Ja stalno sebi mantram da te 'savršene' mame koje tip-top skockane uživaju na terasama kafića skoro pa svakodnevno kući imaju požrtvovane svekrve/mame/pomoćnice koje im peglaju, kuvaju i čiste dok one provode kvalitetno vreme sa svojom porodicom.

Ja u poslednjih godinu dana retko izlazim na kafu sa decom iz više razloga:

- Kao prvo, ne želim da ih vezujem za stolice a sada su malo slobodniji i taman su se opustili i odvažili da priđu nekom detetu za susednim stolom ja trebam da krenem da ih obeshrabrujem i da im govorim kako nije lepo ustajati od stola
- Kao drugo, kući me uvek čeka hrpa poslova koje mi niko živi neće odraditi. Ako imam skuvano za sutradan onda nemam opeglano, ako imam i skuvano i opeglano onda na nameštaju mogu da sadim krompir kolika je prašina...ako je sve sređeno, skuvano i ja napokon kažem 'e sada imam slobodno popodne!' neko mi se najavi na kafu :/ . Naravno, na igranje mi odlazi popriličan deo svakog popodneva.
- S obzirom da je sve moje vreme posvećeno deci i kući onda je logično da za sebe nemam vremena ili ga imam tako malo da ne znam šta bih pre. Nekako mi je u poslednjih par godina lični izgled pao na niže grane pa često izgledam kao da me je poplava izbacila. Čak i ako se ubedim da me boli uvo za masnu kosu i nesređene nokte i odem na kafu uredno se oko mene napakuju barem dve tip-top mame i bace me u depresiju