Pokazuje rezultate 1 do 50 od 237

Tema: Rolada od jagoda by Ana Ugarković

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
  1. #1
    *mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Postovi
    2,413

    Početno

    Hajde, ja ću detaljno objasniti postupak kako je ja radim, možda nekoga prosvijetli.

    1. Stavim papir za pečenje u pleh, onaj plitki, što dođe sa pećnicom i namastim ga.
    2. Pospem papir šećerom u prahu, onako ravnomjerno po cijeloj površini.
    3. Isto to učinim sa listićima od badema.
    4. Upalim pećnicu da se grije i ubacim pleh unutra, da se bademi lagano tostiraju dok se pećnica zagrijava.
    5. Istučem bjelanjke i šećer u čvrsti snijeg.
    6. Izvadim pleh sa bademima iz pećnice i ravnomjerno pospem snijeg po njima.
    7. Ostavim 10-ak min da se peče, dok tijesto lagano ne požuti (jaaako svijetlo žuto, ne smije se prepeći).
    8. Izvadim pleh sa tijestom na hlađenje. Vrlo često ostavim i čitav dan da se hladi, nigdje mi se ne žuri.
    9. Dobro izmiksam hulala šlag, a jagode narežem na ploškice.
    10. Ravnomjerno premažem roladu šlagom i pospem jagodama.
    11. Odvojim pažljivo tijesto od papira sa onom špatulom za kolače, jer se zna ponegdje zalijepiti (ali ne mičem tijesto s papira!) i uz pomoć papira pažljivo zarolam.
    12. Stavljam u hladnjak na hlađenje.
    13. Uzmem nož pilu, polako režem deblje šnite i jedem dok ne padnem u nesvijest

  2. #2
    jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010
    Postovi
    2,627

    Početno

    Citiraj *mamica* prvotno napisa Vidi poruku
    Hajde, ja ću detaljno objasniti postupak kako je ja radim, možda nekoga prosvijetli.

    1. Stavim papir za pečenje u pleh, onaj plitki, što dođe sa pećnicom i namastim ga.
    2. Pospem papir šećerom u prahu, onako ravnomjerno po cijeloj površini.
    3. Isto to učinim sa listićima od badema.
    4. Upalim pećnicu da se grije i ubacim pleh unutra, da se bademi lagano tostiraju dok se pećnica zagrijava.
    5. Istučem bjelanjke i šećer u čvrsti snijeg.
    6. Izvadim pleh sa bademima iz pećnice i ravnomjerno pospem snijeg po njima.
    7. Ostavim 10-ak min da se peče, dok tijesto lagano ne požuti (jaaako svijetlo žuto, ne smije se prepeći).
    8. Izvadim pleh sa tijestom na hlađenje. Vrlo često ostavim i čitav dan da se hladi, nigdje mi se ne žuri.
    9. Dobro izmiksam hulala šlag, a jagode narežem na ploškice.
    10. Ravnomjerno premažem roladu šlagom i pospem jagodama.
    11. Odvojim pažljivo tijesto od papira sa onom špatulom za kolače, jer se zna ponegdje zalijepiti (ali ne mičem tijesto s papira!) i uz pomoć papira pažljivo zarolam.
    12. Stavljam u hladnjak na hlađenje.
    13. Uzmem nož pilu, polako režem deblje šnite i jedem dok ne padnem u nesvijest

    Pa ti je peces krace nego je u receptu, ja pecem 20 min.

    I jos ti stoji cijeli dan...ne kuzim, ovo je mozda za temu o urocima.

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •