Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: kada će prestati mucati?

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno kada će prestati mucati?

--------------------------------------------------------------------------------

Znam da je ova tema bila ,sve sam pretražila i pročitala,ali sam naišla samo na dva-tri primjera kada ste pisale da je kod vaše djece doista mucanje prošlo samo od sebe.
    Moj mališa ima 2,5 godine i ja sam zapravo zaprepaštena kako je u zadnja 3 tjedna počeo sve češće i gore mucati.
    Jučer navečer je bilo grozno koliko se on crvenio i trudio i nikako reći što želi. Gotovo da se ispovraćao...
    Ignoriramo mucanje i čekamo.Još nam se ne da k logopedu.

Jesu li vaši klinci doista sami od sebe prestali mucati?

Nadam se da ćete me utješiti...

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moj je

Godinu dana smo imali muke s mucanjem, boljih i gorih i ocajnih dana... Ali proslo je. Kao da nikad nije bilo. Samo kad procitam tvoj post sjetim se svog ocaja u tim trenucima.

Nadam se da ce vas slucaj biti kao nas

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Hvala Anchie, nadamo se boljim danima!

Shiny avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Ne znam..ja nekako mislim da s 2,5 godine nema govora o mucanja, da je dijete još premalo..jeste dobili neku službenu dijagnozu?

I Jan se tu i tamo zajapuri ne znajući što bi mi prije rekao, kao da mu je mozak brži od govora, pa se kao uzmuca ali daleko od toga da bi ja to proglasila pravim mucanjem..ne znam
    Čitala sam da tek s 4 i više godina može dijagnosticirati mucanje..

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Čitala sam da postoje dvije vrste mucanja :fiziološka i patološka.
    Fiziološku prolazi velik broj (naročito muške) djece i ona je normalna prolazna faza u razvoju govora nakon koje slijedi veliki verbalni skok.

No kod te normalne, fiziološke faze nema napinjanja muskulature i crvenjenja lica što moj nažalost ima. On ponekad ostaje bez zraka .

Nismo bili kod liječnika jer čujem da prije treće godine ionako nema terapije.

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Lara je mucala oko pola godine, jedan period je bilo svakodnevno a kasnije se prorijedilo.
    nismo išli logopedu, nismo je ispravljali. budi strpljiva dok izgovara, nedaj naslutiti da te smeta.....
    nama je prošlo kako je i došlo

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Rosa i kod nas je bilo naznaka patoloske - on je cak odustajao od govora, razalostio bi se i rekao "ne mogu to reci "

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

I D. je mucao između dvije i tri godine, znalo je biti stvarno jako, smetalo mu je i on bi također nekad zaključio da ne može to izgovoriti. Prošlo je sasvim, ima pola godine ili nešto više .

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Hvala vam ,cure, lakše mi je. Kao da mi se čini da sad malčice manje grozno muca nego što je prije.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •