Pozdrav, nova sam na forumu i temi, ali čitam ga već neko vrijeme jer pokušavamo dobiti bebu, ali ne ide. Prvo sam bila uvjerena da je to zbog mog Hashimota i štitnjače, ali zadnji nalazi su savršeni, svi hormoni pod kontrolom i nisam još ni na terapiji. Ginekološki napravila papu i briseve, sve ok, na uzv nema cisti ni mioma. Ginić rekao da ode muž na spermiogram, pa će me onda poslati na vađenje spolnih hormona. I tako smo dobili nalaz s dijagnozom Oligoasthenozoosperma. Odmah mi je pao mrak na oči, čitam već danima po netu i forumima iskustva, sad dragi ide doktorici da dobije pregled kod urologa, a ja svom giniću. Zanima me ima li po ovim nalazima ikakve šanse za prirodno začeće i koliko loš/dobar vam se čini ovaj nalaz, odnosno da li da odmah krenemo i sa MPO konzultacijama:
Ph 7,4 (ref >7,2)
Volumen 4,20 ml (ref >1,5)
Ukupan broj spermija 21,00 (ref >39)
Koncentracija 5,00 (ref >15)
Ukupno pokretnih 40% (ref >40)
Progresivno pokretnih 30% (ref >32)
Pokretni (neprogresivno) 10%
Nepokretni 60%
Vitalnost 50% (ref >58)
Urednih morfoloških oblika 20,21% (ref >4)
Leukociti 0 (ref <1)
Čitala sam svašta po netu, nekome pomognu vitamini, čajevi i pripravci, nekome ne, sve je relativno, ali nakon toliko mjeseci zavaravanja da je sve ok i iščekivanja +, lagano sam pukla. Oprostite na kuknjavi i dugom postu, znam da ste svi u istim situacijama, ali eto, poklopi te kad konačno shvatiš da se ovako nešto ne događa samo nekom drugom i spoznaš gorku istinu… Hvala puno unaprijed na pomoći i sretno nam svima…