Pokazuje rezultate 1 do 30 od 30

Tema: Vaga za mjerenje nedonoščadi

novitata39

Početno Vaga za mjerenje nedonoščadi

Čuo sam da se može i posuditi u "Obiteljskom servisu" ali tamo je telefon stalno zauzet i mislim da to više niti ne radi a osim toga punica (ima love) hoće kupiti vagu da djete može na cicu a budući da ima samo 2900grama moramo stalno kontrolirati koliko je uzeo.(rođen je sa 34 tjedna i 2550g). Ako ima tko za prodati još bolje , koliko bi to uopće moglo koštati :?

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kupi najobicniju kuhinjsku vagu koja vaze do 5 ili 10 kg
    Specijalnu ces specijalno i platiti... a za to stvarno nema potrebe

i jos nekaj me zanima... zasto :shock: :shock: moras vagat dijete?????

Kolko se ja kuzim u to dijete moze na cicu i bez vage... Vaga ce vam samo smetat.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

novitata39 našla sam adresu OBITELJSKOG SERVISA- Badalićeva 26 pa ev. ako ih ne uspijevate dobiti na tel. možete ih probati naći na toj adresi. U veljači su još radili.
    Mislim da je digitalna vaga oko 1000 kn, ali nisam sigurna.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Tefalova vaga kakvu smo mi imali posuđenu košta oko 500, 600 kn u Ipercoopu, pitat ću muža točno u kojem dućanu. Obiteljski servisi su stvarno još nedavno radili :/ mi smo vagu tek nedavno vratili, mogli smo kupiti vlastitu za to koliko smo platili najamninu

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pretpostavljam da ga moraju vagati zato da vide koliko je popapao. Naime, kad sam ja svoju bebu dojila dok je još bila u inkubatoru, ispalo je da za pola sata pocica 10ml, a na flašu bi za čas popapala 50 ml. Tako da sam ju i nastavila dojiti pitanje da li bi dnevno dobivala dosta mlijeka. Eto ja mislim da je to razlog. Meni je dan danas žao što ju nisam dojila, ali kad smo izlazile iz bolnice više nisam imala ni kap mlijeka. A da sam imala, svakako bi si kupila vagu da mogu kontrolirati koliko mi beba papa. Ipak smo mi s 2300 izašle iz bolnice.

Početno

Zaboravi na kuhinjsku.
    Ako vidis da maleni dobro jede i napreduje, nece ti vaga dugo trebati, pa je mozda bolje da ju posudis. Mi smo ju koristili samo dva tjedna i sva sreca da ju nismo kupili jer je tako ogromna da ne znam gdje bih sad s njom.

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Glasam protiv vage! Samo ćete biti isfrustrirani sa brojkama. Pratite mokre pelene i kakanje i sve ono što vas upute rode-dojiloinstruktrice i srećica će postati velik i jak i ne bu se dao zvati u umanjenicama....

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Nemojte se zbunjivati ovime što se piše protiv vage; vaga vam je potrebna za neko kratko vrijeme. Najbolje savjete daju dille i bibai koje uspješno doje nedonoščad.

Početno

Hvala, hvala! Samo bih dodala da NAJBOLJE savjete i najljepse rijeci uvijek ima Anchie76, a ja ju samo slijepo slusam! Jos jedna pusa Anchie!
    Svim ostalim dobronamjernicima cu jos puno puta ponoviti da se u Srecicinom slucaju, kao i Bibinom i nasem radi o nedonoscadi i da tu vrijede malo drugacija pravila.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne znam za vagu,
    ali ako pomaže, moje se dijete rodilo sa 2940 g i izašao je iz rodilišta sa 2860 g (isto nedonošće)
    Nikad ga nisam vagala, dojen je do 9 mjeseci i fino je dobivao na kilaži.
    čak su nas pohvalili pedijatri da je više dobio doma za 10 dana, nego za mjesec dana u bolnici

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Dille (jel sam ti rekla da ce sve biti ok? )

Cure, vaganje prije i poslije se ne preporuca kod djece rodjene u terminu, jer to zaista moze biti nepouzdano (pogotovo ako je vaga mehanicka)..i zato sto obicno mame moraju doci kod doktora pa tamo podojiti dijete (naravno da nisu opustene kao kad su kod svoje kuce, itd.itd..) Razloga je milion zasto djecu u terminu treba vagati jednom tjedno...

Ali kao sto su vec neke cure spomenule na ovom topicu, nedonoscad je druga prica.. Za njih vrijede druga pravila..

Novitata

Najbitnije je da ne koristite (kupite) mehanicku vagu - od nje nikakve koristi, i vrlo vjerojatno ce vas odvesti na krivi put... Bitno je da je vaga vrlo osjetiljiva i k tome elektronska - takva vaga vam zaista moze pomoci

Evo sta kaze LLLI na tu temu:

Weighing a baby before and after nursings (test-weighing) is the usual method of measuring how much human milk a baby receives at the breast, but test-weighing is not very reliable if mechanical scales are used. A sensitive electronic scale, however, can solve this problem.Two scales, Olympic’s SMART scale and Medela’s BabyWeigh scale have been found accurate enough to measure milk intake during breastfeeding (Meier 1994; Meier 1990). In addition to using one of these scales in the hospital to evaluate the effectiveness of a baby’s early nursings, in many areas Medela’s BabyWeigh scale is also available for rent, so mothers can use it at home after discharge to alleviate concerns about milk intake, the most significant worry for many mothers of premies (Hill 1994; Meier 1993). Information gained from test-weighing may help a mother learn to evaluate her baby’s effectiveness at nursing and boost
    her confidence in breastfeeding.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Kaže MM da je Tefalovu vagu (digitalnu) vidio u Techno max dućanu u King Crossu i da je koštala oko 600 Kn. Ja ne mogu pronaći prospekte Obiteljskog servisa koje sam imala a na kojima je bio broj mobitela.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Oriana prvotno napisa
    Ne znam za vagu,
    ali ako pomaže, moje se dijete rodilo sa 2940 g i izašao je iz rodilišta sa 2860 g (isto nedonošće)
    Nikad ga nisam vagala, dojen je do 9 mjeseci i fino je dobivao na kilaži.
    čak su nas pohvalili pedijatri da je više dobio doma za 10 dana, nego za mjesec dana u bolnici
    Da, ali Josip je onaj najkritičniji period (prvih mjesec dana), kada je dobivanje na težini kod nedonošćadi teže, proveo u bolnici gdje su ga sigurno vagali.
    Srećica je došao kući prije navršenih mjesec dana i očito ima problema s dobivanjem na težini (dojenjem+nadohranom). Zbog toga tata i traži vagu.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

I zaboravih napisati- Oriana, svaka čast na uspješnom dojenju nakon mjesec dana razdvojenosti.

novitata39

Početno

Srečica vrlo dobro napreduje, izašao je iz rodilišta sa 2380g, sada ima 2900g(izašao je prije 20 dana). No, mi bi rado prešli samo na dojenje ili barem 50% bočica 50%dojenje no bojimo se da ne izgubi na težini. Ako je na tatu nebi trebao , no nikad se nezna , u svakom slučaju zbilja bi željeli znati ak je na cici koliko mali "potegne" jer na bočici je mislimo dosta dobar
    Hvala na savjetima...i mama se pridružuje a Srečica šalje

Početno

Ja jos uvijek ne razumijem da li na bocicu dobiva izdojeno ili adaptirano mlijeko?

Početno

OK, nasla u starom postu da se radi o izdojenom mlijeku. Ponovo sugeriram da pokusate s nekim drugim nacinom hranjenja umjesto bocice - zlicica, salica, sprica...

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

U potpunosti se slazem sa Dille..

Bilo koji drugi nacin hranjena je bolji... Sve znam - nitko kod nas nikad nije vidjeo da tako malo dijete moze piti iz case (obicne) ili da uzima mlijeko na zlicicu... kod nas su bocice jedino sto se moze vidjeti osim dojke..

Ali u drugim kulturama se koriste i case i zlicice.... I to je definitivno bolje, jer ne ometa dojenje.. Mozda ce vam trebati duze da se isprakticirate, ali mislim da je vrijedno truda

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj bibai prvotno napisa
    I zaboravih napisati- Oriana, svaka čast na uspješnom dojenju nakon mjesec dana razdvojenosti.
    Nismo bili razdvojeni, ali nam nisu stalno dozvoljavali dojenje
    Izvodili su neke probe s flašicom

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

imam ja takvu vagu, meni je spasila dojenje i motiviranost da ustrajem

kosta oko 100 eura i moze se koristit do 20 kg. prvo se mece posebna kadica u kojoj beba lezi a poslje se to makne kad dijete moze samo stajati na vagi

proizvodjac tefal

novitata39

Početno

Koliko je koštala vaga, ?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

http://www.guenstiger.de/gt/main.asp?produkt=313882

ja sam je kupila tu kod nas u nizozemskoj, kostala je oko 100 eura

nemam pojma di ih eventualno ima u zg

mozda vam je jeftinije iznajmit vagu?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Bilo koji drugi nacin hranjena je bolji... Sve znam - nitko kod nas nikad nije vidjeo da tako malo dijete moze piti iz case (obicne) ili da uzima mlijeko na zlicicu...
    Bas tako.

Moj mali je u bolnici sa 2300 gr pio mlijeko iz casice sa kljunom.

novitata39

Početno

Strah nas je da nam Srečica ne izgubi na težini, BTW, u 20 dana koliko je kod kuće dobio je oko 800g, danas je imao 3100g (mjereno naself made vagi ,kućanska za kolaće na koju sam pričvrstio tacnu)

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pa to su krasne vijesti :D

Ja mislim da vi definitivno dolazite u period kad vise necete trebati mjeriti prije i poslije podoja... Jos malo, i zakasnit cete s elektronskom vagom

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Bas sam jucer vidio elektronsku vagu za bebe u Mercatoneu, 430,00 kn. ali mislim da ti ne treba

novitata39

Početno

U kojrm Mercatoneu Stupnik ili Ipercop, i u kojem dućanu su te vage

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Vi jos uvijek niste kupili tu vagu?

Ma kazem vam, sad vam niti ne treba... najgori period ste prosli, bila vam je nuzna dok je beba "bila" nedonosce... i beba sad dolazi do "normalne" velicine djeteta, a za razliku od nedonoscadi, djeci normalne tezine se ne preporuca vaganje prije i poslije podoja.

novitata39

Početno

Ali Srečica nije bio na cici još od rodilišta(a i tamo 2 puta dnevno maksimalno)...sad dakle ima 3300g ali se jako bojimo da ne "padne" u kilaži pa mislimo čekat da bude na 4000g a onda na ciku. Inače, svako malo pokušamo dati ciku (zamjena za jedan obrok) no Srečica je onda gladan prije nego obično a i dulje traje njegov podoj pa se pitamo uzme li on dosta na ciki :? mislim da će nam trebati vaga jer ne možemo si dopustiti da nam padne :/ na težini

Početno

Mislim da stvarno ne trebate cekati 4 kg da bi presli na cicu. Ako sad ima 3300g, mislim da se bez straha mozete upustiti u dojenje na zahtjev, dovoljno je ojacao. Normalno da podoji traju duze nego obroci na bocici, kad se na dojci mora puuuno vise muciti, a na bocici mu mlijeko samo curi... :/ Ali, jos jednom cu pokusati sugerirati - nemojte ga vise hraniti na bocicu, nego na bilo koji drugi nacin - spricu, salicu, zlicicu, kapaljku...cim je duze hranjen na bocicu, tim ce se teze vratiti na cicu!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •