Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: Promjena prezimena (dokumenata)

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    pam avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno Promjena prezimena (dokumenata)

cure bok, zanima me da li netko zna nešto u vezi promjene prezimena tj. osobne iskaznice i zdravstvene. Jer u braku sam 2mj., a termin poroda mi je za 2 tjedna (sada mi je 38. tjedan) i neću stići promjeniti zdravstvenu i osobnu,pa ne znam da li mogu imati problema u bolnici kada dodem na porod (vezano uz prijavu dijeteta)?????? :? Jer sam cula da može doći do komlikacija u bolnici prilikom pisanja prezimena dijetetu i da MM tj. tata ne može biti samnom na porodu ...??????
    Jer svi nalazi koje sam radila tokom trudnoće su mi na moje staro (djevojačko) prezime, pa sam mislila samo promjeniti osobnu, a zdravstvenu ću ostaviti na staro prezime (zbog nalaza).. :? Tako da ne znam da li je pametno uopće mjenjati sada osobnu iskaznicu ,a zdravstvenu da ostavim staru????

:?

jurisnik avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Ne znam ti detalje, ali mislim da ne bi trebalo biti problema. Lijepo ponesi sa sobom kopiju vjenčanog lista.
    Moja frendica je imala zdravstvenu na staro prezime kad je rodila i sve je bilo o.k.
    I sretno.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Udala sam se tjedan dana prije hospitalizacije.
    Rodila sa starim dokumentima osobnom i zdravstvenom,nikakav vjenčani list na uvid nisam nosila.
    Beba je u bolnici vođena pod mojim prezimenom,kod prijave u opčini nosila sam otpusno pismo ,osobnu(staru) i vjenčani list.Nikakvih problema ni tamo nije bilo.
    Muž nije bio na porodu,ali i tu ne bi trebalo biti problema jer to bi značilo da očevi koji nisu u braku sa majkama svoje djece ne mogu biti naporodu.
    Usput,na prijemu u bolnicu te pitaju da li si udana ,ime muža i njegovu adresu.

pam avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

super, znaci nema problema

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

U 1. t sam bila u istoj situaciji, ali upravo zbog toga nisam mijenjala prezime niti na osobnoj, niti na zdravstvenoj i dijete su vodili na moje djevojačko prezime, neovisno o tome kako se zove MM.
    Dijete smo kasnije prijavili bez ikakvih problema sa mojim novim prezimenom, bez obzira što mi je osobna bila na staro prezime (čak i na staru adresu ).
    Mislim da do većih problema može doći ako ti je osobna na jedno ime, a zdravstvena na drugo - u tom slučaju ne bi radili probleme samo vezano za dijete, nego i tebi :/
    Što se pak tiče mijenjanja imena na zdravstvenoj najprije je potrebno da tvoj poslodavac promijeni podatke na mirovinskom s radnom knjižicom, a tek onda s tom promjenom, mijenja i na zdravstvenom s tvojom starom zdravstvenom i onda dok ne dobiješ novu, imaš samo kopiju formulara za promjenu.

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

selim na pravne savjete

-tajana- avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ja sam mijenjala dokumente i zdravstvenu tek poslije poroda, u bolnici nisam imala nikakvih problema, ponijela sam vjenčani list.

mici85 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

na kraju, dal j potrebno nositi vjencani list na porod ili ne?
    ja isto jos nisam mijenjala niti jedan dokumenat, ali kad i promjenim imat cu i staro i novo prezime...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •