Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 71 od 71

Tema: dva pitanja o epiduralnoj

alma_itd avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Moze li se primiti epiduralna ako si na Heparinu?

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

može, ja sam dobila (bila sam na Clexanu 0,4)
    Posljednje uređivanje od Boxica : 31.10.2011. at 08:37

alma_itd avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Hvala puno na odgovoru

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Za sve one koje se dvoume oko epiduralne:
    Rodila tri puta, svaki put požalila što nisam tražila epiduralnu, spominjala sve po spisku svima koji naiđu, boljelo za pop... (da sam imala sredstvo vjerojatno bih učinila suicid za vrijeme trudova na dripu).
    Istog trena nakon poroda sve zaboravila. I da idem roditi još jednom, a ozbiljno razmišljam o tome, ne bih opet imala epiduralnu. MM se ne slaže baš oko toga, bio sva tri puta prisutan i kaže da me je bilo strašno za slušati.
    Iako sam liječnik po struci ja i dalje vjerujem da je priroda - priroda i da nam neće prirediti ništa što ne možemo izdržati. A preporučam što manje nepotrebnog prčkanja po kičmi....
    Samo hrabro! Ponosit ćete se sobom!

BP avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

evo da se samo nadovezem, ja sam oba puta uzela epidarulnu i nisam ni sekunde pozalila. Da idem opet, opet bi uzela. Ja imam iskljucivo pozitivno iskustvo (2x)

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

I ja slušam samo pozitivna iskustva kad je epiduralna u pitanju. Kod nas je to relativno nova stavka, tek od nedavno se može uzeti tako da se dosta žena odlučuje za nju. I sve su oduševljene. A uostalom kakve bi reakcije i bile, pa poljubit ću u guzicu bilo koga tko će mi omogućiti da rodim a da ne osjetim opet onu strašnu bol.

A i još nešto treba reći. Kad je sve gotovo onda je lako reći kako je prirodni porod super stvar. Mislim da sam i ja ovdje nakon trećeg puta pisalaa kako roditi nije strašno. A bome sad kad me sve to čeka svaki tren, više ne mislim tako nego ću uzeti sve što mi budu dali, samo da izbjegnem sve ono. Ako nije na štetu mog djeteta, naravno
    Posljednje uređivanje od Trina : 31.10.2011. at 15:10

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

a joj.... strašna bol
    pa je, bome je. slažem se
    imala sam i cr, i inducirani vag. i totalno spontani odent prirodni porod...
    i najbolji je bio ovaj zadnji.. a bolio jeeeeeeeeeeeeee.....
    i u tim trenucima, u oba vag. poroda sam mislila "sveti carski"....
    a poslije hbac-a sam par dana tvrdila da ak dođe do 4trudoće da ću na elektivni carski
    danas to više ne mislim
    dapače, rado bih opet jedan hbac...sve ono što mi je donio je neprocjenjivo i žao mi je što smo to iskusili samo jednom (u tri puta)
    tak da, ja nisam za epidural
    al totalno kužim zašto neke jesu
    Posljednje uređivanje od zmaj : 31.10.2011. at 15:15

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Pa kažem ti ja, imala sam i ja čvrsti stav nakon tri prirodna poroda i odluke da ćemo imati troje djece. Kad samo se predomislili, kad sam zatrudnila i sad kad čekam i isčekujem, više mi nekako ta pomisao na još jedan prirodnjak nije baš super.

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

kužim
    mene je najviše bolio upravo treći
    al imam teorije zašto je to tako
    iako se radilo o samo 20-30min..ustvari 20ak min jer je izgon bio ugodniji zbog klečanja za razliku od onog ležečeg izgona
    al je zato tih 20min bilo za *******zvizde vidit..i pod tim dojmom sam bila par dana
    i rekla, ako ikad, bum elektivni cr
    no kad su se slegli dojmovi i kad sam vidila neprocjenjive plusiće......
    jest, kad bi se opet našla u tom stanju,mislim da bi lupala glavom od zid neshvaćajujć, kak sam opet mogla past preko "istog kamena"

ma bit će to lijepo kod tebe
    već tri dobra i brza iskustva...

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja sam ti sad trenutno u fazi kad mi je samo važno da rodim živo i zdravo dijete, kad mi je jedino i isključivo to na pameti a bol mi je sporedna stvar. Ako budem u mogućnosti birati, izabrat ću epiduralnu, ako ne budem preživit ću. Valjda.

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ma naravno da ćeš preživjeti
    ja u tebi nekak vidim jaku i brzopoteznz ženu
    no, svakako ti želim ispunjenje želje

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

I želja je ispunjena Dobila sam epiduralnu i pozitivno iskustvo u vezi nje. Iako, priznajem da je to daleko od bezbolnog poroda. Ali sve one bolne trudove nisam osjetila a onaj najbolniji dio, recimo zadnjih pola sata-45 min najjačih trudova i izgon sam osjetila ali u malo blažoj varijanti. Nikakvih nuspojava nemam, ni glavobolje ni križobolje...sve pet. Zmaj, potrefilo se da sam u rodilište došla u idealno vrijeme, ni premalo ni previše otvorena. Ma rekla sam ja, kad ja nešto oću onda to tako mora biti da ga hebeš

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

E, i dalje stojim pri onoj svojoj-da ne razumijem zbog čega bi netko odbio svu blagodat moderne medicine, pogotovo kad su porodi u pitanju. Ja sam sretna i zadovoljna što sam se na vrijeme informirala i što sam dobila ono što sam htjela

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Drago mi je Trina!

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Trina, potpis ti je zakon!

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj Trina prvotno napisa Vidi poruku
    E, i dalje stojim pri onoj svojoj-da ne razumijem zbog čega bi netko odbio svu blagodat moderne medicine, pogotovo kad su porodi u pitanju. Ja sam sretna i zadovoljna što sam se na vrijeme informirala i što sam dobila ono što sam htjela
    Drago mi je da je ispalo onako kako si željela, ali ja sam ti jedna od onih koje će rađe trpiti porođajne muke nego pristati na epiduralnu.
    Jednostavno, strah me je i gotovo. Srećom, kad sam ja rađala nije bilo te opcije pa nisam imala puno za razmišljati, ali ja znam da to nije za mene.
    Osobno, ne mogu se odlučiti ni za operaciju žući jer me teška frka hvata kad se sjetim anestezije i mogućih komplikacija.
    Znam da sam totalno nerealna, ali to je nešto jače od mene.
    Jedino prihvaćam lokalni anestetik kod zubara, dapače...bez njega ni ne otvaram usta.

Ipak, lijepo je kad žene imaju mogućnost izbora.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Trina prvo čestitam! A sad da nakon tri vaginalna dav prirodna više manje i jednog induciranog, kađem d aporod jaaako boli. Ono strašno i da je i to strašno meni osobno manje strašno od tih pikanja. Trećeg sam kao prenijela dva tjedna i bio je neko vrijem ta dva tjedn ana neki nezgodni zadak okrenut pa su mi rekli da je carski opcija. I meni je taj strah od carskog bio prestrašan. Na kraju se na sreću nije nije dogodio. Ja da me se pita radije bih bila u trudovima 12 sati ali ono u pravim trudovima nego da me uspavaju ili mi nedajBože nesšto ubrizgaju u kičmu. Ja i kod zubara radim gotovo sve na živo. I ne bojims e ja injekcije same, nego onog jednog slučaja u bilijun kad se ljudi više ne probude ili ne osjete noge. Rođak mi je prije petnaestak godina tako na lakoj i uobičajenoj operaciju u dobi od 38 godina umro. I to mi nekak uvijek na pameti. Znam ja da je šansa da se to dogodi mala, ali ziher je ziher.

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

aaaaaaa
    ne virujem!!!
    uspjela si!!
    čestitam

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Trina prvotno napisa Vidi poruku
    isto razmišljanje al u drugom smjeru
    blagodat moderne medicine po pitanju svog poroda, ne smatram blagoslovom
    zaš?
    zato što bi se miješala u neš u što se ne treba miješati!! nije joj tu mjesto. mjesto joj je tek ak se neš zakomplicira
    a sva bol je tu s razlogom i ja joj nisam tila oduzet zadatak ni cilj...
    i isto ko ti, informirala sam se i smatram pravim blagoslovom za sebe i dijete - hbac :herat:

tebi i svim tvojima
    uživajte
    Posljednje uređivanje od zmaj : 14.11.2011. at 19:34

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Najvažnije od svega je da imamo mogućnost izbora. Sve smo različite, meni to bockanje u kičmu nije niti malo strašno i uopće se nisam bojala. A znam da masu žena uopće ne razmišlja o epiduralnoj jer imaju velik strah od bockanja, to je sasvim u redu. Meni je pregenijalno da je naše rodilište toliko napredovalo ( a stvarno je i to u svakom pogledu) pa da žene zaista imaju mogućnost odabira.

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Ja nisam htjela epiduralnu ali rekli su mi da "moram" jer ionako porod ide sporo, da će me tako man****ljeti. Međutimmeni nije djelovala bila sam previše ukočena i nije me mogla ubosti kako treba, pokušavala je jako dugo i izgubila strpljenje čak se počela otresati na mene "KAKVA SU VAM TO LEĐA TVRDA??????"

Nisam ju htjela. Htjela sam prirodan porod. Ali tada sam bila toliko ranjiva i u groznom stanju da sam vjerovala da mi želedobro. Nisu mi vjerovali da mi epiduralna ne pomaže, da ne osjećam manje bol. Kao da imam nešto od laganja.. Za razliku od njih.

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •