Ovih dana se dosta spominje, pa me zanimaju iskustva i mišljenja.
Inače, dva tjeda sam na montinjaku i otišla mi je bijedna jedna kila, pa sam mislila ubaciti i koji limun da malo ubrzam stvar.
Ovih dana se dosta spominje, pa me zanimaju iskustva i mišljenja.
Inače, dva tjeda sam na montinjaku i otišla mi je bijedna jedna kila, pa sam mislila ubaciti i koji limun da malo ubrzam stvar.
I mene zanima (nadam se da nije ona sa litrama limunade dnevno i ništa više) 8)
ma, nije baš tako, ali ne sviđa mi se jelovnik kojeg pišu, pa bih ja radije u kombinaciji s montijem
http://www.mojrecept.net/brzadijeta/...jeta_s_limunom
I ide li dojenje uz toliko limuna?
ne bi ja imala nista protiv 1 kile u dva tjedna, to je 2 kg mjesecno, u 5 mjeseci 10 kg.
ja sam u fazi da dobijem 1 kilu u 2 tjedna![]()
Samo sam čekala da je netko spomene dašto je zovu "limun dijeta", jer to nije dijeta nego detoksifikacija organizma. I zaista, zaista, zaista nije za igrati se, jer nepravilnim korištenjem se može napraviti više štete nego koristi.
Izvorno se zove The Master Cleanser po S. Burroughs-u i koristi se isključivo za detoksifikaciju organizma i za osobe koje imaju zdravstvenih problema, a posljedica ne jedenja hrane je mršavljenje, jer se tope masnoće u kojima se nalaze toksini. Burroughs ne preporuča klistire, ali se zato svaki dan treba popiti pola lit slane vode (himalajska sol) i navečer biljni čaj za čišćenje crijeva + dodatno voda i biljni čaj (po mogućnosti menta). Potrebna je priprema organizma prije početka i nakon prekida MC-a (postepeno uvođenje određene hrane). Neophodna pojačana tjelesna aktivnost + idealno sauna ili masaže. Tijelo bi trebalo očistiti od parazita, apsolutno nikakvi ljekovi, tablete ili bilo što slično se ne smije koristiti, kao ni kava, cigarete ili bilo kakva druga tekućina ili hrana... itd. (neću vam sve pisati).
I ono što ne piše, treba obnoviti crijevnu mikrofloru. Zbog slatkoće sirupa, osobe koje imaju problema s kandidom mogu imati poteškoća.
U tjedan dana se može izgubiti cca 3-5kg.
Dodatna napomena: nikako nije za trudnice i dojilje.
Da puno ne pišem, evo vam jedna od verzija:
http://www.matko.hr/madal%20bal.html
Što se limuna tiče, on je kiseli ali na organizam djeluje lužnato, što je zdravo. Čisti jetru i žuč, ali i topi masnoću. Postoje naznake da dugotrajno korištenje većih količina limuna nepovoljno djeluje na krv (ali taj dio još istražujem).
Najpreporučljivija primjena bi bila popiti žlicu svježe iscjeđenog soka u čaši tople vode, ujutro, natašte.
Linda, ja znam da mi sve više manje imamo svoje "slabe točke" na tijelu, ali ti zaista izgledaš superLinda prvotno napisa
![]()
I ja se ovih dana spremam na "smanjivanje unosa hrane", ali mi nekako slabo ide start.
Linda, sory, tek sam sad vidjela tvoj link za neku drugu limun dijetu, za koju ne znam. Jer po novinama spominju i ovu za koju sam ja stavila link
Ma štaaaaa --- pa to je ona dijeta .. jedeš sve osim limunaLinda prvotno napisa
![]()