Stranica 2 od 3 PrviPrvi 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 131

Tema: Ivf i krema protiv celulita, sunce, more...

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

ina33 kako mislis " paziti se u stimulaciju " ? sta to zanci ? ja na pr. idem redovno na posao , nakon toga kuci odmaram,i spavam puno neznam dali je to od ovih hormona ali mnogo mi se spava. paziti se znaci sta? da mozda ne dizem tesko, da se ne stresiram, da neidem na posao? cure koje su u fazi stimulacije molim nek odgovore , dali su uzeli odmor ili ide na posao? neznam koje su pravila kako treba da se ponasam s ovim molim folikulcicima ? kod nas danas je neko glasanje, izbori , pa bas sam mislila da ih prosetam do tamo

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    vječita lutalica......na samom jugu ,srcem u Slavoniji

Početno

ja se mackam kremama stalno ali u postupku ću vjerojatno napraviti pauzu nakon transfera(ako dođe do njegaJa imam dojam da se kod prvog postupka sve cure čuvaju od svega i svačega a kako postupci odmiču(kod cura koje nemaju sreću da uspiju iz prve) tako se popusta s nekim čuvanjem.
    u biti u prvom postupku se zivot vrti oko postupka a kasnije se postupci počinju uklapati u normalan život.

Čini mi se da maratonke mogu reći:" Pripazite mi na ručak da nepregori idem ja trknuti na punkciju /transfer..."

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

joj laky bas si me nasmijala sa ono za maratonke..... a ja dizem pravu famu oko toga

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

i ja sam ali valjda vremenom malo smanjim :/

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj lila_mk prvotno napisa
    ina33 kako mislis " paziti se u stimulaciju " ? sta to zanci ? ja na pr. idem redovno na posao , nakon toga kuci odmaram,i spavam puno neznam dali je to od ovih hormona ali mnogo mi se spava. paziti se znaci sta? da mozda ne dizem tesko, da se ne stresiram, da neidem na posao? cure koje su u fazi stimulacije molim nek odgovore , dali su uzeli odmor ili ide na posao? neznam koje su pravila kako treba da se ponasam s ovim molim folikulcicima ? kod nas danas je neko glasanje, izbori , pa bas sam mislila da ih prosetam do tamo
    Paziti se - pod to sam mislila ne ić' na pilates, step aerobik, ne vozit brdski bicikl - u stvari, mislila sam ne prakticirat hevi sport. Normalno posao, normalno ić na izbore, kino, kuhat ručak i sve drugo normalno, jedino ne jače sportske aktivnosti da ne bi bilo belaja.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Nikakvo bolovanje ne treba u fazi stimulacije (osim ako nije nužno potrebno jer je žena iz drugog grada pa joj treba zbog logistike). Ja više nisam niti uzimala poslije transfera (normalan uredski posao), jedino za dan punkcije i jednom 3 dana kad sam imala hiperstimulaciju.

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

ina 33 pa di nađe izbore
    skužila sam sto si pisala ali ovo mi je +5

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Mislim da si možete dosta pomoći čitajući Rodinu brošuru o neplodnosti (mislim da ima to o ponašanju tijekom stimulacije) ili downlowdajte mariborsku brošuru (lako se nađu stranice klinike preko googlea, onda ima upute pacijentima, ima i na hrv) - sve piše što oni preporučaju (većinu normalnih stvari, normalan život), a što treba pripazit (veći tjelesni napori u smislu jakog sporta) tijekom stimulacije.

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa
    Nikakvo bolovanje ne treba u fazi stimulacije (osim ako nije nužno potrebno jer je žena iz drugog grada pa joj treba zbog logistike). Ja više nisam niti uzimala poslije transfera (normalan uredski posao), jedino za dan punkcije i jednom 3 dana kad sam imala hiperstimulaciju.
    ako ja neodem na bolovanje morat će cijela firma otići jer sam elementarna nepogoda a već sa svojim ponašanjem
    obećavam drugi put ću biti bolja

rebeca avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Može li stres imati negativan utjecaj tijekom stimulacije, kao i nakon transfera?Recimo ako konstantno živite u jednoj stresnoj atmosferi, bilo na poslu, u obitaejskoj ili bilo kakvoj društvenoj okolini.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj rebeca prvotno napisa
    Može li stres imati negativan utjecaj tijekom stimulacije, kao i nakon transfera?Recimo ako konstantno živite u jednoj stresnoj atmosferi, bilo na poslu, u obitaejskoj ili bilo kakvoj društvenoj okolini.
    Nije znanstveno dokazano da može, pače, čitala sam linkove di se baš istraživalo i utvrdilo se da uopće ne utiče. Ne zamaraj se stresom u kontekstu MPO-a - nemoguće je napravit MPO bez ikakvog stresa, sam postupak je stres. Bolje se, općenito, riješit stresa ili ga smanjith za opće zdravlje ili ići na neki trening za upravljanje stresom, pogotovo ako je konstantan (jesam moderna, ali ne znam se drugačije izrazit). Od toga imaš široki dijapazon - od autogenong treninga (vidi dolje na pdf-u Zdravlje odraslih) pa do raznih drugih tehnika opuštanja. Uvijek ću se sjetit žene kojoj je uspilo baš kad je imala smrtni slučaj u obitelji - em stres, em se fizički naradila zbog toga i padala s nogu. Nemoj se samo još grist i krivit da je razlog eventualnog neuspjeha stres pa si onda u začaranom krugu - nerviraš se zbog nervirancije pa još dodaš malo nervirancije.

regina78 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

ja isto nezadovoljna tijelom nakon 1 stimulacije, dobila 3kg pa malo lagano vjezbam kod kuce i ne osjecam griznju savjesti iako sam na hormonima sad...
    mene jedino brine koliko vino moze bit lose, prekjucer bila na otvaranju objekta pa sam pila gemist, koliko to moze skodit stimulaciji?

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

ina33 ma divna si , hvala na odgovoru.
    regina78,........... vino bi samo opustilo folikulcice da se dobro snadzu ( ma salim se nadam se da ce ti strucno odgovoriti ina33)

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj regina78 prvotno napisa
    ja isto nezadovoljna tijelom nakon 1 stimulacije, dobila 3kg pa malo lagano vjezbam kod kuce i ne osjecam griznju savjesti iako sam na hormonima sad...
    mene jedino brine koliko vino moze bit lose, prekjucer bila na otvaranju objekta pa sam pila gemist, koliko to moze skodit stimulaciji?
    Neće ti jedan gemišt napravit ništa, ali nakon transfera nemoj baš po vinu.

rebeca avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Nije znanstveno dokazano da može, pače, čitala sam linkove di se baš istraživalo i utvrdilo se da uopće ne utiče. Ne zamaraj se stresom u kontekstu MPO-a - nemoguće je napravit MPO bez ikakvog stresa, sam postupak je stres. Bolje se, općenito, riješit stresa ili ga smanjith za opće zdravlje ili ići na neki trening za upravljanje stresom, pogotovo ako je konstantan (jesam moderna, ali ne znam se drugačije izrazit). Od toga imaš široki dijapazon - od autogenong treninga (vidi dolje na pdf-u Zdravlje odraslih) pa do raznih drugih tehnika opuštanja. Uvijek ću se sjetit žene kojoj je uspilo baš kad je imala smrtni slučaj u obitelji - em stres, em se fizički naradila zbog toga i padala s nogu. Nemoj se samo još grist i krivit da je razlog eventualnog neuspjeha stres pa si onda u začaranom krugu - nerviraš se zbog nervirancije pa još dodaš malo nervirancije.
    Znam da sami postupak po sebi nosi dopsta stresa. Nisam mislila na taj stres, nego ako živiš pod stresom, ali konstantnim. Recimo ako te netko maltretira na način da te optužuje za sve, igra ti na savjest da se osjećaš krivim, i to tako stalano. Onada se to i pretvara u jedan konstantan stres. Može li taj stres utjecati na JS da ih zbog toga nude manje, ili da se ne razviju dovoljno, ili ne daj Bože da uopće zbog toga ne dođe do trudnoće?

rebeca avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ja znam vikendom po jednu čašicu vina, 1 dcl, primjetila sam da mi pomaže otkako to prakticiram a ne nikako da mi može naškoditi. Zašto ne nakon transfera?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ja znam vikendom po jednu čašicu vina, 1 dcl, primjetila sam da mi pomaže otkako to prakticiram a ne nikako da mi može naškoditi. Zašto ne nakon transfera?
    Nakon transfera se računa da si trudna, a alkohol je štetan u trudnoći, trebalo bi ga, po mogućnosti, skroz izbjegavat, to ti je kao i pušenje - bolje je skroz svest na 0.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Može li taj stres utjecati na JS da ih zbog toga nude manje, ili da se ne razviju dovoljno, ili ne daj Bože da uopće zbog toga ne dođe do trudnoće?
    Ne, ne može ti zbog stresa bit manje jajnih stanica. Ali, općenito ti za (duševno) zdravlje i za eventualne psihosomatske poremećaje koje bi se uslijed kontinuiranog stresa razvili - mislim na nespavanje i slično - to nije dobro. Općenito ti je ta grižnja savjesti malčice bezveze i nemoj dozvoljavat nikom da ti je nabija - ali, to sam ti sad sve rekla što i sama znaš, jel' da .

Superman avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj Jelena prvotno napisa
    (ja sam dr. prirodnih znanosti,a pogodila me UV tema pa možda previše dosađujem )
    Jelena, ma to sam htjela čuti! Hvala na ovako iscrpnom pojašnjenju! Ma i ja sam, zdravorazumski, uvijek dosad zazirala od solarija, sunčanje vrlo vrlo oprezno i umjereno, samo u kasnim popodnevnim satima, uvijek visoki zaštitni faktor, čak i za šetnju gradom... ma ne znam što me sad spopalo da sam poželjela blago obojeni ten...možda to gonadotropini govore iz mene

rebeca avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ja sam se do prije par godina izlagala suncu bilo u podne bilo u 5 sati isto. I onda sam prošle godine dobila smeđe pjege od sunca koje niti uz nabolja sredstva ne idu sa čela. Malo sam čitala i informirala se. Kažu da koža pamti svako jako izlaganje suncu, i da to duboko bilježi u sebi. I da to vrati na bilo koji način. Bilo sad kao što je meni sa tim flekama, bilo za par godina, i puno brže stari, postane naboranija... Onda san ja odlučila da volim imati zdravu kožu do kraja života, nego tako oštećenu radi jednoga ljeta i preplanulog trenutnog tena. Tako da sam i po zimi koristila kad ima sunca 50 faktor za lice, a ukinula sam sunce između 12-16.

rebeca avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ne, ne može ti zbog stresa bit manje jajnih stanica. Ali, općenito ti za (duševno) zdravlje i za eventualne psihosomatske poremećaje koje bi se uslijed kontinuiranog stresa razvili - mislim na nespavanje i slično - to nije dobro. Općenito ti je ta grižnja savjesti malčice bezveze i nemoj dozvoljavat nikom da ti je nabija - ali, to sam ti sad sve rekla što i sama znaš, jel' da
    Baš si draga, i to je sigurno tako. Moja priijateljica je išla u postupak prošli mjesec i imala je dosta tako nekih problema, stalno je bila pod stresom. Dr. joj je rekao da to mora srediti najprije, jer jedno drugo svakako isključuje.

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

ja sam prije koristila anticelulitne kreme, ali sad mi ne pada na pamet - imaju dosta nepoželjnih sastojaka u trudnoći

solarij - ni u ludilu! nije poželjno ni pretjerano izlaganje suncu pa onda...
    ja znam da je moja kozmetičarka odbijala trudnice koje su joj dolazile u solarij - govorile su da im je gin. rekao da mogu :? ali ona im je govorila (žena je inače medicinske struke): ako baš želite, možete, ali ne kod mene...

e sad, mene muče kreme za sunce
    unazad par godina mi se pojavljuje alergija i koristila sam Eucerinove kreme za sunčanje protiv alergija i bile su mi super
    sad se bojim da sve te kremice za sunčanje imaju previše kemikalija pa ne znam što ću :/
    ima netko neku informaciju koje su poželjne kremice za sunčanje u trudnoći?

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

znam da svi govore da se opustimo, da budemo smireniji ali kako ? i moj doc. je rekao da spored najnovije americke istrazivanja rezultati kod kandidata za IVF koji su bili opusteniji. t.e. ne stresirali se , su bili bolji. kod mene je to promenlivo jedam dan sam ono puna nade, kao bice ok , znam ja to .....................a dr. dan sam ono down , placem i to. pa sad mozemo si mi dati savjete jedna drugu da izbegavamo stres situacije ali koliko uspemo u tome to je vec druga stvar. :?

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

ginger moje prijateljice trudnice svi su koristili one najobicnije kreme so UV zastitom one koje moze da se nadzu i u supermarketu, pa nisu imali problem. neznam dali ima neki koji su specijalnoza trudnice? nisam cula za to mozda i ima.tako da mislim da mozes da upotrebljavas one uobicajene koje i dosad koristila.eventualno ako zelis s prirodnim sastojcima onda , od bozen cozmetik - znam da su svi preparati na prirodnu bazu.

njumi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

znam da svi govore da se opustimo, da budemo smireniji ali kako ? i moj doc. je rekao da spored najnovije americke istrazivanja rezultati kod kandidata za IVF koji su bili opusteniji. t.e. ne stresirali se , su bili bolji. kod mene je to promenlivo jedam dan sam ono puna nade, kao bice ok , znam ja to .....................a dr. dan sam ono down , placem i to. pa sad mozemo si mi dati savjete jedna drugu da izbegavamo stres situacije ali koliko uspemo u tome to je vec druga stvar. :?
    Ja sam u svojoj glavi "slomila" (nakon što sam tjedan dana ludila od staha i brige): imam dvije opcije koje mogu kontrolirati - ili ću biti smirena, ili neću. Odlučila sam biti smirena.

I zaista uživam u trudnoći.

Superman avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Hajde da još malo intenziviram ovu priču: kreme za samotamnjenje u postupcima.... da - ne? Ima li tko kakvih saznanja?

Naomi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Mozda bi kreme za suncanje koje su za bebe (ako takve postoje) bile dobre i za trudnice. Sjecam se da postoji Nivea kids, ali mozda postoje i neke druge, s njeznijim sastojcima. Znam da je dobra Dr. Hauschka, ali njihovi preparati su dosta skupi, a pogotovo je problem s kremom za suncanje koja se dosta brzo trosi. Mozda postoji neka jeftinija varijanta u tim ducanima prirodne hrane, mada mislim da ni obicna Nivea ili Coppertone i slicne kreme za suncanje nisu neki veliki problem u trudnoci.

Ja sam se prije isto znala dosta suncati po ljeti, mada nikad bas pretjerano, ali prestala sam prije jedno 5 godina, onako, radi zdravlja koze. Nakon sto sam prosle godine uklonila madez s ledja koji je bio u predkancerogenom stanju (i tresla se od straha cekajuci rezultate biopsije), ne pada mi vise napamet izlagati se suncu. Ne idem nikud bez kreme sa zastitnim faktorom od barem 30 i sesirom po ljeti.

Inace, dermatologica koja mi je uklonila madez mi je rekla da je prije trudnoce opcenito dobro ukloniti sve potencijalno opasne madeze jer se oni u trudnoci mijenjanju, i uslijed hromonskih promjena mogu dodatno rasti i siriti se.

A sto se solarija tice, mislim da je on jos opasniji od suncanja i to nikako nebi, ni u trudnoci ni izvan nje.

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Kad sam ostala trudna meni ginić rekao da zaboravim na bilo kakve anticelulitne kremice i kremice protiv strija baš sam joj jedva dočekala reći da nemam ni jedno ni drugo

U svakom slučaju, ja bi pričekala do bete, pa ništa ne košta

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

hvala cure, raspitat ću se još...
    ako netko ima još kakav info o kremicama za sunčanje, samo dajte!

kremice za samotamnjenje - u trudoći ne bih nikako koristila

za strije - koristim isključivo biljna ulja, naravno kvalitetna, jer za svašta pišu da je npr. bademovo ulje - a u sastavu je samo 10% bademovog ulja...
    trenutno imam neku mješavinu biljnih i eteričnih pogodnu za trudnice

regina78 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj regina78 prvotno napisa
    a ja bas mislila proslavit trudnocu
    inace ne pijem bas, al kako mi posebna festa bila, morala sam malo

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj Superman prvotno napisa
    Jelena, ma to sam htjela čuti! Hvala na ovako iscrpnom pojašnjenju! Ma i ja sam, zdravorazumski, uvijek dosad zazirala od solarija, sunčanje vrlo vrlo oprezno i umjereno, samo u kasnim popodnevnim satima, uvijek visoki zaštitni faktor, čak i za šetnju gradom... ma ne znam što me sad spopalo da sam poželjela blago obojeni ten...možda to gonadotropini govore iz mene
    Nekad si zvučim kao neki stari dedo kad krenem s objašnjavanjem pa udahnem-izdahnem (i MM to misli ). Ja sam naravno još razmišljala i u biti opasnosti od zagrijavanja - pregrijavanja i nema baš. Sunce koje sadrži i infracrveno ce puno više zagrijavati ili tuširanje vrućom vodom. Kad sam mjerila porast temperature svojih uzoraka pod jakim UV izvorom, nije prelazilo 4 stupnja, ali mi se to na prvu činilo dovoljnim da se dosegne 41°C. Pretpostavljam da organizam to uspješno rješava. Ostaje najvjerojatnije samo problem reakcija makromolekula pod UV zračenjem.

Mene je u postupku frka ulovila kak cu se sad farbat , a čak nemam ni sjede, nego mi je dosadna moja boja, tako da mislim da znam kako si si to zamislila da bi bilo dobro malo potamniti

Naomi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Joj, farbanje
    Ja moram farbati jer imam dosta sijedih i farbam se vec nekoliko godina. Sad mi je opet dosao izrast i ne znam sto cu i kako cu. Mogu jos jedno tjedan dana izdrzati, a nakon toga cu izgledati kao J. Kosor.
    Valjda ce sve biti OK, kupila sam farbu bez amonijaka, ali ipak je trajna farba. :/

Superman avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

E, kad smo već kod bojenja kose..... i meni je moja prirodna boja dosadna i bojila sam kosu godinama.... ali sad, kako se stalno nadam da ću uskoro postati trudnica, prestala sam pred kojih 6-7 mjeseci bojiti kosu, s namjerom da izbjegnem silne kemijske reakcije uslijed kojih preko tjemena u krvotok ulaze "tkoznakakvi" sastojci za koje je upitno dali ih placenta "filtrira" (eto, a ja se nadam da ću uskoro imati placentu ). Kao alternativu, pribjegla sam izvlačenju pramenova. Nemam nikakvih spoznaja da bi taj postupak bio eventualno manje štetan, ali nekako računam da sam bar kemijsku reakciju odmaknula sa tjemena....
    Jelena, curke, što mislite?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Provjerila sa svojom ginekologicom i u trudnoći normalno bojala kosu . Ali, zašto bi stvari bile jednostavne - evo linka poliklinike Harni u kojoj je sve više-manje bolje ne (od jedne šalice kave koju sam pila, od solarija, preko bojanja kose). Treba tu opet svako pronać svoju sredinu, ja sam vjerovala i vjerujem svojoj ginićki koja je rekla može i orgazam i svašta nešto. To mi je pasalo, a i znam masu žena koje su u trudnoći bojile kosu. Ja sam više pazila prvih 12 tjedana, a za sve što me morilo bih u trudnoći pitala svoju ginićku i rukovodila bih se onim što je ona rekla.

Naomi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ja cu nazalost stvarno morati farbati. Ne radi se tu o dvije-tri sijede dlake... Nije da se tjesim, ali i moja mama se farbala cijelo vrijeme dok je bila trudna sa mnom, a mogu tek zamisliti kakve su kemikalije boje za kosu sadrzavale tada, 70-tih. Mada naravno, bila bi najsretnija da se ne moram farbati. Probati cu nekako izdrzati sto dulje bez farbe (voljela bi barem do 12-tog tjedna). Imate li kakve trikove? Marame? Rajfovi?

Ina, ja isto pijem jednu slabu nessicu ujutro jer bi inace pala u nesvijest od glavobolje. Eto, nisam sretna ni zbog toga, ali valjda je to OK.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Naomi prvotno napisa
    Ina, ja isto pijem jednu slabu nessicu ujutro jer bi inace pala u nesvijest od glavobolje. Eto, nisam sretna ni zbog toga, ali valjda je to OK.
    Ja sam po časopisima o trudnoći našla da je to OK. Najbolje bi bilo ništa, ništa i sve apsolutno zdravo, samo kako to postić' a da ne živimo na Tibetu kao svećenici. Treba nać' mjeru.

Bebel avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

A joj, farbanje!!!!!!
    Ja sam dosta sijeda i na žalost moram bar jednom mjesečno napraviti taj postupak. Danas sam bila na punkciji (dobili smo 19 JS :D ) i sutra idem na farbanje.
    Transfer će biti do subote i nadam se da farbanje neće škoditi razvoju ploda. Imam tri poznanice MPO trudnice i sve su se farbale. Navodno je bolje raditi premenove, ali ja imam strašno suhu kosu i premenove moram izbjegavati. Ako se prime moje mrvice, malo ću prorijediti farbanje i koristit ću ''prirodne'' boje. Navodno su dobre u Bio&Bio.

rebeca avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Molim te napiši na kojoj si stimulaciji bila pa 19 js :? I obavezno se javljaj dalje sve u detalje.
    A što se tiče farbanja i ja se mislim farbati cijelu trudnoću kad budem trudna. Po tome bi moja frizerka davno umrla ili ne znam šta. Žena je cijelu trudnoću do zadnjega radila i farbala, nikada nije stavila masku na lice. Rodila je dečkića preslatkog bez ikakvih problema.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

nemam pojma je li farbanja stetno ili ne, ali sam ga namjeravala izbjegavati (pitanje je bih li zbilja izbjegavala). mislim kao ina da treba biti umjeren, pogotovo zato što se "moda" što je zdravo, a što štetno mijenja. dok sam samu sebe opravdavala bi-nebi farbala, sam došla do zaključka da bi mi mozak već odavno izreagirao s farbom, da hoće i može. gledala sam na TV-u jednom o kremama za lice sa svakakvim vitaminima i dodacima pa navodno nije uopće dokazano da se kroz kožu apsorbiraju i željeno iskorištavaju. dok sam učila biofiziku, skužila sam koliko puno se ne zna kod tako kompleksnih sustava kao što je stanica, a kamoli čitavi organizam. zato samo umjereno sa svim i trebalo bi sve biti ok. osim s namjernim izlaganjem UV zračenju, za njega znam da nije dobro nizakoga i premda najvjerojatnije ne prodire kroz kožu do unutarnjih organa, ne bih na sebi eksperimentirala.

19js? Uau!

Naomi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Evo prigodnog teksta s www.index.hr na temu gdje je ove godine more cisto i gdje nije:

U HRVATSKOJ je umjereno onečišćeno pet plaža, tri na sjeveru i dvije na jugu. Zato ovo ljeto slobodno produžite pokraj Mošćeničke Drage i kupališta Istok u Rijeci, kao i plaže Fortica u Kraljevici te plaže kraj hotela Supetar u Cavtatu i one u Pločama.

Mjerenje, prvo ove godine, napravljeno je 16. svibnja te se od danas, na stranicama Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva mogu pogledati rezultati mjerenja koji će se vršiti svakih 15 dana.

More generalno visoke kakvoće

Troškove uzorkovanja podmiruju županije, a provede ga ovlašteni laboratoriji. Program stalnog praćenja sanitarne kakvoće mora provodi se od 1. svibnja do kraja sezone kupanja, što za ove prostore znači do kraja rujna. "Možemo reći da je kakvoća mora u Hrvatskoj na vrlo visokoj razini, jer većina uzoraka odgovara standardima koje propisuje Uredba. Kakvoća mora na plažama na cijelom jadranskom obalnom i otočnom prostoru prati se od 1988. godine", priopćili su iz Ministarstva.

Mikrobiološki parametri smatraju se najznačajnijim indikatorima onečišćenja mora fekalnim otpadnim vodama pa se težište ispitivanja uzoraka postavlja upravo na tim parametrima, jer oni upućuju na potencijalni rizik od zaraznih bolesti korištenjem morske vode za rekreaciju i kupanje ili proizvodnju hrane. Mikrobiološko zagađenje mora na određenoj lokaciji – točki ispitivanja, može u vremenu jako varirati. Ono ovisi o meteorološkim prilikama i hidrografskim osobinama mora te načinu ispuštanja otpadnih voda.

Temeljem višegodišnjeg iskustva ispitivanja sanitarne kakvoće mora na plažama, uvedeni su interni kriteriji za ocjenu mora prema kojima se more ocjenjuje u četiri vrste, koje se obilježavaju sa četiri boje: more visoke kakvoće - plava boja, more podobno za kupanje - zelena boja, umjereno onečišćeno more - žuta boja i jače onečišćeno more - crvena boja. Kriteriji su uvedeni sa ciljem da se izdvoje i istaknu područja s vrlo čistim morem.

rebeca avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Naomi

Bebel avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Molim te napiši na kojoj si stimulaciji bila pa 19 js. I obavezno se javljaj dalje sve u detalje. A što se tiče farbanja i ja se mislim farbati cijelu trudnoću kad budem trudna. Po tome bi moja frizerka davno umrla ili ne znam šta. Žena je cijelu trudnoću do zadnjega radila i farbala, nikada nije stavila masku na lice. Rodila je dečkića preslatkog bez ikakvih problema.
    Draga, sve sam napisala na Jačina stimulacije - forumska statistika. Danas sam bila gore i rekli su da je sve OK pa opet idemo sutra. Malo sam napuhana i sve ma boli, ali obzirom da pijem puno vode i redoviti idem na toalet nadam se da nije hiperstimulacija.
    Držite fige

rebeca avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Držimo fige, bit će to sve dobro ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~1

Bebel avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Info vezan uz sunce i more.
    Moja prijateljica je trudna 17 mjeseci i dr. je rekao DA za more, ali ne na jako sunce i uvijek suh kupaći i ručnik. 8)

Naomi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Samo da prijavim da mi je ginekolog koji mi vodi trudnocu odobrio bojanje kose. Jeeeee, necu vise biti sijeda! :D

rebeca avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Naomi :D :D :D ja ne mogu zamisliti da se ne farbam. Moja sestra obadvije trudnoće se farbala, i sve cure koje poznajem, a da im sveki nije za vratom

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Naomi prvotno napisa
    Samo da prijavim da mi je ginekolog koji mi vodi trudnocu odobrio bojanje kose. Jeeeee, necu vise biti sijeda! :D
    Of kors, of kors :D! I meni je moja bila odobrila - ono u stilu, ne berite brigu. A di bi bila (ja) malo prosijeda trudnica - to se pak ne šika .

Bebel avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj Bebel prvotno napisa
    Info vezan uz sunce i more.
    Moja prijateljica je trudna 17 mjeseci i dr. je rekao DA za more, ali ne na jako sunce i uvijek suh kupaći i ručnik. Cool
    tek sad vidim da sam napisala 17 mjeseci
    stvarno faza čekanja bete čudno djeluje na koncentraciju.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Paziti se - pod to sam mislila ne ić' na pilates, step aerobik, ne vozit brdski bicikl - u stvari, mislila sam ne prakticirat hevi sport. Normalno posao, normalno ić na izbore, kino, kuhat ručak i sve drugo normalno, jedino ne jače sportske aktivnosti da ne bi bilo belaja.
    E da..... moja teorija:
    Da: kupanje, sunčanje, šetnja, vino (malo) ili pivo, maženje od strane naših mužjaka i ajde.... posao može
    Ne: kuhanje, peglanje ili bilo kakvo izlaganje toplini u području stomaka (vjerujte, argument radi iako ja ne vjerujem u to) 8) i jače sportske sktivnost

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

ja se dogovorila za neke svijetle pramenove - dovoljno da mi pokrije sijede (nadam se) jer ih nema baš tako puno
    a i htjela bih malo posvijetliti kosu za ljeto, a ne bih baš skroz u plavuše - bio bi prreveliki šok pa bi ljudi stvarno rekli da sam prošvikala od silnih hormona

perkica ima nešto istine u ovome za peglanje?
    ja jučer malo peglala, al teško mi palo stajanje pa sam odustala...
    sad me birne da nisam naškodila bebi... pa ne može to samo tako, jel da?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •