ja oba puta s epiduralnom. jer su oba bila inducirana. prvi put zbog toga jer sam bila 41+3, a drugi puta u 39. tjednu, jer sam već bila otvorena 4 cm i beba je opet bila velika. Dakle, prva beba 4280 i 53 cm, a druga u 39. tjednu 4120 i 51 cm - ja 160 cm i 50ak kila.
Prvi puta drip dok se nisam otvorila 4 cm i onda epiduralna skroz do kraja. Drugi puta drip (koji uopce skoro nisam osjetila trudove - jer su ga lagano pustili dok mi nisu dali epi).
Osjecaj pikanja kod primanja epi je minimalan, a kod oba puta sam imala epi skroz do kraja. Dakle, nisam osjetila izgon dok mi oni nisu govorili kad i koliko da tiskam. Prvi porod nakon 14 sati totalno bezbolnih i bez ikakvog osjećaja bola, tiskanje na njihovo navođenje, ali uz epizitiomiju (minimalnu) i nalijeganje na trbuh.
Drugi porod opet izgon bez osjećanja, na njihovo navođenje, bez epiziotomije u dva stiska.
Da nisu oba poroda bila inducirana, vjerojatno bih probala prirodno, ovako uvijek potpisujem za epiduralnu, jer od nje nismo imali nikakvih posljedica. Teško da bih prvu bebu rodila bez epiziotomije s obzirom na veličinu i prvi porod.
Oba na Sv. Duhu.