Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 73 od 73

Tema: Muževi na porodu?!?

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

ody toga je i mene strah da se ne rodi moja patuljica Laura s pišulincem pa zbilja bi bilo blesavo vidjeti dečka u rozom krevetiću

Mada smo već dva puta na UZV-u jasno vidjeli da nema treće nogice

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

ma vjeruj mi da UZV nije siguran, eto punica mi išla u turbolimač mjenjati crvena kolica i autosjedalicu u plava...

a sada dobro ima koji bodić rozeni, ali mislim da se toga neće sjećati kada poraste

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ody prvotno napisa
    ma vjeruj mi da UZV nije siguran, eto punica mi išla u turbolimač mjenjati crvena kolica i autosjedalicu u plava...
    Aaaa, ferarijevsko crvenu zamijenili za obicna plava.. tc, tc, tc..

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

eto moja supruga (koja je baj d vej brisana od vaše ruke s foruma ) veli da nisu obična plava, nego dinamo plava

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Meni su se užasno svidjela od Peg Perega ona crvena kolica, joooj predivna su i koja god gledala uvijek su mi ta pri srcu, tako da ću kupiti ta kolica definitivno.
    Pa crvena kolica mogu i za dečka, zašto ne

zelimo_bebu avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Bravooo Ody 8) ...samo nek su dinamo plava!!!
    imam ja prijatelje koji su sad u Pž ali se ona porodila u Vinogradskoj isto i sada je ponovno T i ponovno će tamo na porod. Žao mi je da kod nas nema neke mogućnosti za tate...znaš i sam kako je kod nas u onom zagušljivom sprčenom hodniku gdje možeš rodilje vidjeti, a bebe kroz staklo...i to samo za vrijeme posjeta...mislim da je njima (osoblju) tako lakše jer bi onda morali sve mjenjati a to je njima veeelika investicija (od hodnika do soba i kupatila...)...ja ću valjda onda u pakrac roditi...idem za svojim doktorom

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

A vrijeme je da dignemo glas i skinemo rešetke sa požeškog rodilišta... Eto kreću prvi koraci, imate anketu sa desne strane portala www.pozezani.com koja je priprema za opsežnije radnje... pa eto pozivam sve tate Požeškog kraja da glasaju u anketi...

zelimo_bebu avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ma pravit ću se i ja tata ako treba a i MM rekao da ide ispuniti odmah

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

sam naprijed...

Ari avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Kad sam rađala Ivana MM nije bio na porodu jer su ga poslali kući misleći da ću završit na carskom, no na svu sreću rodila sam prirodno samo što on više nije stigao nazad, kad je došao Ivan je već bio spreman da upozna tatu

S Emom druga priča, dogovor da idemo zajedno do kraja pa kako bude I tako mi na prijemu, ugodna atmosfera, pričamo sa sestrama i doktoricom i netko od njih pita hoće i tata na porod. Pa naravno da hoće, ja sva bitna 8) E a gdje vam je potvrda s tečaja Pa nije mi palo na pamet nosit potvrdu na drugi porod, valjda imaju nekakvu arhivu :? Kaže njemu sestra, ajte vi tata kući po potvrdu jer vas novi šef neće ni blizu pustit
    I naravno dok je otišao, našao potvrdu, vratio se, našao parking, konačno sjeo na stolac kraj mene i uhvatio me za ruku sav izbezumljen samo sam mu uspjela promrmljati, zovi ih, gotovoooo je.
    I tako, Ema se rodila, a on je hrabro izdržao svih 10 min

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ari kako je krenulo dobro da je stigao i tih 10 minuta
    Ajde, nadam se da će sreća treća biti najveća

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Suprug na porodu je predivna stvar
    I on sam kaže da je to nevjerojatno iskustvo i da će ga cijeli život pamtiti.
    Inače, u Puli gdje sam i rodila, muž je od samog početka do kraja kraj mame, osim dok sam klistirana nije, al odmah kasnije dok sam se tuširala je bio sa mnom

Marna avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Kako jednom rekosmo i u dobru i u zlu - zajedno.

Neponovljivi doživljaji su nam rođenja naše djece.
    Bilo bi mi žao da to iskustvo nismo podijelili, ali srećom, jesmo i to pamtimo. MM čak preporučuje svojim (neodlučnim) prijateljima da prisustvuju porodu svojih supruga.

Prisutnost MM-a na porodu mi je bila velika podrška i motivacija tijekom poroda. Ok, moji porodi nisu duuuugo trajali.

Željela bih da sve forumašice koje iščekuju svoje bebače/-ice rode kao ja, tj. da to bude nalik nekoj vježbi i sretnom završetku jedne svakodnevne priče.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

drage forumašice,
    evo kako se bliži termin poroda (još manje od 8 tjedana) htjela sam vas nešto priupitati: pošto sam se odlučila poroditi na Sv Duhu, i da će MM biti sa mnom, htjela sam vas pitati (vas koje ste to već prošle u istoj bolnici), kako to izgleda zaista. Nisam baš puno postova pronašla o tome kada točno suprug počne prisustvovati porodu? i kako ide redoslijed tih prostorija-predrađaona, box, rađaona....gdje on točno može ući sa mnom? Naime ne smatram baš nekom prednošću to što bi on mogao biti sa mnom samo u vrijeme izgona, kad onaj period prije toga može trajati čitav dan.....
    eto dakle, konkretnog pitanja: kada na SV Duhu točno puštaju supruga na porod?

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Ne znam za Sv. Duh, to pitaj moovera, on je bio tamo sa suprugom, ali u Sestrama milosrdnicama bez problema puste muža na porod... a to su ti boksovi i u svakom boksu rodilja, ima aparature priključene na pupak... uglavnom neke zvukove pušta i tamo se čeka da dijete dođe u položaj za porod... Uglavnom već sam pisao što sam radio svojoj suprugi...

saska7 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Citiraj ana.m prvotno napisa
    MM je sa mnom na SV. Duhu bio čim sam ušla u boks. A ako se žena počne porađati u predrađaoni i ne stigne do boksa, nema mjesta ili nekaj, onda na žalost nemre muž unutra.
    malo ranije na ovom topicu odgovor za sv.Duh
    inace, red i redoslijed prostorija i sto je sto

dolazis na HITNI PRIJEM tamo te svasta pitaju pregledaju, posalju na klistir i brijanje i onda dolazis u PREDRADJAONU. tamo si obicno u vecini bolnica solo dok ti traju trudovi na recimo 3-5min. kad se smanji razmak i ne mozes vise to sama hendlati, dovoljno si otvorena ili vec nekim drugim pokazateljem dodjes do toga da si spremna za radjanje onda te premjeste u BOX (paravanima odvojen dio velike pprostorije koja se zove RADJAONA) i obicno tu dopuste muzevima da dodju. onda jos neko vrijeme imas trudove pa krene izgon i onda je gotovo

Rency avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj zelimo_bebu prvotno napisa
    imam ja prijatelje koji su sad u Pž ali se ona porodila u Vinogradskoj isto i sada je ponovno T i ponovno će tamo na porod.
    ma jel ti to o meni ?,svakako preporucam muza uz sebe,jel meni da nije bilo MM ja to ne bih mogla sama,em znas da nisi sama, em te boli pa ti lakse njemu reci nego docama i sestrama,ma ne definitivno i drugi put idemo skupa ...ipak smo zajedno u tome

zelimo_bebu avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Da da..ja to o tebi ...

Palagruža avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Rodila sam prije 19 dana u Vinogradskoj. Kad sam dosla, podatke mi je uzeo jedan vrlo simpaticni mladi doktor, nazalost ne znam kako se zove. Pita on mene: Imate li kakvih zelja u vezi poroda? Ja kazem: Zeljela bih da sve bude sto prirodnije, uz sto manje lijekova. I zelim da mi suprug bude na porodu. A on meni: Pa to se podrazumijeva. Nek i on malo vidi kako je to.
    Poslije pripreme sam odmah isla u boks, i muz sa mnom, i jako mi je bilo drago sto je tamo.

Marna avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Palagruža, bravo.
    Za vas jedan virtualni

M&A avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Kod mene je bilo ovako...

1.porod '94.
    Nije bilo teoretske sanse da tata bude blizu,ne samo na porodu vec i poslije.
    Na porodu ce smetati :/ ,a poslije poroda nije preporucljivo da "osobe van bolnice dolaze u kontakt s bebom,jer je mala,osjetljiva,nije jos cijepljena...bla,bla,bla"tako da umjesto moj dragi dodje u posjetu u sobu,ja sam morala piciti onako usivena preko cijelog hodnika do izlaza s ginekologije da ga vidim,naravno bez bebe.
    I tako je tata znao da ima jednu malu,bucmastu,crnokosu curu koju je prvi put vidio nakon pet dana kad smo izasle iz rodilista.

2.porod '97.
    Molila doktora skoro na koljenima da dozvoli tati prisustvovati na porodu i dobila odgovor: "Nemojte molim vas,par puta sam dozvolio prisustvovanje tata na porodu i imao samo probleme,jer se tate fino onesvijeste pa umjesto da se brinem za mamu i bebu,ja moram gubiti vrijeme da osvijestim tatu."
    I onda mi jos doktor isprica vic (ako je to samo vic ) :

Prisustvovao jedan tata na porodu, u trenutku kad je beba povirila,tata se onesvijestio.
    Dok su ga osvijestili porod se zavrsio i doktor mu kaze "Cestitam ,sve je gotovo,mama i beba su dobro!"
    A tata upita : "Jel' cura ili decko?"
    Doktor mu odgovori: "Dobili ste predivnu curicu!"
    A sretni tata ce : "E super,bolje da je zensko,nego da se jednog dana muci ovako ko ja!"

Tako da je i toga puta plan o tati na porodu,pao u vodu,ali je makar doktor dozvolio cim nas dovezu u sobu da tata moze biti s nama i cak dovesti stariju curu da vidi sestricu.
    I dozvolio tako posjete svako popodne do izlaska iz rodilista.

I konacno slag na kraju 3.porod '08.
    Beba ide na zadak s ispruzenim nogama!
    Znaci prilikom poroda prvo ide guza,a nogice i glava zajedno,i nema sanse da to prodje.
    Dogovoren carski,a ja u panici jer ni ovaj put tati nece dati blizu!
    Doktor mi objasni da tata ne moze u operacionu salu,ali ce nas cekati u sali za budjenje.
    Udjem u bolnicu poslijepodne,carski predvidjen sutra ujutro,ali beba odlucila izici ranije i ja uvecer dobijem bolove.
    Hitno pozovu doktora,doktor pozove tatu i u roku deset minuta oba se stvore u bolnici.
    Mene voze u operacionu salu,a ja pitam jesu li mi obavijestili dragog!
    Doktor mi s osmjehom kaze : "Ne brinite tata je tu!"
    I rodi se junior na hitan carski,ostane uz mene par minuta i odnesu ga u sobu pokraj operacione da ga izvagaju,obuku...
    A tu ga je docekao tata koji ga je uzeo u zagrljaj,a imao je cijelih sedam minuta!
    Po povratku u salu za budjenje zatekla sam tatu s malenim u narucju.
    I svako popodne smo imali tatu,starije sestrice,cak i prijatelje u posjeti.

Konacno jedno lijepo iskustvo

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

MM je bio na oba poroda i dočekao svoje Mrvice kad su stigle...to je bilo predivno iskustvo za nas oboje,bio mi je velika podrška i mislim da bih to puno teže izdržala bez njegovog hrabrenja,prodisavanja trudova sa mnom...oba puta su mu dozvolili da bude sa mnom,ne znam kakva je prije bila procedura u Zd rodilištu ali sada su tate dobrodošle..Ja kažem da smo prvo dijete "rodili" 2005. a drugo 2008. ...

Lucas avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

na početku trudnoće stalno sam govorila da nema šanse da mm ide sa mnom na porod a ni on nije baš pokazivao oduševljenje da ide. no kako mi se bliži termin sve sam nervoznija kako ću ja to sama..sinoć sam ga onako u rukavicama upitala da li bi išao sa mnom u rađaonu i opala sam na guzicu kad je izjavio da ako bude mogao da bi volio ići. :D
    kad sam pročitala kako je vama pomogla samo njegova prisutnost čisto mi je drago što će biti sa mnom.. javim vam pred kraj godine kako je prošlo...

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •