Mi smo veliki obožavatelji sladoleda. Ovaj put MM i jaželimo napraviti super dobar sladoled. Ako neko ima nešto pišiteeeeeeeeeeee
![]()
Hvala!
Mi smo veliki obožavatelji sladoleda. Ovaj put MM i jaželimo napraviti super dobar sladoled. Ako neko ima nešto pišiteeeeeeeeeeee
![]()
Hvala!
2dl slatkog vrhnja miksati u slag ali ne do kraja
u to dodati zgnjecene jagode, secer (ja stavljam javorov sirup) i 2 dl jogurta.
slobbodno povecaj kolicinu, ja radim ovako jer mi je to mjera za aparat.
I ja sam zainteresirana za ovu temu. Stvar je što kod mene kući nitko ne jede voćni sladoled pa bih molila neki od vanilije ili čokolade![]()
Izmiksas 4dl slaga, ali ne skroz. U to ubacis 10dag otopljene cokolade.
kikičina teta čuvalica je njoj radila sladoled ovako:
3 cijela jaja
3 velike žlice šećera
miksati 10 minuta
2 šlag pjene izmiksati i dodati jajima.
dodati 2 velike žlice ribane čokolade ili kakao
sladoled staviti u posudu i u zamrzivač oko 2 sata.
hej, to je sladoled moje mladosti! samo bih sad skuhala jaja na pari. a to mi se bas i ne da, pa ja onda samo s vrhnjem radim. ali taj bde prefini jer se nikad ne zamrzne jako, nego je bas ko pravi.
Koliko šećera/javorovog sirupa ide na ovu količinu s.vrhnja i jogurta?Originally Posted by marta
Osnovni recept:
2 žumanjka
2,0 dl. punomasnog mlijedka
2,0 dcl. vrhnja
75 dkg. šećera prah ( može i manje)
pola vanilin šećera
Izmješati žumanjke, šrćer u pjenastu masu. Izraditi šlag.
Sve komponente izmješati.
Može se dodati : čokolada, voće, prženi lješnjak itd.
Ne znam. Koliko ti pase. Probaj, fino je i kad nije zaledjeno.Originally Posted by Rhea
U mom receptu greška - 75 g, a ne dkg. Bilo bi jako slatko![]()
zna li netko recept za sladoled bez mlijecnih tvari?
Lu, napravis po onom receptu koji sam stavila samo umjesto sl.vrhnja i jogurta stavis zobeno vrhnje.
vis to je dobra ideja. nisma nikad probala miksat zobeno.
vidjela sam najavu za makronovinu radionicu "slatko za vruce dane" i pise za takav sladoled izmedju ostalog, ali si opet necu moc priustit da idem![]()
Što kažeš na sorbet?Ja sam posudila aparatić pa ću isprobati koji.
Evo link na receptehttp://www.coolinarika.com/recepti/grupe-jela/deserti/sladoledi-sorbeti-i-bole/?page=1