-
moj muz je radio spermiogram u 12.mj prosle godine, astenozoospermia i to teska sa 0% progresivno pokretnih i samo 9% brzo pokretnih, te cca 20tak posto pokretnih u mjestu. Ostalo (morfologija, kolicina) su bili relativno ok, iako i to na granici... Nakon toga selen, cink, vitamin e, l-karnitin i famozni caj, sve skupa nekih dva mjeseca, ponavljamo nalaz sad u 4.mjesecu i rezultat jos gori: oligoastenoterato..... pokretljivost se neznatno popravila za 2%, zato je pala kolicina i morfologija na svega 13% normalnih. Razocarenje ne moram govoriti koliko. 15 dana poslije test na trudnocu pozitivan, menga kasni vec 8dana, a nikad u zivotu nije kasnila?!?!?! Iduci tjedan idem u ginekologa u nadi da cu cuti najbolju mogucu vijest... Iako zvuci nemoguce, eto dogodilo se i pred loseg spermiograma i svih mojih problema sa hormonima, stresa i ostalih losih stvari koje nas godinama prate.
Ocudite, ne znam odgovor na tvoje pitanje no mislim da nervoza i nespavanje ima i te kakav utjecaj, odnosno ima utjecaj na cijeli organizam, pa samim tim i na spermiogram.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma