Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: IVF u Austriji

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno IVF u Austriji

Pozdrav drage moje suborke!Mnoge od ves već znaju moju priču pa da ne duljim puno, nakon 4 stimulirana postupka,jednog dobitnog FET-a ali nažalost neuspješno završenog,sada smo u fazi planiranja dalje...Odlučili smo dobro ispitati stvar za susjedne države.Puno se info nađe za Sloveniju pa me dakle zanima Austrija jer samo u Beču ima 7-8 klinika za liječenje neplodnosti.Koju izabrati? Ima li netko iskustva? Savjet?
    Biti ću vam jako zahvalna na informacijama

zelimo_bebu avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Imaš par klinika i u Grazu, Linzu....a za preporuku ne znam...možda se netko javi tko je bio...sretno dalje

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Pošalji bebomanki pp, ona je iz Austrije, radila je IVF-ove u Austriji i zna stanje, ali je onda pak iz Austrije rađe ciljala Hrvatsku (Vuk Vrhovec, ali nije mogla zbog logistike - kod njih su intenzivni UZV-ovi i nije mogla dobit toliko godišnjeg, ako se dobro sjećam) i Maribor - sad je baš u postpuku u Mariboru. Zašto pucaš na Austriju, a ne u Sloveniju? Mislim da je Slovenija (Maribor) bolja od Austrije, zato te pitam i pokušavam ti otvorit još pitanja da si raščistiš daljnji put. Nema ti na ovom forumu nekog pretjeranog iskustva s Austrijom, ekipa iz Hrv. uglavnom ide (ako ide vani) u Maribor, ili u Prag (kome treba donacija sperme ili j.stanica).

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Imaš onaj neki institut koji me spamao (nemam pojma kako su do mog maila došli) i koji se reklamira u Gloriji, i meni ti koji se jako reklamiraju nekako unaprijed.. ne znam... ne mirišu mi nekako - da imaju neko ludilo opremu i svašta kao nešto rade, uspješnost IVF-a 50% (a znam da je uglavnom uspješnost oko 30-tak posto) - to je too good to be true. Imaš na mamamaibebama cijeli popis (adresar) klinika u Austriji, a i na ovom forumu upiši u pretražnik i iskočit će ti (ali samo kao raspitivanje, jel' ko bio, čuo, malo je iskustava stvarnih forumaša koji su tamo bili). Ajde, evo ti nekih:

http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...light=austrija

http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...light=austrija

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Puno ti hvala ina,poslala sam pp bebomanki pa se nadam odgovoru. Razmišljala sam o promjeni klinike a želim naći neku u kojoj će mi napraviti kompletne preglede jer npr.meni nitko nikada nij egledao NK stanice i tko zna možda još neki propusti postoje.Razmišljala sam da su te klinike vani kvalitetnije(ne mora značiti!) ali bar da dobijem neku info. Što se tiče Maribora vidim da vi sve imate čudesne rezultate ali imam iskustvo jedne poznanice koja se zgražala da je tamo sve" ko na traci ".E sada ti budi pametan,ne želim se više igrati sa svojim zdravljem.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj mala garava prvotno napisa
    Puno ti hvala ina,poslala sam pp bebomanki pa se nadam odgovoru. Razmišljala sam o promjeni klinike a želim naći neku u kojoj će mi napraviti kompletne preglede jer npr.meni nitko nikada nij egledao NK stanice i tko zna možda još neki propusti postoje.Razmišljala sam da su te klinike vani kvalitetnije(ne mora značiti!) ali bar da dobijem neku info. Što se tiče Maribora vidim da vi sve imate čudesne rezultate ali imam iskustvo jedne poznanice koja se zgražala da je tamo sve" ko na traci ".E sada ti budi pametan,ne želim se više igrati sa svojim zdravljem.
    Svugdi ti je ko na traci, puno je naše ekipe. Nekome ko je npr. ponikao s VV-a i paše mu, ajmo to nazvat, "emotivni liječnički pristup" imat će fakat dojam da je sve na traci, aali meni je baš tako pasalo - nema tješenja, nego onako, razgovor u bembu - tako i tako je, ajmo to i to. Izmjenjuju se doktori i svi funkcioniraju kao tim, ali meni, osobno, bolje to nego da lovam doktora jel' sad na seminaru ili je na godišnjem, ili su kvote za IVF ispucane i slično. Tamo ti neće ugroziti zdravlje, a belaj se muže svugdje, ali svugdje dogodit - od traumatičnih hiperstimulacija s VV-a, do isto teških punkcija u Mariboru i bilo gdje. NK stanice - neće ti to niko radit osim eventualno na SD-u (ali tamo nema zamrzavanja embrija, a kad će ga bit - ne zna se), Radončić iz Vilija ti je suvisla osoba za otić' porazgovarati o tome i on će ti eventualno pogledati imunologiju i koagulograme, tako će ti napravit Alebić na VV-u, s Duićem (nije MPO-ovac) s Merkura možeš eventualno propričati, ali ako baš nije bilo preko 6-7 trnasfera dobit ćeš najvjerojatnije uputu da piješ folic plus i eventualno aspirin ako ti ne nađe nešto skroz, skroz jednoznačno, u Mariboru se ne žele s time baviti jer kažu da nije dokazano. Hoću ti reći - to ti je sve (NK stanice itd.) doslovno tapkanje u mraku, a neki su optuživali Beera i tu cijelu filozofiju oko NK da nije dokazana i da je poluga za mamit novce od parova, i tu imaš žestokih protivnika takvih terapija (većina Evrope) i nekih zagovornika (jedna klinika u Londonu). "Kompletni pregled" je jedna jako isto fluktuirajuća definicija. Po meni, to znači - hormonalna slika 3. i 21. dana ciklusa (barem FSH, TSH i prolaktin), UZV 8 dc, HSG ili histeroskopija, minimalno imunologija - koagulogrami. To možeš i ovdje sve isposlovat. Iskreno bih ti savjetovala Maribor dok čekaš postupak (osim ako nemaš visok FSH - tj. ako dobro reagiraš na stimulaciju onda Maribor) i da vrtiš postpupke paralelno tamo gdje već jesi (di si ti ono?) Imunologiju tako shvaćenu, bez pretjerane "brije" na NK - možeš sasvim lijepo (puno bolje nego negdje drugje - bebomanka u Austriji se čudila nama što mi tu sve radimo, te NK, te heparin) odradit ovdje, ali uz malo onako... "emancipiran" odnos prema svom doktoru (znači, molit ga, dr. ja bih ipak i sl.). To ti je jednostavno - ili pitaš socijalnu gino da ti da uputnicu uz dg. sterilitas (za Duića na Merkuru, prima petkom, a radi i privatno - pitaj cure s topica imunologija) - ili otiđi porazgovarati s dr. Radončićem u Pol. Vili ili odi pričati s dr. Baumanom na SD (ali ako nisi već kod njega to može bit komplicirano). Znači, nećeš nigdje vjerojatno dobit "full paket" obrade, moraš si ga sama složit. Sretno, to je, na kraju krajeva, vidim i iz svog slučaja masu važno, a žene s grozomorno visokim NK su nedavno ostajale trudne uz vrlo blagu terapiju - hani777 u Sarajevu je mislim rekorderka visokih NK, eno je, trudna a da i nije dospjela nešto pretjerano istraživat, pila je mislim dexhametason kortikosteriod u blagim dozama, kao i ja, za koji većina misli da je placebo (a i ja sam nekako na tom putu, u stvari - na pola-pola sam - ako je i placebo, kod mene je taj put upalilo). Sretno, ma gdje otišla - u Austriju, Slovneiju ili Hrvatsku!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Oću ti reć, užasno je važno nać dobar lab i iskusne dr-ove - Maribor je takav - a ovo drugo su ti po meni nadogradnje koje možeš i sama isfurat (dijagnostika itd.). Pridruži se topicu imunologija - to su ti tamo sve samoistraživači, a i normalno je da žena/par počnu samoistraživat nakon nekog vremena, čisto je i lakše podnosit čekanja, imaš neki osjećaj proaktivnosti.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Joj Ina33, ma ti si beton žena, majke mi. Svaki tvoj post čitam s takvom pažnjom i ako se neki baš mene i ne tiču ali ja ih naprosto upijam. Hvala ti za sav tvoj trud i pažnju koju nam poklanjaš jer i ako si jako zauzeta oko Ane, ti nisi zaboravila svoje suborke i kontinuirano nas pomažeš svojim vrijednim komentarima i savjetima. Od srca želim da te dragi Bog nagradi obilato za sve.

Vali avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ina, svaka čast. Nema pitanja na koje ti nemaš odgovor.

Ona austrijska klinika koja se reklamira po časopisima nimalo mi ne ulijeva povjerenje.

mala garava, možda Maribor ne bi bio loš izbor, (sad se već i meni počeo motati po glavi). Možda ne tapšu po ramenu, ali su im rezultati dobri.[/b]

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Vali prvotno napisa
    Možda ne tapšu po ramenu, ali su im rezultati dobri.[/b]
    x. A na kraju balade, što je moj dragi bivši šef govorio - nije toliko zanimljivo, na kraju utakmice, kako je ko driblao, nego ko je zabio gol. Sretno ti, do tvoje gol-getter klinike (a možda je i baš ova di si sad, to nikad ne znaš). Odi negdje drugo, čim se pitaš bi li otišla, koristit će ti - makar samo promijenit hodnik i vratit se na staro mjesto, u stilu da si probala malo i drugih terena.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Draga moja suborko ina,od srca ti se zahvaljujem na ovako iscrpnom odgovoru! Zaista si žena mrak 8) !Koliko god se čovjek bori sa ovime ponekad mi se čini da se vrtim u krug.Ja sam do sada bila u KBC Rijeka i jednom i privatno u poliklinici IVF gdje je i došlo do trudnoće iz FET-a ali nažalost missy u 8.tjednu.Zadovoljna sam ja sa svojim doktorom iz Rijeke ali mi se ponekad čini da svi ti naši državni doktori "gube" ambicije i volju za nekim istraživanjem,mislim ipak sam već 3 puta bila uvijek ista terapija,uvijek sve isto...možda su nešto previdjeli? U svakom slučaju pokušat ću razgovarati sa dr.Radonićem u Viliju,zatim Reš u Postojni te naravno i Maribor pa gdje nas prije dotakne sreća!
    U svakom slučaju puno ti hvala i ostalim suborkama koje su mi odgovarale na pp!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

E, mislim i da sam za te austrijske čitala da imaju psihološki pristup i sl. Ja sam već valjda notorna da mi to diže onako kosicu na glavi - ja to ne volim - ja bi rađe poštenu traku, nego da mi pojedinačno psihološki pristupaju, ali ako je to ono što će tebi pomoći i misliš da ti fali - odi. Nema ti tu jednoznačne istine, sve je to jedan rašomon, ona klinika koja se tebi najviše svidi, je najbolja za tebe, naravno, treba isključit sad baš šarlatane, kažu da u Italiji zbog represivnog zakona ima dosta takvih.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Ina33 možeš li pogledati vrijednosti mojih hormona na postu "stigao je i moj nalaz hormona"

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa
    Imaš na mamamaibebama cijeli popis (adresar) klinika u Austriji,
    evo ti link da ne trazis
    ako nisi logirana tamo pisi da ti kopiram tekstove

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Arkana10 prvotno napisa
    Citiraj ina33 prvotno napisa
    Imaš na mamamaibebama cijeli popis (adresar) klinika u Austriji,
    evo ti link da ne trazis
    ako nisi logirana tamo pisi da ti kopiram tekstove
    evo ti link
    a nisam ga kopirala
    sorry
    link

bebomanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno bebomanka

Citiraj fatamorgana prvotno napisa
    Joj Ina33, ma ti si beton žena, majke mi. Svaki tvoj post čitam s takvom pažnjom i ako se neki baš mene i ne tiču ali ja ih naprosto upijam. Hvala ti za sav tvoj trud i pažnju koju nam poklanjaš jer i ako si jako zauzeta oko Ane, ti nisi zaboravila svoje suborke i kontinuirano nas pomažeš svojim vrijednim komentarima i savjetima. Od srca želim da te dragi Bog nagradi obilato za sve.
    POTPISUJEM SVE DO RIJECI!

mala garava mi smo kontaktirale preko pp a ina ti je sve odlicno pojasnila.
    I ja bi svima preporucila prije Mb nego Austriju jer vam je to uzaludno bacanje novaca.
    A najbolji doktori ste si vi same kada osluskujete svoj organizam i pokusate ono sto vam osjecaj govori da probate bez obzira na nalaze koji upucuju na to da vam ta terapija ne treba..Puno je slucajeva kad su zene zatrudnijele na neki poseban koktel kojega im niti jedan doc. nebi reporucio....zato SRETNO!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •