kad bebac pocinje kuziti da pisa?
kad moze u kolicima prijeci iz potpunog lezeceg u malo uzdignuto (tek kad samostalno sjedi ili)?
jos sam nekaj htjela al to budem naknadno jer me pamcenje bas ne sluzi![]()
kad bebac pocinje kuziti da pisa?
kad moze u kolicima prijeci iz potpunog lezeceg u malo uzdignuto (tek kad samostalno sjedi ili)?
jos sam nekaj htjela al to budem naknadno jer me pamcenje bas ne sluzi![]()
kad bebac kuzi da pisa... mislim da je to individualno.
a u malo uzdignut polozaj u kolicima u pravilu moze tek kad se sam posjedne, iako to moze ovisiti i o tipu kolica.
mi smo malo podigli polozaj kolica prije no sto se E. poceo posjedati, ali samo zato sto imamo bugaboo kolica kod kojih se naginje citava sjedalica, dakle nema onog pregiba.
Ja imam osjecaj da moj vec sad kuzi da pisa jer se uvijek slatko smije kad mi popisa krevet ili mene![]()
A sad ozbiljno, neznam stvarno, mislim da kad ih pocnemo ucit na tutu pa kad skuze cemu to sluzi.
Ja sam S. dizala u malo poviseni dok sam ga hranila sa 6 mj.
e da...i kada i kako odviknuti dijete da zaspi na sisi..on ne zna zaspati drugacije nego tako
sjetila se!!!!
do sad asmo bebaca kupali u vodi od 35°C. Dali treba sada smanjiti temperaturu po ovoj vrucini?
jer ja sam se do sada tusirala na 33-34 a sad mi pase 28°C
kolica podignut - kad dijete sjedne
kuze da piske - cca s 18mj - netko ce i ranije, a neki bogami i puuuuno kasnije
temperaturu tocnu za kupanje ne znam, nemam termoregulacijsku slavinu, odredjujem po svom zapescu i reakciji djeteta (dok ne nauci objasnjavat)
btw.na kolica ne mislim u potpuno sjedeci nego tek toliko...imaju 3 ili 4 polozaja. cemo onda toliki polozaji ako se ne smiju upotrebljavati?
smiju kad beba vec sjedi tako da moze leciAngelina_2 prvotno napisa
![]()
imas puno topica na tu temu...npr...
SJEDENJE
smije li sjediti?
ona bi sjedila!
kada bebe mogu u "polusjedalicu"?
kada bebe pocinju sjediti ?
8 mjesece i ne sjedi sam!
dizanje u sjedeći položaj
ja sam pobornik teorije da beba od rodenja zna kada piski, i kaki, i to javlja raznim neverbalnim znakovima. eto samo toliko, kao padobranac
moj mali je s godinu dana vec dobrano znao traziti da se "napravi", odonda nema ni nocnu pelenu ni nista. mala evo zadnjih tjedan dana kaki u kanticu ili lavabo .. sto ide u prilog mojoj teoriji. nista ne trazim, samo se hvalim (to je iz onog vica)![]()
Xmikka prvotno napisa
n. ima malo preko 8 meseci, po noci trazi da piski i citavu noc bude suv... osim kad mama suvise cvrsto kunta pa ga ne cuje
danju takodje, osim kad je igra veoma zanimljiva... onda nema vremena nizasta drugo
kolica ne koristimo jos uvek... mala su nam za lezeci polozaj, a u polusedeci jos necemo jer se jos uvek ne poseda samostalno...
n. se uspavljuje na ciki samo kad sam ja u blizini... kad mene nema, uspava ga mm, na rukama, bez problema...
tusiramo se zajedno, ne znam na kojoj temperaturi, nisam merila... u svakom slucaju, svakako malo hladnijom vodom nego po zimi...
voda bi trebala biti 36-37 stupnjeva-barem sam ja tako sve posvud pročitala
a uspavljivanje-kod nas isto ko i kod miljice-kad me nema uspava ga tata ili baka već nekako-s tim da me još sad uvijek ima![]()
i Goran isto jako dobro zna kad piški-isto vjerujem da su svjesni toga od početka(iako nismo bezpelenaši)
1. i ja vjerujem da kuže od početka
2. tek kad se samostalno posjedne, a ne kad samostalno sjedi. i da, kao što je već rečeno, svi ti položaji služe da se spuste spavati djeca koja već sjede
3. za odvikavanje od uspavljivanja na cici je, po meni, malo prerano. da li ti to smeta pa zato želiš prekinuti s tim, ili neki drugi razlog? zara se uspavljivala na cici do 4. godine, a margita se isto još uvijek tako uspavljuje
4. od margitinog rođenja nisam niti jednom provjerila temp. vode. stavim kako mi se čini ok. ovih dana je, naravno, hladnija nego prije.
temperatura vode za kupanje: 37 stupnjeva. Ako ti pomaže imaš za kupiti dječje termometre za vodu gdje ti točno piše koja je temperatura za kupanje. Mi smo kupili kadicu koja ima ugrađen taj termometar.
37 nikad jer mu je bila prevruca...kupamo se na 35 ali cisto me zanimalo dali treba biti hladnija ljeti nego zimi.
za odvikavanje...ma ne smeta mi ni najmanje...i tako gledam tv ali je problem dok mene nema doma...
1. takoder vjerujem da kuze od pocetka
2. kad se samostalno posjedne
3. ne moras se brinuti. moja ima 10mj. kad sam ja doma uspavljujem je na cici, kad me nema zaspe bez.
4. voda ne mora biti hladnija nego temperature tijela
koliko sam shvatila, mala ti nema još ni mjesec dana a već kaka u kahlicu ili lavabo?mikka prvotno napisa
u potpisu piše K 03.05.2008. :/
angelina_2,
ja sam ti malo staromodnija mama,
pretpostavljam da ti je to prvo dijete, pa imaš puno pitanja i nedoumica.
svi naši odgovori ti mogu biti savjeti, al najbolje ti je osluhnuti potrebe tvog djeteta. ono najbolje zna što i kako mu paše. sve ima svoje vrijeme, a ni sva djeca nisu ista, netko nešto uradi ranije, a netko kasnije.
najvažnije ti je da dijete ne forsiraš i da pratiš svoj majčinski instinkt.
![]()
da. to je teorija koje se ja drzim. malog sam skinula iz pelena s 5 mjeseci, a nju planiram i ranije, jer smo ranije krenuli, tj. odmah, po rodenju.mama30 prvotno napisa
znam kad ce kakiti jer se unervozi, stenje i batrga, pa umjesto da ju pustim da se istovari u pelenu ja ju stavim nad recimo lavabo i onda se onak fino skroz pokenja pa je mirna. u pelenu bi kakila sve ono malo pomalo sto puta, ovako se 4-5 puta iskenja u lavabo i super joj je![]()
Možete mi objasniti kako ste uspjele bebu "odviknut" od pelena tako rano, odnosno postupke koje ste provodili...? :?
Ako shvaćate što želim pitati....![]()
![]()
Zanemarite, našla sam sve na drugoj temi.... naravno....![]()