Pokazuje rezultate 1 do 20 od 20

Tema: Histeroskopija Split - bolnica ili privatno?

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno Histeroskopija Split - bolnica ili privatno?

Zbog jednog dosadnog polipa uskoro moram napraviti histeroskopiju. Opca anestezija, kazu rutinska operacija. E sad, mogu je napraviti u bolnici (tri dana) kod dr. Bacica ili privatno u poliklinici Cito kod dr. Sparca (dva dana, 5000-6000 kn).

Ima li netko iskustava s bolnicom? Za Cito sam vec citala neke forumasice i zadovoljne su. Znam da je dr. Sparac vrhunski strucnjak, ali ako je to stvarno rutina, takodjer ne zelim dati novac samo za iskustvo modernije, opremljenije poliklinike, novog kreveta i bolje hrane.

Hvala

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Koliko sam čula za Bačića - skroz je ok.
    a ti sad vidi jesi li u mogućnosti jedan dan kraćeg boravka u bolnici/poliklinici platit 5-6 tisuća kuna. ja nisam i kod mene ne bi uopće bilo dvojbe.
    a pogotovo ako se radi o rutinskoj operaciji.

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    vječita lutalica......na samom jugu ,srcem u Slavoniji

Početno

ja bi u KB ST za tu operaciju.Ja sam u mostaru radila lpsc i histero sitnica.novce čuvaj za nesto drugo.mada Šparcu +10 za sve

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Radila kod dr. Šparca 2007.-me u CITO-u - dijagnostička zbog neplodnosti - milina jedna, uđeš u bolnicu u 9 ujutro, operiraju u podne, možeš već i navečer doma ili sutradan, kako ti paše. Dr. Šparac me se dojmio kao izuzetno stručan i izuzetno savjestan i baš sam mu se totalno mirna prepustila u ruke. Bolovanje 6 dana. Radila sam i jednu davno kod dr. Baumana na Sv. Duhu - isto skidanje polipa - isto prošlo super, jedino 3 dana u bolnici, bolovanje 3 tjedna - malo su im drugačiji protokoli, plus oni su me tražili rtg prsnog koša, a u Citou to ne traže (kao predoperativnu obradu), a ja se narendgenisala u životu, pa mi je bilo draže ovo bez tog rtg-a. Histeroskopija nije neka komplicirana operacija, to skidanje polipa je piece of cake - operacija ti traje nekih 20-tak minuta - ali stvarno ti ne znam za KB Split. Možda će ti znat neko reć' ako ušetaš na Potpomognutu, topic "Potpomognuta u Dalmaciji" i pitaš ko se histeroskopirao na KB Split nedavno - mi, "djeca s Potpomognute", često zbog dijagnostike radimo histeroskpije. Sretno i mislim da nemaš nikakvog razloga za strah!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Uleti dakle tamo s pitanjem, cure iz Dalmacije i iz ST-a će ti sigurno znat reć, znam da su obavljale histeroskpije i u CITOu i u bolnici, čini mi se da je omjer kako su se raspodijelile 50%-50%, ali nama s potpmognute se uvijek žuri jer to treba ukalkulirat s postupcima (apstinencija od postupaka nakon histeroskopije je 2 mjeseca), pa je vrijeme uvijek neki faktor, zato možda tako velika distribucija operiravanja privatno.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ovo - možeš sutra doma - ovisi o tome kako se osjećaš, naravno. Iskreno, meni je ta operacija u CITOu jedan od ljepših gino doživljaja (osim trudnoće i poroda, naravno) - to je išlo tako glatko, a opet tako savjesno, ma fantazija. Ali, to ti piše žena koja se toliko vrtila po bolnicama, uvijek na nekim čekanjima, poremećene percepcije, tako da je meni doć u privatnu kliniku i ić tamo na operaciju bilo kao ići na wellness, dobro, vjerojatno zato jer mi i starci žive preko puta CITOa pa je to bio jedan onako Fellini doživljaj - taj dolazak iz ZG-a u ST na operaciju. Ja pakiram kapatoj i uloške, muž badminton rekete i kremu za sunčanje. Mene otkoturali u salu, a muž kod mojih na janjetinu, mene vratilo iz sale, evo njega s ručka. Ako ti treba koji infać vezano za histeroskopiranje u CITOu, histeroskopiranje općenito, polipe i sl. slobodno ppaj. A za iskustva KB Split - baci "udicu" i tamo gore na Potpmognutoj.

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa
    Radila kod dr. Šparca uđeš u bolnicu u 9 ujutro, operiraju u podne, možeš već i navečer doma ili sutradan, kako ti paše. Dr. Šparac me se dojmio kao izuzetno stručan i izuzetno savjestan i baš sam mu se totalno mirna prepustila u ruke.
    potpisujem.

na operaciju kod njega sam se odlucila nakon par konzultacija i noje mi zao ni jedne lipe koju sam dala. covik je THE Doktor.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Još jedna pohvala za dr. Šparca.

Meni je laparoskopski vadio miom, prije 3 god na SD. Rutinska operacija koja je trebala trajati ni sat vremena a potrajala je skoro 3.
    Ono što nisu vidjeli na UZV je to da je miom srastao sa zdjelicom.
    Najlakše bi bilo nakon viđenog napraviti klasičan rez i imati bolji pristup za odstranjivanje tkiva sa kosti, ali on se odlučio za teži način za njega, puno lakši za mene.

Uglavnom, ako bi mi financije dozvoljavale, ja sam sigurna da bih natrag kod njega

Osoblje foruma pujica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

ja sam isto iz ZG isla u Cito na laparoskopiju i ne da mi nije zao nijedne lipe nego da opet trebam neku operaciju isla bi iskljucivo tamo

dr. Sparcu samo

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj zhabica prvotno napisa
    covik je THE Doktor.
    Potpisujem. Rijetki su takvi - možda još samo dva do tri mi padaju na pamet. A vidila ih masu, i svi su bili dobri do odlični, tako da imam bazu za usporedbu.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Dobro, a malo sam ja i pristrana, moram priznat - kod njega sam prvi put na UZV-u vidjela svoju dugo željenu i čekanu djevojčicu Anu. Ajde ti probaj ti isto i pitat za KB Split gore na potpomognutoj u Dalmaciji, ako već nisi, ja ti stvarno nemam pojma koja je tamo sitacija, možda se nađe i koja pohvala, iako, koliko kužim, KB Split se dobrano bori s odljevom ginekoloških kadrova pa regrutiraju i po privatnicima da im dolaze ljudi na dežurstva i operiravat (poglavito ginekolozi). A i inače sam ja tip da imam debeli fond rezerviran u godišnjem budžetu za privatne doktore i da mogu sve bih išla privatno i skroz sam u tom smislu porebambila, vjerojatno mi s Potpomognute smo u dobroj mjeri takve, još neka to potpomaganje potraje koju godinicu, ma sigurno je to tako, dakle, imamo donekle isporemećenu percepciju.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Evo, da ti pomognem još malo u odlučivanju, ali opet smo tu pristrani, mi djeca s foruma odozgo - ako planiraš još rađati, onda se ipak raspitaj za operatera, nemoj doć' nekome za koga baš ništa ne znaš. Možda ti i forumašica zrinka može pomoći, ona mi se čini kao netko tko se "interfejsa" sa KB Split u ime udruge, možda će ti ona znat reć' stanje.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Evo, pokušavam se još sjetit ko je od mojih cura bio u KB Split na nekoj operaciji... Mislim da je bila luce_st i garfy (mislim da su obje bile na laparaskopijama pred par godina), probaj im poslat pp, bilo na ovom forumu, bilo na superbaby.org - tamo smo svi s istim nickovima kao na Rodi.

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Guzva mi je na poslu, pa samo preletim, ali svima , posebno tebi Ina (a i inace obozavam ovo kako pises post za postom, kako ti pada jos nesto na pamet )

Procitala sam topic s potpomognute, postavila i pitanje, i cure zasad hvale dr. Sparca. U to uopce ne sumnjam, i meni se odmah svidio pristup.

zrinka je mislim bila na SD.

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam isla privatno u zg, kod dr barisica u privatnu polikliniku, tada se nije histeroskopija opce radila u splitu, inace bi ostala vjerojatno ovdje, u cita...
    summer, javi kako ide saljem ~~~~~~

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Zrinka, molim te, možeš napisati gdje to dr.Barišić radi privatno laparaskopiju?

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

tada je radio, imao je svoju poliklinku
    koliko znam, vec je par godina opet u petrovoj i mislim da ta poliklinika ne radi

meni je on bio skroz ok, kao i cijela ekipa u poliklinici

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Evo samo da zakljucim topic, odlucila sam se ipak za bolnicu. Usla u ponedjeljak, zahvat bio jucer ujutro, a jutros sam u 9 bila kuci. Uvjeti u bolnici nasi standardni, citaj uzasni , ali nisu bili neljubazni i odgovaraju kad pitas, tu se vec malo za sebe moras izboriti. Sam zahvat prosao odlicno, u zadnji tren su mi ponudili spinalnu anesteziju na koju sam pristala, tako da sam gledala sve na ekranu i cakulala sa turbo ljubaznom sestrom. Prosla bez glavobolja, mucnina, trebalo je cetiri sata dok mi se osjet u donjem dijelu tijela potpuno vrati. Nema ni krvarenja, osjecam se dobro, osim neznatne boli u ledjima. Eto, za slucaj da netko bude imao slicnih dvojbi.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ma, bravo! Čestitam na obavljenom zahvatu, sad lijepo uživaj u ljetu na miru, još ti i zavidim - da je meni bilo "virit" šta je to samnom "unutra" .

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Hvala ina, ti imas kava i kava u Splitu za sve informacije

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •