pozdrav, društvo,
samo da se javim, iako sam trebao prije. Nadam se da nećete zamjeriti...
Uz sve loše nalaze, a kasniji su bili još lošiji krenuli smo u postupak MPO na VV.
Završili smo sve pretrage, te čekali red. Cijelo vriijeme smo radili na bebaću....
Svaki mjesec smo se nadali da ipak bude sve ok.
Par dana sam imao čudan osječaj te nagovorio suprugu da napravi test ( već n-ti prije tog svaki mjesec ), i pojavio se +.
Sreći i suzama nije bilo kraja. U to vrijeme sam bio na poslu a kolegama nije bilo jasno što se događa....
Zatrudnila je prirodnim putem. Trudnoća je bila dosta teška sa gadnim mučninama ali sve je prošlo.
Sada imamo malu prekrasnu djevojčicu staru 10 dana. ( upravo je na cici...)
Uglavnom htio bih izložiti naš "recept" kojim nam je uspjelo.
Ja: Riješio sam se živine. Više nisam pio nikakve dodatke prehrani, vitamine ni posebnu hranu. Normalno sam se hranio i živio.
Svaki dan sam se praznio nekoliko puta ( čitao sam da se učestalom ejakulacijom povećava proizvodnja i povečava udio zdravijih spermija ) koliko
god puta sam mogao. Tuširao se hladnijom vodom i hladio testise hladnom vodom nekoliko minuta.
supruga se riješila klamidije..
Odnose smo imali svaki dan u jednom intervalu po dva puta za redom.
u vrijeme začeća bili smo žestoko posvađani i nismo ni razgovarali ali smo "doradili" posao i eto bebe
Javio sam se samo da iznesem svoja iskustva, možda nekome pomogne.
Pozdrav i sretno
Moj stari post je u nastavku
"
Pozdrav rode..
Supruga i ja radimo na bebaču cca godinu i pol, ali ništa
Radio sam dva spermiograma
dijagnoza: oligoasthenoteratozoospermia
U prvom nalazu normalno pokretljivih 22 % - onaj A..
Pio sam C vitamin, E, Carnitin, Bioastin, pojeo na tegle meda i na kile lješnjaka, koštica i ostalih gluposti
Prestao pušiti, ne pijem, osim malo viška kila ( cca 20 )
Napravio sam drugi: još gori cca 18 % pokretnih....
Sada pijem Tribestan ( šesta kutija pri kraju)
Supruzi su našli klamidiju , te smo zajedno pili sumamed. Kasnije je ponovila nalaz, sve OK
Nedugo sam napravio briseve ureter i ejakulata: nema klamidije, ostalo OK, osim na testu "TV" su našli Trichomonas vaginalis.
Zna li netko može li, i koliko utjecati ta živina na spermiogram ?"
Bokić !
imam pitane u vezi spermiograma i mogućnosti prirodnog začeća sa dg.Asthenozoospermia? Naime to je prvi spermiogram mm a njegova liječnica mu je rekla da ne vjeruje da možemo prirodnim putem, molim vas odgovor![]()
Naravno da ima šanse nikad nemoj gubiti nadu i razmišljati negativno..Naime to vam je tek prvi spermiogram iz kojeg se nedaju nikakvi zaključci, morate ga ponoviti barem dva puta još, jer hrpa je stvari koje utjeću na spermiogram (loše raspoloženje, prehlada, neispavanost, stres....)
moj MM je imao oligoasthenoteratozoospermia, a ja pak ciste na jajnicima,..Svoj sam problem rješila čajom od vrkute (čudo od biljke), a MM je uzimao cink, folnu kiselinu, magnezi, L´arginin, čaj od piskavice i definitivno što više seksanakon četiri mjeseca nalaz troduplo bolji i ja u drugom stanju, sreći nije bilo kraja
Sretno i nemoj se nepotrebno zamarati