracija spermija -15mill/mL
    Progresivna pokretljivost - A+B=32%
    Morfologija - 4%
    Vitalnost - 58%
    gdje ste radili s-gram? ako sam dobro pohvatala neke klinike ne rade morfologiju ako je premalo spermića?? možda i griješim. kolika je bila apstinencija?
    znači, premal broj spermića vam je i lošija progresivna pokretljivost
    Posljednje uređivanje od ljubilica : 14.03.2013. at 16:12

ivanais avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

ljubilica

radio je spermiogram na S. Duhu, apstinencija je bila 10 dana (malo smo pretjerali )
    Neznam ni ja zašto nema ništa kod morfologije a čula sam da je i ta stavka jako bitna!
    ajd mi pliz reci nakon koliko se može ponavljati spermiogram jer sam pročitala da nije dovoljan jedan kako bi se postavila dijagnoza.

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

ivanais apstinencija od 10 dana je puno preduga za sgram. nadam se da ste to naglasili doktoru.
    preporuka je sgram ponoviti kroz 2 i pol mjeseca (stvaranje spermija traje 64 dana). ali uz apstinenciju 2-5 dana.

Stranica 8 od 12 PrviPrvi ... 678910 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •