-
-
-
Hvala Anchie, nadamo se boljim danima!
-
Ne znam..ja nekako mislim da s 2,5 godine nema govora o mucanja, da je dijete još premalo..jeste dobili neku službenu dijagnozu?
I Jan se tu i tamo zajapuri ne znajući što bi mi prije rekao, kao da mu je mozak brži od govora, pa se kao uzmuca ali daleko od toga da bi ja to proglasila pravim mucanjem..ne znam
Čitala sam da tek s 4 i više godina može dijagnosticirati mucanje..
-
Čitala sam da postoje dvije vrste mucanja :fiziološka i patološka.
Fiziološku prolazi velik broj (naročito muške) djece i ona je normalna prolazna faza u razvoju govora nakon koje slijedi veliki verbalni skok.
No kod te normalne, fiziološke faze nema napinjanja muskulature i crvenjenja lica što moj nažalost ima. On ponekad ostaje bez zraka
.
Nismo bili kod liječnika jer čujem da prije treće godine ionako nema terapije.
-
Lara je mucala oko pola godine, jedan period je bilo svakodnevno a kasnije se prorijedilo.
nismo išli logopedu, nismo je ispravljali. budi strpljiva dok izgovara, nedaj naslutiti da te smeta.....
nama je prošlo kako je i došlo
-
Rosa i kod nas je bilo naznaka patoloske - on je cak odustajao od govora, razalostio bi se i rekao "ne mogu to reci
"
-
I D. je mucao između dvije i tri godine, znalo je biti stvarno jako, smetalo mu je i on bi također nekad zaključio da ne može to izgovoriti. Prošlo je sasvim, ima pola godine ili nešto više
.
-
Hvala vam ,cure, lakše mi je. Kao da mi se čini da sad malčice manje grozno muca nego što je prije.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma