-
Moj Fran i ja obožavamo tikvice na sve načine. On ih doduše najviše voli na 'čušpajz' sa paradajzom. I meni je to super i još je jednostavno i brzo za pripremu (a najbolje paše uz pire od krumpra)
Dakle:
ČUŠPAJZ od TIKVICA
tikvice prvo naribati (količina po ukusu-mi volimo kada ih ima dosta) i lagano posoliti. Prije kuhanja ih ocjediti.
Napraviti laganu zapršku sa malo maslaca i brašna pa podliti 1/3 vode-2/3 paradajz sosa. Kada prokuha dodati tikvice, malo pošećeriti da se ublži kiselost paradajza i posoliti po ukusu. uhati još desetak minuta ne predugo da se tikvice ne raskuhaju.
Unutra ja volim ubaciti malo mlijeka ili vrhnja.. i to je to.
Varivo koje je gotovo ali fakat gotovo za 20 minuta!!
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma