anka draga, nemoj krivo shvatiti ali uvecano i napuhnuto bilo sta na bilo kojem tijelu nije dobro nikako... Meni se npr prije par mjeseci jako jako napuhnulo oko i vjeruj mi da nisam mislila da je zbog toga jer jako dugo nisam plakala... Pokusavam ti samo slikovito predociti da mislim da bi se trebali naruciti kod urologa pod hitno... Ako je neka upala, najcesce je upala prostate a za nju su potrebni posebni antibiotici ovisno o bakteriji koju nadju posto konvecionakni antibiotici ne prodiru u tkivo prostate...nikakvi vitamini vam nece pomoci kao je upala u pitanju...

Takodjer, znam da sada gajis nade da cete skroz popraviti nalaz sa nekom terapijom, znam jer sam eto i ja nadala... Strasno je na pocetku toliki sok dozivjeti, ali vjeruj mi, mogli bi izgubiti dragocjeno vrijeme i novac na preparate koji nece napraviti znacajne pomake (znacajne u smislu da ce vam se s-gram toliko popraviti da uspijete kod kuce)..

Isto tako spermiogrami jako znaju varirati i jedan nije tocni pokazatelj stvarnog stanja... Zato jos jednom, savjetujem ti da muz ode kod urologa, napravi briseve i bakterioloski nalaz ejakulata te primi adekvatnu terapiju ako se pokaze potrebnim, u medjuvremenu ti sredi svoje nalaze (briseve, hormone...itd) koje nije lose imati i ako sve bude ok jer ce ti trebati kad ostanes trudna... Nakon svega toga ponovite spermiogram, i ako nije normo krenite polako prema svojoj bebici...

Jos da dodam... Cak i ako se spermiogram popravi nakon svih terapija, ali ako nije normo, sumnjam da ce biti normo, nazalost malo je ooga sto se moze napraviti za poboljsanje tog nalaza... Ovo sto sam ti j rekla je velika vecina toga sto mozete napraviti, i eventulano muz moze dobiti hormonsku terapiju ako ima indikacija za to... Sve ostalo je ravan put prema MPO...

Ne,oj se ljutiti, jedino sto zelim je ustediti te os previse tuge i razocaranja... Tako su isto i nama rekli, i iako me pogadjalo, danas mi je drago, posto znam da nismo gubili vrijeme...