Pokazuje rezultate 1 do 50 od 561

Tema: Spermiogrami... 3. dio

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    May 2012

Početno Spermiogram + nizak nivo FSH i testosterona

Pozdrav

Nadam se da cete imati vremena da mi odgvorite na nalaz koji evo mozete procitati nize. Radio sam spermiogram i rezulatati su:

Apstinencija dana: 5
    Kolicina u ml: 7ccm
    Broj spermija u ml: 65 x 106/ml
    Broj spermija u citavoj kolicini ejakulata: 455 x 106
    Pokretljivost: 55%

Mikroskopski pregled ejakulata: Ejakulat je normalne konzistencije. U ejakulatu prisutno dosta polimorfonuklearnih leukocita i bakterija. Prisutne mjestimicne aglutinacije spermija. Nadjene celije spermatogeneze. Spermatozoidi su normalnog oblika i kretanja.

Nakon ovoga sam radio spermokluturu gdje pise da nijedna bakterija nije posebno izdvojena.

Danas sam radio analize FSH i Testosterona:
    Testosteron 3,63 referentna vrijednost 3,0-10,6
    FSH 3,46 referentna vrijednost 1,7-12,00

Oba hormona su skoro na donjoj granici, sta moze uzrokovati ovakav nivo?

Hvala

Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Pozdrav,

Imamo istih problema, meni je razina testosterona isto 3,60...nazalost meni je endokrinolog rekao da mi je nalaz savrsen i to je potvrdio jedan urolog (specijalista) iako znam da nije. Za muskarce u 30-tima prosjecan razina testosterona je 6,4...mi imamo razinu testosterona kao da imamo 70 godina. Procitao sam hrpu tekstova o tome i iako ima muskaraca koji imaju i nize razine testosterona i funkcioniraju normalno, ali u vecini slucajeva muskarci pocinju prijavljivati probleme ako ima razina padne ispod 5,0.

Ja sam napravio prosirene nalaze, tipa vitamin d, estradiol e2, slobodni testosteron, LH i FSH...
    LH i FSH su pri dnu referentnih vrijednosti...

Jel imas problema sa libidom? da li imas jutarnje i nocne erekcije? Jel dobro spavas? Jel znas nekog urologa ili endokrinologa koji je upoznat sa prosjecnim razinama testosterona i koji se bavi takvim slucajevima u HR?

Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Gospodo cemu tolika briga, ako imate probleme te? Vama ja preporucujem da lagano odete negdje kupiti sebi oraha, meda, badema. Redovno to jedite i vidjet cete rezultate za kratko vrijeme na zeni..hehhe

Osoblje foruma Inesz avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Citiraj marinkooo prvotno napisa Vidi poruku
    Gospodo cemu tolika briga, ako imate probleme te? Vama ja preporucujem da lagano odete negdje kupiti sebi oraha, meda, badema. Redovno to jedite i vidjet cete rezultate za kratko vrijeme na zeni..hehhe
    samo bih poručila marinku da ne svraća više...

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Citiraj Inesz prvotno napisa Vidi poruku
    samo bih poručila marinku da ne svraća više...
    Ovo moram potpisati jer mi je digao tlak na 250 ali nisam vidjela "na vrijeme" da mu spustim nešto...pa se sad mirne duše pridružujem ovom komentaru!
    ančica, ja ti nemam pojma o tumačenju s-grama, sorry
    Posljednje uređivanje od Muma : 25.10.2012. at 13:35

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •