Pokazuje rezultate 1 do 20 od 20

Tema: uterus arcuatus et subseptum

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno uterus arcuatus et subseptum

Na redovnom UZV u trudnoći, otkrilo se da imam septum. Trudnoća je stavljena pod rizičnu te sam dobila terapiju utrogestanom do 12-og tjedna. Nisam bila posebno zabrinuta jer mi je mama imala istu stvar, i dvije normalne trudnoće bez ikakvih komplikacija. Na drugom redovnom pregledu, otkrili su da je u jednom dijelu uterusa prava trudnoća, a u drugom pseudogestacija, tj. imitacija trudnoće. Navodno je to normalno kod takve maternice, te da se ne prestrašim kad dobijem čokoladni iscjedak jer ta imitacija mora izaći. Nažalost, u 10-om tjednu dobila sam veliko krvarenje i imitaciju mi je ispala kući, a trudnoća mi je ostala u ruci na UZV prije kiretaže. Bila sam slomljena, ali pomirila sam se, šta sad, biti će još bebača! U međuvremenu sam bila na par pregleda i na histeroskopiji, ali sam totalno izgubila povjerenje u ginekologa i ne znam više kome bi se obratila. Svaki puta mi kažu drugu dijagnozu, sad opet nisu sigurni kakva mi je maternica...Ima li neka sa sličnim iskustvom?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Jesi bila na laparaskopiji? Navodno se tek laparaskopijom (kad kamerica gleda oblik maternice izvana) vidi taj arkuatni oblik? I moja se maternica vodila kao sumnja na arkuatnu, ali je laparaskopija to opovrgnula. Što su ti radili na histersokopiji - samo dijagnostika? Kod koga si bila? Tisuću pitanja.... Inače, ima žena da normalno rode i sa totalno septiranom maternicom, a ima i onih koje tako imaju poteškoća zanijeti, treba ti tu i sreće. Možda trudnoća i nije otišla samo zbog oblika maternice... Kako to da ti i mama isto ima? Provjereni ginići (po meni) su ti svi sa Sv. Duha, OK je Petrova... Ne znam koliko te doktora gledalo - je li to sve jedan ili si išla i na druga mišljenja? Dakle, za arkuatnu maternicu uopće nije jednoznačno da smeta začeću i trudnoći, septirana maternica - tu se rađe miče septum, on ti se vidi na histeroskopiji - tj. na histeroskopiji - kamerica ulazi u materište - se taj septum vidi kao izbočina. Također, jesi bila na HSG-u i jel' tamo isto nađena arkuatna maternica? Vjerojatno nisi ako si zatrudnjela prirodno - HSG šalju doktori koji liječe neplodnost i to je pretraga jesu li jajovodi začepljeni ili ne, ali prikaže se i maternica i ev. nepravilnosti u njoj, jedino je ta pretraga prilično subjektivna - ima 60%-tnu točnost... Nadam se da će ti se javiti još žena sa iskustvima. Sretno!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Evo ti još tema o arkuatnim maternicama, septumima i sl. - nije ništa oko toga jednoznačno - da li smeta ili ne smeta trudnoći, nadam se da je ovo kod tebe bio nesretan slučaj .

http://www.roda.hr/forum/viewtopic.p...3dda557640f4b1

http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...48de635f7a37e1

http://www.bhdani.com/arhiva/252/t25214.shtml

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja sam imala septum točno na sredini maternice i zbog toga dva spontana sa nekih 8,9 tjedana.U vrijeme dok sam se premišljala i razmišljala o operaciji na koju me nagovarao ginekolog,ja ostala trudna neplanirano.Šokirala sam se i mislila kako nema šanse da ova trudnoća uspije.Međutim septum se vjerojatno širio i na kraju pukao.Ja uglavnom nikakvih problema nisam imala,rodila sam zdravu bebu na termin.
    Ja znam da je kod septuma i trudnoće presudno gdje će se beba ugnijezditi (ne smije biti preblizu septuma) i elastičnost i debljina septuma jer u najboljem slučaju dogodi se ovo što se meni dogodilo,to je puklo i nestalo.Eto,ja sam nakon toga rodila još dvoje djece.

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

zatrudnila sam priprodnim putem, i to iz prvog pokušaja, tako da se ne bojim za idući put. Šta se maminog septuma tiče, pronašla sam negdi na netu da je genetski. Znači, dobila sam ga od nje, možda od bake, prabake, ko zna... Na histeroskopiji mi je uklonjen septum, na laparoskopiu nisam još išla, jer planiram prije napraviti 4d UZV. Ići ću u Zadar kod dr. Vlatkovića, navodno je genijalac, a i najbliže mi je jer sam iz Šibenika.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Antula, ako sam te dobro shvatila, tebi je nakon spontanog napravljena histeroskopija i uklonjen septum? Meni se čini da ti je to to i da bi iduća tvoja trudnoća mogla bit skroz OK, mislim da se s arkuatnom maternicom ništa ne radi, tj. ne operirava se. Za ovog dr-a u Zadru nisam čula, ja ti samo znam za zagrebačke i za splitske koji se bave potpomognutom. Mislim da ti više ne trebaš ništa raditi nego pokušati ponovno ostati trudna. sretno!

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Hvala na lijepim riječima. Sad ćemo prićekati par mjeseci pa se bacamo na posal...

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Hvala na lijepim riječima. Sad ćemo prićekati par mjeseci pa se bacamo na posal...

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

reny123 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Podižem temu.
    Ima li tko novijih iskustva vezano uz uterus arcuatus i MPO.

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

meni je nađen na HSG-u ali je dr.rekao da to nije ništa strašno i da se time ne treba zamarati...i da ništa ne smeta za MPO i trudnoću..pa sad..ja mu vjerujem.

mmaslacak avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ja sam bila na dijagnostičkoj laparoskopiji, sa mnom je bila žena iz Čakovca koja je imala operaciju septuma zbog kojeg je imala 3 spontana pobačaja, nedavno mi se javila kako je rodila zdravu curicu.Htjela sam reći kako sve zavisi koliki je septum, odnosno pregrada, može dolaziti do spontanih jel se plod ne može razvijati, a opet ima i takvih pregrada da ne smeta ništa.

BOZZ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

ja sam išla na laparo radi provjere jajovoda pa je dr. B napravio i histero pa je otklonio septum koj se nalazio na 3/4 maternice, ali ema trudnoće nešto drugo je u pitanju, jer je i on rekao da to nema veze za začeće već radi probleme za održavanje trudnoće,znaći dolazi do spontanih što i nemora.

popsy15 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

kako doktori na potpomognutoj gledaju na arkuatne maternice ? Ima li tko iskustva?

mostarka86 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

ne bi ti znala na to pitanje odgovoriti, ali ono što me užasava je činjenica da sam promijenila milion ginekologa, operisala endometriozu laparaskopski, imala 4 IVF-a, da mi niko nikada nije vidio septum, tačnije subseptum (koliko sam skontala to je kao neki blaži oblik septuma)!!! ja naprosto ne mogu da vjerujem! mislim, možda ga je i vidio neki od ovih MPO dr.,ali ko zna da li se htio sa tim opterećivati, bitna je lova.
    naredni mjesec idem ponovno na laparoskopiju zbog endometrioze i histeroskopiju zbog pregrade.
    koliko utiče ova pregrada na implantaciju? ima li iko ikakav podatak? i šta mislite, da kažem dr.kada mi sve to već bude radio, da mi urade odmah i biopsiju endomtrija, jel to iko tada radio?

popsy15 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Koliko sam ja to proučila , ne utječe toliko na implantaciju već na održanje trudnoće. Navodno su češći pobačaji, ali i to je diskutabilno. Može se kao iznjeti normalna trudnoća, a može doći do pobačaja u prva tri mjeseca. Mislim , pa takvi su izgledi i za normalnu maternicu.

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

mostarko kako si saznala da imas septum ??
    na dobrom uzv se moze vidjeti

mostarka86 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Citiraj crvenkapica77 prvotno napisa Vidi poruku
    mostarko kako si saznala da imas septum ??
    na dobrom uzv se moze vidjeti
    u našu bolnicu došao prof.dr. Herman Haller, direkotor riječke bolnice. Ja bila naručena kod njega da se dogovorimo za laparaskopiju, zbog endometrioze, jer riječka i mostarska bolnica dobro sarađuju. čovjek čim je uzeo uzv, govori našem direktoru ginekologije, pogledaj septuma. Odmah, za sekund ga vidio.i tada govori da ćemo pored laparo, odraditi i histeroskopiju.

popsy15 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

meni je ginekologica vidjela na 3D ultrazvuku. Septum je cca 1 cm samo gledajući druge slike ultrazvuka po netu meni to više izgleda kao arkuatna maternica jer je septum udubljenje kao izbočina, nema oštri kut.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •