Citiraj destiny prvotno napisa Vidi poruku
Poštovane,

trebao bih savjet. Uradio sam nalaz spermiograma, no ne kužim se u podatke i malo me strah. Nalaz je sljedeći:

Viskoznost: uredna
Izgled: žućkast
Likvefakcija: uredna
Aglutinacija: 0
PH: 7,6
Volumen: 3,80ml
Leukociti: 0,000 mil/ml
Epitelne stanice: NEMA

Koncentracija: 6,00 mil/ml
Spermija u ejakulatu: 22,800 mil/ejakul.
Vitalnost: 70%
Patološki oblici: 80%
Ukupno pokretni: 64% - 3,840 mil/ml
Progresivno pokretni: 35% - 2,100 mil/ml
Pokretni (neprogresivno): 29% - 1,740 mil/ml
Nepokretni: 36% - 2,160 mil/ml

Pokretljivost nakon 24sata: PP: 0% P:0%

Dijagnoza: OLIGOZOOSPERMIA

Po preporuci sam napravio mikrobiološki nalaz ejakulata pa se uočio streptokokus, koji je sada u fazi liječenja antibitiotikom kroz 6 dana.

Nisam znanstveni stručnjak, ali već duže pokušavamo ostati noseći pa nikako... Imate koji savjet?

Nazvao sam i gospodina Miju K. koji mi je preporučio uzimanje vitamina E uz 10dag svježeg sira dnevno, caj je na putu dolaska...
Pozdrav svima,

eto, da se i ja javim,

javljam se da sam uz ovaj nalaz spermiograma uspio začeti svoju prvu bebicu, već sam se dosta pribojavao da neću moć imat mogućnosti začeća i puno me mučilo. Spermiogram nisam ponavljao prvenstveno jer nisam imao hrabrosti, pošto nisam ženi rekao rezultate spermiograma. Uvijek me mučilo. Navedeni caj gospodina Mije K. sam pio, al nisam uspio popiti cijelu dozu čaja (pio sam ga nekih mjesec i pola), počeo sam piti vitamin e i d. I eto, kod vremena opuštanja oko Božića začelo se dijete. Prvenstveno više nisam razmišljao na bebu i stavljao si teret na ramenima, pustio sam vrijeme neka ide.

Eto slikice prvog ultrazvuka (nagađam da je ovo oko 3 tjedna)