anka krenula sam ti pisati s moba, ali sam skuzila da sturo pisem pa sam cekala da dodjem doma da napisem nesto suvislo.
prvo bih ti htjela naglasiti da je spermiogram nesto sto se jako mijenja od pretrage do pretrage pa makar ne promijenili nista u nacinu zivota. tako da - glavu gore!
ono sto je lose u vasem nalazu su ti cure vec napisale, 0% progresivno pokretnih znaci da nema deckiju koji ce usmjereno ici prema jajnoj stanici.
broj spermija po mL vam je nizi, ali ne drasticno nizak. morfologija mi se takodjer cini malo losija. vasa vjerojatna dijagnoza ce biti oligoasthenoterato...
ono na sto bih ti preporucila da obratite paznju su leukociti u ejakulatu sto moze biti znak infekcije. preporucam ti da tm s nalazom sto prije otidje svojoj opcoj praksi i zatrazi uputnice za briseve i mikrobiologiju ejakulata. to je napravio moj kad je varikokela iskljucena kao uzrok. a za pusenje si definitivno u pravu. neka tm poveca unoc vitamina c, on dosta znaci po tom pitanju. nadam se da sam pomogla i oprosti ako zvucim grubo, jako mi je tesko pisati analize losih nalaza. saljem hug.