Pokazuje rezultate 1 do 27 od 27

Tema: visoki tlak u ranoj trudnoći...

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno visoki tlak u ranoj trudnoći...

bok, cure...
    evo danas sam bila na prvom pregledu i ustanovilo se slijedeće.
    -prvo me doktorica malo zaplašila jer joj je kao plod malo čudan...no nakon nekog vremena gledanja kaže mi kuca srce i da ćemo ponoviti ultrazvuk za 2 tjedna
    -drugo otiću mi zglobovi na nogama dosta zadnjih 2-3 dana
    -tlak mi je bio 140/80, i uz to sam jako teška
    -e sad mi je dala u zadatak da mjerim tlak 3 puta dnevno i ak mi dođe na 140/90 odmah u bolnicu...
    Ali još jednom mi je mjerila sestra dok sam tamo tlak i bio je 125/65
    dok sam došla doma...opet je skočio.......145/75...s obzirom da mi je ovo prva trudnoča i da sam jako teško zatrudnila uplašena sam skroz...nije mi jasno kaj ovo znači...nije mi dala bolovanje...a po njenim riječima ozbiljno sam u opasnosti... trudna sam 7+4

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Evo moje situacije, na pregledu u 15-om tjednu tlak 140/100 proteini +, doc dao da mjerim tlak 3 puta na dan i normabel 2mg 2x dnevno i da ga zovem za par dana.

Doma prije Normabela tlak skočio na 160/110 i onda cijelih nekoliko tjedana cca 140/90. Na zadnjem pregledu mi je tlak bio 160/110 proteini negativno, do sada nisam naticala. Dobila sam Ormidol i dalje mjerim tlak 3x dnevno i javljam se docu sada, već 2 tjedna tlak je oko 125/70. Bebica je isto ok sada smo u 20-om tjednu.

A glede hospitalizacije kod tlaka 140/90 ja bih svakako tražila još jedno mišljenje, jer tlak u trudnoći treba ozbiljno shvatiti.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

evo i mene s visokim tlakom. Ja sam od 13 tjedna na Methyldopi 1x. Već oko 10 tj. tlak 155/95 i ginekolog me poslao kardiologu koji mi je dao tablete. Mjerim 2x na dan i kod kuće je tlak ok - 125/80. Nije nitko spominjao nikakvu hospitalizaciju, čak niti neslanu dijetu što me začudilo. Proteina za sada nema, ne otičem. Kardiolog me upozorio da ako bi počela oticati prije 24 tj. da mu se javim ili ako bi se pojavili proteini. Rekao je da je on zadovoljan sa tlakom do 140/90 zato me čudi da su tebi već spominjali bolnicu. Probaj s drugim mišljenjem!

Palagruža avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Meni je tlak na prvom pregledu s 8 tj. bio 140/100. Nije ni cudo, jer sam tih dana bila vrlo zabrinuta (trudnoca nakon spontanog), a i mjerenju tlaka je prethodilo dvosatno sjedenje u cekaonici!!! No nitko nije spominjao hospitalizaciju niti lijekove, doktorica mi je samo rekla da se probam opustit i da povremeno prekontroliram tlak. Kad citam reakcije vasih doktora, cini mi se da je moja doktorka to previse olako shvatila, ali je zapravo sve super ispalo. Tlak mi se stvarno spustio sam od sebe i sad je u prosjeku 100/70, a ponekad zna pasti i do 90/60 :shock:

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ja sam i prije trudnoće imala tlak 170/110 i pila sam ormidol ali mi je nefrologica rekla da prestanem to piti i da pijem Aldomet 250, pošto to nema kod nas morala sam kupiti.Dobila sam zamjenske METHYLDOP i sad mi je tlak super

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    vječita lutalica......na samom jugu ,srcem u Slavoniji

Početno

ja nisam u trudnoći ali se spremam na svoj prvi ICSI.Tlak mi je dosta visok i do 160/110 i trebala bih početi s nekom terapijom koju bih mogla nastaviti i kasnije ako bude trebalo i ako uspije ICSI(sad ili nekada ).vasa su mi iskustva dragocjena jer svog ginekologa uvijek moram nesto posjetiti a jedini je u mjestu gdje živim

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj panda32 prvotno napisa
    Ja sam i prije trudnoće imala tlak 170/110 i pila sam ormidol ali mi je nefrologica rekla da prestanem to piti i da pijem Aldomet 250, pošto to nema kod nas morala sam kupiti.Dobila sam zamjenske METHYLDOP i sad mi je tlak super
    Ne kuzim iz tvog posta da li plaćaš METHYLDOPU, ali, za svaki slučaj, ona ide na recept. Ja isto pijem 1x dnevno i sad mi je ok.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Bok,cure. ja sam se jučer vratila iz bolnice nakon 5 tjedana zbog hematoma,sad sam u 17. tjednu i cijelo vrijeme u bolnici mi je bio granični tlak 140/90,niti su me stavili na neslano,niti su mi ga redovito mjerili,a doma imam glupi nepouzdani digitalni tlakomjer,a sad i ak si kupim ovaj na pumpanje ne kužim se,neznam kak se mjeri,a tog tlaka me jako strah,jer je stvarno prerano za njega već sad.Te tablete dobivate na recept?

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

imate dosta informacija na
    http://www.preeclampsia.org/
    nemojte se odmah svrstati u trudnice koje imaju preeklampsiju, jer ste vjerovatno u kategoriji "samo poviseni tlak".Ali moze se naci dobrih savjeta i mene je vise manje utjesilo

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj mirelkov prvotno napisa
    Bok,cure. ja sam se jučer vratila iz bolnice nakon 5 tjedana zbog hematoma,sad sam u 17. tjednu i cijelo vrijeme u bolnici mi je bio granični tlak 140/90,niti su me stavili na neslano,niti su mi ga redovito mjerili,a doma imam glupi nepouzdani digitalni tlakomjer,a sad i ak si kupim ovaj na pumpanje ne kužim se,neznam kak se mjeri,a tog tlaka me jako strah,jer je stvarno prerano za njega već sad.Te tablete dobivate na recept?
    mirelkov, lako ces nauciti da koristis obicni merac pritiska, a mnogo je pouzdaniji.
    treba da napumpas do preko 160, i onda lagano pustis ventil.
    kad cujes prve otkucaje, to ti je "gornji" pritisak, a kad cujes poslednji, to je "donji".
    Najbolje je nauciti nekog iz okoline (muza i slicno) jer ce opustenije to uraditi, a ovako ces verovatno morati malo da savises ruku.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ja sam u drugoj trudnoći imala visoki tlak od samog početka trudnoće (na prvom pregledu 150/90, pa se malo smanjio), ali je uvijek bio oko 140/90, i kad mi je ponovno došao do 150/95 moja ginekologica me nikud nije slala i ja sam sama inzistirala da mi da uputnicu za trudničku ambulantu u Vinogradskoj, i hospitalizirali su me istu sekundu čim su me pregledali i rekla je doktorica da se s tlakom nije za igrat, odredili mi terapiju - Amlopin 5 mg, jednom dnevno, ostala 6 dana u bolnici i onda išla doma, uz naravno neslanu dijetu.

Ponovno sam hospitalizirana kad sam napunila 39 tjedana jer je tlak opet porastao i bila sam 14 dana u bolnici do poroda koji je bio u 41 tjednu, promijenili mi terapiju na Aldomet 500 mg.

Svakako ti savjetujem da odeš u trudničku ambulantu u bolnicu u kojoj namjeravaš roditi i neće bit ništa strašno ako i ostaneš par dana u bolnici dok ti odrede terapiju, bolje i to nego da kasnije bude većih problema.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ja samo savjetujem svima koje su bilo kada uočile visoki tlak da ga obvezno redovito mjeru. To stvarno nije za šalit se. Meni je jedan dan bio 125/78, ali kako sam imala malo proteina u mokrači (ništa zabrinjavajuće) ja ga nastavila mjerit kući i već prekosutra podivljao na 150/ 86 i onda je krenilo. Dok sam došla u dotora već je bio 165/100, mokraća skroz zamućena. Više ga nijedne tablete nisu mogle spustit i tako 10 dana. Na kraju sam rodila prijevremeno (32+4) sa dijagnozom preeklamsija-hellp sy. Jedva smo preživile, a sve se odigralo u 10 dana.
    Nikada prije u životu nisam imala visoki tlak, a sada još uvijek pijem lijekove.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

hej...ja sam doma na mirovanju, tlak mi varira abnormalno, više nemogu reći da imam visoki, jer mi se mijenja al doslovce iz sekunde u sekundu...doktorica se i dalje drži da kad dođe 140/90 da idem u bolnicu....
    Ali meni uglavnom najviše dođe do 145/85 i do niskog 99/57 i tak u krug...sad me šalje da idem kod interniste i endokrinologa na pregled jer se boji zbog tih varijacija u tlaku stalno...
    eto takva vam je situacija sad kod mene....smrc...

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Uh ribicaa to su bas velike varijacije, treba to podneti.
    Super sto te je dr poslala kod specijalista, a ja ti ~~~~~~~~ da sve bude ok s tobom i bebom.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Da sad pijem Methyldopa kupilasam ga 230 kn

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Da sad pijem Methyldopa kupilasam ga 230 kn
    Kako to da si ga kupila? Methyldopa ide normalno na recept, mislim na plavi (dr. će znati)!

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

draga ja sam takoder imala problema sa tlakom...moj savjet ti je da kažeš doktorici da ti da uputnicu za pretragu urina . ja sam skupljala 24-satni urin i nosila ga mi potvrde da u mokraći nema proteina i bjelančevina..jer to upučije na prve simptome eklampsije koju sam ja dobila dva sata nakon poroda..nagli dobitak na težini i naglo oticanje je također znak...samo joj spomeni eklampsiju...i ona će znati kamo da te uputi..

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

evo me opet...doktorica me sad šalje internisti tj. kardiologu...i preporučuje ići privatno jer se ovako jako dugo čeka i kaže da trudnice nemaju prednost...imala li koja od vas info di mi je najbolje u zagrebu ići?i dali možda ipak ppostoji negdje gdje se može brzo naručiti???
    hvala

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

heeeeee...uspjela sam se u vinogradsku naručiti za tjedan dana, tj.u ponedjeljak...supač :D :D

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

išla sa na dolac u onu ljekarnu po lijek i kupila ga doktorica mi nije dala nikakav recept samo papir na kojem je pisalo šta mi treba i to sam pokazala i kupila

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

išla sa na dolac u onu ljekarnu po lijek i kupila ga doktorica mi nije dala nikakav recept samo papir na kojem je pisalo šta mi treba i to sam pokazala i kupila
    Methyldopa se sada dobije na plavi recept i treba se čekati otprilike 2 tjedna jer ga ljekarne naručuju izvana. Besplatan je.
    Prije tri godine sam ga i ja kupovala u toj ljekarni na Dolcu da bi saznala poslije da se mogao novac refundirati uz priloženi račun HZZO-u.

Inače i ja sam bila hospitalizirana sa 140/90 uz lijekove sa 30 tjedana i ostala zbog tlaka do poroda 37+2. Pred kraj ga više nisu ničime mogli rušiti jer sam pila max. dozu lijekova, injekcije dobivala, tablete pod jezik, da bi na kraju došlo do fetalnog distresa i hitnog carskog reza.
    Dijagnoza: preeklampsija.
    Želim drugu bebu ali liječnici ne dopuštaju jer još uvijek imam visoki tlak i hrpu ostalih dijagnoza koje sam eto zaradila u trudnoći.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

ja imam tlak oko 145/85 i doktor mi je dao da pijem ormidol....jel koja zna što o tom lijeku ? preporučio mi je dva puta dnevno po 50 mg....trudna sam 34 tjedna

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ja sam ga pila prije trudnoće,ali kad sam zatrudnila dala mi da pijem Methyldop

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

piše u uputstvima u ormidolu da se može piti u zadnjem tromjesječju....ti si pila isto tu dozu ili... ?
    jel ti snizio tlak ?

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

pila sam ga jednom na dan,tlak mi je bio dobar ali sad kad pijem Methyldop tlak mi je dobar snižzio se

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    vječita lutalica......na samom jugu ,srcem u Slavoniji

Početno

Citiraj laky prvotno napisa
    ja nisam u trudnoći ali se spremam na svoj prvi ICSI.Tlak mi je dosta visok i do 160/110 i trebala bih početi s nekom terapijom koju bih mogla nastaviti i kasnije ako bude trebalo i ako uspije ICSI(sad ili nekada ).vasa su mi iskustva dragocjena jer svog ginekologa uvijek moram nesto posjetiti a jedini je u mjestu gdje živim
    i evo godinu i kusur sam trudna i pred terminom i sad tlak skočio na 140/90 ,popila normabel i ako nespadne sutra kod dr i vjerojatno hospitalizacija do kraja ,sreća samo 3 tjedna

sretna35 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

bila hospitalizirana radi viskog tlaka te mi je prilikom hospitalizacije urađena cjelokupna obrada (kardiolog, internista, nosila 24 sata holter za mjerenje tlaka) i uz metildopu je postignuta dobra regulacija tlaka

propsiana mi je terapija Metyldopa 2 X 500 dnevno, redovito mjerim tlak, odlazim na kontrole, na dijeti sam i za sada se trudnoća razvija dobro sada smo 21+5

kod mene je nevolja što mi svaka uznemirenost djeluje na tlak pa on trenutno skoči, vrlo brzo nakon što se smirim i tlak pada 8) no ne želim stalno uzimati i tablete za smirenje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •