-
Promjena prezimena (dokumenata)
cure bok, zanima me da li netko zna nešto u vezi promjene prezimena tj. osobne iskaznice i zdravstvene. Jer u braku sam 2mj., a termin poroda mi je za 2 tjedna (sada mi je 38. tjedan) i neću stići promjeniti zdravstvenu i osobnu,pa ne znam da li mogu imati problema u bolnici kada dodem na porod (vezano uz prijavu dijeteta)?????? :? Jer sam cula da može doći do komlikacija u bolnici prilikom pisanja prezimena dijetetu i da MM tj. tata ne može biti samnom na porodu ...??????
Jer svi nalazi koje sam radila tokom trudnoće su mi na moje staro (djevojačko) prezime, pa sam mislila samo promjeniti osobnu, a zdravstvenu ću ostaviti na staro prezime (zbog nalaza).. :? Tako da ne znam da li je pametno uopće mjenjati sada osobnu iskaznicu ,a zdravstvenu da ostavim staru????
:?
-
Ne znam ti detalje, ali mislim da ne bi trebalo biti problema. Lijepo ponesi sa sobom kopiju vjenčanog lista.
Moja frendica je imala zdravstvenu na staro prezime kad je rodila i sve je bilo o.k.
I sretno.
-
Osoblje foruma
Udala sam se tjedan dana prije hospitalizacije.
Rodila sa starim dokumentima osobnom i zdravstvenom,nikakav vjenčani list na uvid nisam nosila.
Beba je u bolnici vođena pod mojim prezimenom,kod prijave u opčini nosila sam otpusno pismo ,osobnu(staru) i vjenčani list.Nikakvih problema ni tamo nije bilo.
Muž nije bio na porodu,ali i tu ne bi trebalo biti problema jer to bi značilo da očevi koji nisu u braku sa majkama svoje djece ne mogu biti naporodu.
Usput,na prijemu u bolnicu te pitaju da li si udana ,ime muža i njegovu adresu.
-
-
U 1. t sam bila u istoj situaciji, ali upravo zbog toga nisam mijenjala prezime niti na osobnoj, niti na zdravstvenoj i dijete su vodili na moje djevojačko prezime, neovisno o tome kako se zove MM.
Dijete smo kasnije prijavili bez ikakvih problema sa mojim novim prezimenom, bez obzira što mi je osobna bila na staro prezime (čak i na staru adresu
).
Mislim da do većih problema može doći ako ti je osobna na jedno ime, a zdravstvena na drugo - u tom slučaju ne bi radili probleme samo vezano za dijete, nego i tebi :/
Što se pak tiče mijenjanja imena na zdravstvenoj najprije je potrebno da tvoj poslodavac promijeni podatke na mirovinskom s radnom knjižicom, a tek onda s tom promjenom, mijenja i na zdravstvenom s tvojom starom zdravstvenom i onda dok ne dobiješ novu, imaš samo kopiju formulara za promjenu.
-
-
Ja sam mijenjala dokumente i zdravstvenu tek poslije poroda, u bolnici nisam imala nikakvih problema, ponijela sam vjenčani list.
-
na kraju, dal j potrebno nositi vjencani list na porod ili ne?
ja isto jos nisam mijenjala niti jedan dokumenat, ali kad i promjenim imat cu i staro i novo prezime...
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma