Pokazuje rezultate 1 do 20 od 20

Tema: Ukočen vrat kod dvogodišnjaka

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno Ukočen vrat kod dvogodišnjaka

Danas sam primjetila da mi sin ne okreće glavu do kraja na jednu stranu,izgleda kao da mu je ukočen vratić?Jeli to kod djece ide kao kod odraslih?Kad sam vidjela prvo me uhvatila panika( kao isvaki put kad je bilo što kod djece) jer sam odmah povezala sa meningitisom ali kad sam malo prošvrljala po netu,vidim da je kod men.prisutna visoka temp. i dijete se ne može sagnuti prema naprijed.Inače je OK volje,sve 5.Kako mu se može pomoći?

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Nitko ništa :?
    Danas mu je isto,ne može okrenuti glavicu kako treba u lijevu stranu.Ne znam trebam li se zabrinuti,hoću ga voditi kod doktora ili da s nečim namažem?To se nikome nije dogodilo??

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

možda je bio negdje na propuhu ili je zaležao?!
    iskreno ne znam, jedino mi ovo pada na pamet.
    ja bih ga svakako odvela doktoru. a kremice koje pomažu, tipa cold krema i slične, mislim da su ipak malo preagresivne za dvogodišnjaka, možda postoji nešto blaže.

nisam ti ništa pametno rekla, ali vibram da što prije prođe

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

To se desilo mom malcu prošle godine. Igrao se ispod stola i kako se podigao najvjerovatnije mu se uklještio živac. Pri pokušaju da okrene glavu na lijevu stranu počeo bi plakati. Pretpostavljala sam šta je u pitanju, ali budući da se upravo meningitis pojavio tada u nekim školama odvedem ga dr za svaki slučaj. Dr mi je samo rekla da mu dam paracetamol protiv bolova i da mu lagano masiram vrat.
    Uglavno prošlo je za 3-4 dana.

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj thousands of voices prvotno napisa
    To se desilo mom malcu prošle godine. Igrao se ispod stola i kako se podigao najvjerovatnije mu se uklještio živac. Pri pokušaju da okrene glavu na lijevu stranu počeo bi plakati. Pretpostavljala sam šta je u pitanju, ali budući da se upravo meningitis pojavio tada u nekim školama odvedem ga dr za svaki slučaj. Dr mi je samo rekla da mu dam paracetamol protiv bolova i da mu lagano masiram vrat.
    Uglavno prošlo je za 3-4 dana.
    I mi smo prošli lani isto ovako.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Evo na kraju smo ipak išli kod dr.Sve je OK,kaže da je vjerojatno znoj/propuh kriv i da mu po potrebi dam nešto za bolove.Fala na odgovorima,sad vidim da to i nije toliko rijetko kod djece ko što sam ja mislila.

crnka84 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Dižem temu...evo moj se jutros probudio s ukočenim vratom, i cijelo jutro "odmara", ne želi ništa raditi, s ničim se igrati, samo stenjucka i viče da ga boli. Jede normalno, nema nikakvih drugih simptoma kao temperatura i sl. Dala sam mu Dalsy da mu malo ublaži bol,a u apoteci su mi dali mast od gaveza da mu lagano namažem, ima li još nešto što mogu napraviti? Ako i sutra bude ovako odvest ću ga pedici....

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

I E. se jutros probudio ukočenog vrata, a sad sam premrla nakon googlanja - nisam znala da je to jedan od simptoma meningitisa.

Kako nema drugih simptoma ne bi htjela dizati paniku i obilaziti hitnu, ali me zanima je li moguće da to bude jedini simptom?

Zna li netko?

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno Ukočen vrat kod petogodišnjaka

Jučer navečer javila se jaka grlobolja, i mala glavobolja, jučer uvećer i noćas temperatura do 37,5, ujutro ispod 37.
    Ujutro se počeo žaliti na bolove u vratu i kao da mu je ukočen.
    Temperatura mu je sad 37,4.
    Teško otvori usta da kaže A jer ga boli grlo i iza vrat.
    Mogu mu nogice skvrčiti do prsnog koša u ležećem položaju, sa bradom uspije dotaknuti prsni koš.
    Raspoloženje dobro, gleda u Tv i ne smetaju ga svjetlosni efekti.

Nadam se da je samo jaka upala grla i ujutro ćemo do pedijatra.
    Ali jako se bojim ovih bolova u stražnjem dijelu vrata i glave, to je jedini od simptoma koje upućuju na meningitis, zasad nema proljev niti povraćanje.

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

A da odeš na hitnu, pozvizdit češ do sutra( znam da ja bi), izvade mu krv pa odmah znaš na čemu si.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

idi na hitnu
    Posljednje uređivanje od lunahor : 27.10.2013. at 12:42

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Zar svi tako mislite? Što nije moguće da se napuhao (na izletu sa vrtićem, puuno su pješačili) + upala grla.

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

smetanje svjetlosti, da li se podrazumijevaju u to tv i igrice? Njemu ne smetaju.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Odi na hitnu, ja svakako bi.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

I ja preporučujem odlazak na hitnu. I javi kako je, može?

LolaMo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

I ja bi na hitnu. Za svaki slučaj.
    Kad se jave oni drugi, specifični, simptomi obično je već 5 do 12.

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Hvala cure.
    Možda sam ja krivo pohvatala konce, zasad ne idemo na hitnu, možda to to nije ukočenost, jer ide sa glavom dolje, lijevo i desno, samo unazad ga boli.
    A grlo mu je koma, samim time i žlijezde okolo.

Ako ovako ostane čekamo jutro pedijatra.

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Evo da zavšim priču, poslijepodne jučer mu je pala temp na 37,5.
    Jutros je 37,1, bili kod pedijatra, sve je u redu, liječiti grlo doma, ako će divljati temperatura do 39 raditi krvnu sliku, a u protivnom se javljamo pedijatru u srijedu na kontrolu.
    Što se tiče vrata, mojeg najvećeg straha: nema osip, sve je ostalo u redu, kaže samo Lupocet.

Eto baš se poklopilo nagla grlobolja, vrat, temperatura, ali hvala Bogu sve ok.

Hvala svima

Datum pristupanja
    Feb 2025

Početno

Citiraj Trina prvotno napisa Vidi poruku
    Danas sam primjetila da mi sin ne okreće glavu do kraja na jednu stranu,izgleda kao da mu je ukočen vratić?Jeli to kod djece ide kao kod odraslih?Kad sam vidjela prvo me uhvatila panika( kao isvaki put kad je bilo što kod djece) jer sam odmah povezala sa meningitisom ali kad sam malo prošvrljala po netu,vidim da je kod men.prisutna visoka temp. i dijete se ne može sagnuti prema naprijed.Inače je OK volje,sve 5.Kako mu se može pomoći?

Eee caooo . Sin od 4 godine i 8 mjesecii ujutru se probudio i plakao da ga boli iza glava i vrat i drzo je glavu na jednu stranu i boljelo ga je kad pomjera. Bili smo u bolnici 2 i po dana. Primio je 3 infuzijee. U infyziji je bio fizioloski analgin ubrazon i controlok.. Nalazi krvi su svi bili superr. Uglavnom su rekli da je ruzno pomjerio glavu i zbog toga ga je boljelo i ukocio vrat. Jel se vama jos koji put desavalo to?

Datum pristupanja
    Feb 2025

Početno

Caoo.. Moj sin od 4 godine i 8 mjeseci probudio se u 6h ujutru i plakao i reko da ga boli glavaa i drzi je krvio na lijevu stranu. Otisli smo doktoru i ostavili su nas u bolnici. Izvadili su mu krv svi nalazi su bili okee. Primio je 3 infuzijee u infuzijama je bilo 200ml fizioloskog,analgin ubrazon i controlok. Doktorka nam je rekla da je to zato sto je ruzno pomjerio glavu pa mu se.misic ukocioo. Mene zanima.da li je i kod vas tako i posto je ovo bilo davnoo da li se desavalo jos koji put?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •